Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Перемога ціною в перепустку
18:19
Перемога ціною в перепустку
Про один із найбільш конкурентних двобоїв п’ятого туру дізнавайтесь далі.

Перемога ціною в перепустку
Здавалось би проста арифметика: «Хто де й кому куди?». Один із провідних минулорічних колективів Східної зони «Верховина» перед даним матчем була суттєвим претендентом на вихід до наступного раунду. «Оболонь», яка поступово набуває свого оптимального, ближчого до обласного ніж до районного, вигляду складу мала мотивацію хіба не залишитись взагалі без набраних очок у цьому турнірі. Вочевидь, що в місті літніх фонтанів іде певна планомірна підготовка до старту в Кубку та чемпіонаті Закарпаття не без певної долі інтриги: «А чи буде Хуст у цьому році традиційно представлений у вищій лізі Закарпаття?»
 
Що стосується звітного двобою, то тут певні корективи щодо його видовищності внесла Матінка Природа. Лежачий сніг у цей день на штучному газоні «Пластмасовика» ніхто не наважився відмінити, тому перший тайм даного матчу мав вигляд такого собі футкею або хокболу, коли втриматись на ногах у чужому штрафному майданчику вже означало створити найкращу гольову нагоду в матчі.
 
Пивовари, підсилені досвідченими бійцями Росохою й Міллером та не по роках «живчиком» Мадярем, атакували більше позиційно та йшли вперед переважно правим флангом і по центру. Міжгірці віддавали перевагу в міру швидким контрвипадам, найчастіше лівим краєм.
 
Пивовари починаючи з середини тайму створили кілька нагод забити. Спочатку Росоха отримав м’яч по центру, метрах в сорока п’яти від чужих воріт і віддав на лівий край штрафного майданчика на Галая. Олександр переадресував на протилежну частину карної зони на Мадяра. Ярослав міг ударом метрів із десяти відкривати рахунок, та пробив поруч зі стійкою.
 
Далі Галай опинився на завершенні наступу по центру й віддав правіше на Росоху. Микола хоча й підступно і влучно пробив, та при цьому сніг притишив політ м’яча й дозволив Краснянику його відбити.
 
Ближче до завершення першого тайму колективи обмінялись небезпечними моментами. Пивовари змогли завершити свій наступ ударом метрів із восьми, з позиції неподалік від лівого кута воротарського майданчика, та Красняник і цього разу зреагував. «Смугасті» відповіли кинджальною атакою лівим флангом, на завершенні якої один із найактивніших у своєму колективі Корда увірвався в карну зону й віддав правіше та трохи назхад на Манжоса. Василь ударом із лівої ноги спрямував круглого над лівою дев’яткою.
 
Початок другого тайму пройшов на зустрічних курсах. Росоха завершив атаку лівим флангом зі зміщенням до центру дуже небезпечним ударом із лівої ноги повз праву стійку. Манжос перехопив м’яч біля чужих воріт і прицільно пробивав, та Міллер самовіддано кинувся під удар і заблокував цей постріл. Ще небезпечніше було за мить біля інших воріт. Міллер опинився на завершенні атаки правим флангом зі зміщенням до центру й скинув під удар для Росохи. Микола обвідним шедевром, метрів із сімнадцяти, підступно пробив правіше від Красняника. Олександру було важко зреагувати, та м’яч на його щастя полетів поруч зі стійкою.
 
А от гол з’явився в середині тайму, в той момент, коли його зовсім і не чекали. Здавалось Скляр без проблем впорається із не надто складним ударом, та Омелян відбив перед собою. Міжгірська людина-гол Пуга знову підтвердив, що має одне з найкращих гольових чутттів не тільки на півночі Закарпаття, а й на більш глобальному територіальному відрізку. Омелян, перебуваючи в повному розумінні, що дозволив супернику «вбити зайця без патронів», був змушений виймати смужкастого із лівого, від себе, кута – 1:0.
 
До завершального сигналу від Котубея команди мали кілька нагод примножити гольовий запас. Росоха пострілом метрів із двадцяти повз ближню стійку завершив атаку лівим флангом. За мить Микола опинився на завершенні наступу по центру й віддав коротко вперед на Мадяра. Ярослав опинився майже сам біля воріт, та пробив у сантиметрах поруч із лівою стійкою й у розпачі схопивсяза голову.
 
Пуга міг оформити дубль, коли в штрафному майданчику відгукнувся на подачу з правого флангу й ударом головою підкорегував політ м’яча в рамку воріт. Скляр зумів зреагувати цього разу, як і наступного, коли Корда вибігав на чужі ворота, та Омелян вчсно вийшов і ліквідував потенційну небезпеку.
 
«Оболонь» готується до наступних більш тепліших змагань, а «Верховина» продовжить захищати честь Північного Закарпаття в зимовому чемпіонаті нашого краю.
 
 
Арбітр – Петро Котубей
Асистенти – Анатолій Гал та Йосип Теремта
Делегат ФФЗ – Василь Туряниця
 
3 березня, м. Виноградів, стадіон «Пластмасовик», ясно, + 1 градус, 125 глядачів
 
«Оболонь» Хуст – «Верховина» Міжгір’я – 0:1 (0:0)
 
Голи: Пуга, 53.
 
«Оболонь»: Омелян Скляр, Михайло Бучок, Тарас Форкавець, Василь Ізяник, Ярослав Гелеван, Владислав Хайнас, Роман Воучок, Олександр Галай, Віталій Міллер, Микола Росоха, Ярослав Мадяр.
Запасні: Олександр Черничко, Михайло Лемко, Юрій Галай, Віктор Монич, Анатолій Похилюк, Іван Луцак, Павло Ковачик.
тренер – Костянтин Синетар.
 
«Верховина»: Олександр Красняник, Ярослав Биба, Михайло Василевський, Олександр Шемет, Василь Манжос, Олександр Медулич, Іван Мушка, Анатолій Корда, Едвард Пінзур, Ігор Лолин, Володимир Пуга.
Запасні: Ігор Фурдь, Андрій Черничка.
тренери – Михайло Василевський та Анатолій Садков.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1162 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: