Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Переможний святково-зерновий квест
12:20
Переможний святково-зерновий квест
Про те, як «колоскові» вчергове довели всім скептикам профпридатність своєї моделі гри, дізнавайтесь далі

Переможний святково-зерновий квест Потрапивши 22-го серпня на вже епічний, із огляду на кількість проведених тут поєдинків у останні п’ятдесят років у рамках змагань різних рівнів та видів, стадіон у Іванівцях, я трохи завагався ... Чи на черговий матч Західної зони з футболу я потрапив?

На сцені то співали, то танцювали, то ще щось робили. На штучно створеному татамі змагались юні каратисти. Дехто, споглядаючи ці шоу, закладав у жирові прошарки себе рідного різні солодкі й не дуже наїдки та напитки. Були й такі, що робили викрутаси в бальоновому колі на імпровізованому басейні. Невже суперники достроково визнали силу місцевого «Колоса» й дозволили його гравцям ще влітку відсвяткувати чемпіонство вже тут і зараз? 
Аж ні. Паралельно з усім перерахованим вище святковим хаосом гравці двох команд вийшли на футбольне поле й ретельно придивлялись один до одного. Незважаючи на те, що перечинці, на відміну від господарів мали перерви щодо виступу своєї команди в цьому дивізіоні, їх гравці незмінно грали в змаганнях в інших клубах. Із огляду на це, всі згадували те, кому і як треба опонувати в тих чи інших епізодах. Хто найкраще й найшвидше це збагнув би, той і мав потрібну перевагу.

Як і очікувалось «Колос» більше володів мячем і традиційно грав широко з використанням різних видів передач, чим намагався заплутати суперника щодо його дій у захисті. Особливо якісно асистували партнерам дальніми пасами Калій та Ільницький, а середніми – Пінджоля, Гичка та Стець. Перечинці огризались у відповідь, переважно правим флангом, із використанням середніх та коротких передач. Підопічних Бундаша це трохи активізувало й змусило пришвидшитись, що дало результат. Стець вчергове прострілив із правого флангу й вдалось віддати на ближню частину штрафного майданчика. Ковач опинився в потрібному місці в потрібний час і влучив під дальню стійку, без шансів для Мучички на відбиття – 1:0. 

Трохи згодом  нова атака, на вістрі якої опоненти залишили без нагляду Лозинця, що ударом із ходу метрів із чотирнадцяти поклав м’яч точно в лівий нижній кут – 2:0. Суперника трохи деморалізував такий швидкий негативний результат і вони все менше доходили до чужої карної зони. Ще в метрах тридцяти п’яти від воріт Нагорнюка їх комбінації справляли на уболівальників хороше враження, а ближче їх головна ударна сила Іванчо досить довго не мав жодних перспектив. Добре, що хоча б прилаштувались до швидких забігань Русина й все частіше ловили його в офсайдну пастку. У середині тайму Король нарешті видав якісний розрізний пас вперед, а Іванчо влучно пробив, та Нагорнюк зреагував. Ільницький у відповідь віддав дальню розрізну передачу на Лозинця, що спринтерським бігом звільнився від двох захисників і метрів із п’ятнадцяти потужно пробив трохи ближче до правого, ніж до лівого кута. Мучичка у падінні намагався відбити, та м’яч прошмигнув під ним і затріпотів у сітці – 3:0. 

Через хвилину суперник отримав шанс уникнути розгромного рахунку. Жолтанич віддав середній пас лівіше на Рогача. Віталій пробив у ближній кут. Нагорнюк видав кращий сейв і врятував свою команду, відбивши за ворота. Після подачі з кутового проти Рогача двічі вели жорстку боротьбу в межах карної зони. У першому випадку арбітр дав продовжити епізод, а в другому показав на одинадцятиметрову позначку. Король пробив у лівий кут так, що Нагорнюк не зумів відреагувати – 3:1. 

Через чотири хвилини Пінджоля побачив, що Мучичка трохи вийшов з воріт і намагався метрів із сорока влучити в дальній лівий кут. Василь намагався повернутись в «рідну гавань» і, як часто буває, не встигав, та полетіло трохи вище поперечини. Трохи згодом в атаці у відповідь партнери віддали середній пас на правий край штрафного майданчика на Іванчо. Микола сильно пробив у ближній нижній кут. Нагорнюк не ризикуючи відбив за ворота. За дві хвилини до перерви Калій отримав мяч на лівому фланзі, помітив що всі змістились вліво й перевів на протилежний край на Гичку. Сергій подав на ділянку перед лінією воротарського майданчика в напрямку Русина та Лозинця. Перший із них дуже небезпечно й сильно пробив над поперечиною, бо воротар не мав шансів зреагувати.     

Другий тайм був прагматичнішим і менш насиченим гостротою, та на 48-й хвилині Ковач та Пінджоля розіграли якісну комбінацію на правому фланзі й далі прострілили в центр на Лозинця. Михайло метрів із десяти влучив у правий кут без можливостей для Мучички відбити. Та м’яч від стійки зрикошетив від воріт. Трохи згодом Пінджоля метрів із тридцяти сильно пробив із лівої ноги зовсім поряд із лівим верхнім кутом. На 77-й хвилині Жолтанич із правого флангу прострілив на Белея, що влучно пробив. Гудивок зреагував. Через дев’ять хвилин Мешко та Дмитрієв розіграли комбінацію правим флангом і вивели на найкращий шанс другого тайму на завершення метрів із шести Троніщака. Олександр міг пробивати в будь-який кут, та зробив це повз ліву стійку. За хвилину до завершення Тенгиричан коротко віддав на Бундаша, який переадресував направо на Меденці. Олександр подав у карну зону, куди вже підбіг Тенгиричан і в падінні головою влучив у рамку. Воротар гостей зумів зреагувати.      


Арбітр – Ігор Гарлач
Асистенти – Євген Дубровка та Юрій Яцкович
Делегат ФФЗ – Михайло Ряшко

22 серпня, с. Іванівці, ясно, 500 глядачів

«Колос» Іванівці – «Хімік» Перечин – 3:1

Голи: Ковач, 7, Лозинець, 11, 28 – Король, 32, з пенальті.

«Колос»: Юрій Нагорнюк (Василь Гудивок,69), Михайло Калій, Віктор Савчинець, Сергій Гичка, Роланд Шольц, Мирослав Ільницький, Юрій Стець (Вадим Козар, 54), Михайло Ковач (Олександр Меденці, 56), Сергій Русин, Олександр Пінджоля (Валерій Тенгиричан, 56), Михайло Лозинець (Мирослав Бундаш, 67),   
тренер – Мирослав Бундаш.

«Хімік»: Василь Мучичка, Богдан Макар, Віталій Рогач, Ярослав Король, Микола Іванчо (Євген Дмітрієв, 48), Василь Дрондя, Ростислав Жолтанич, Едуард Стецо (Петро Белей, 68), Владислав Риган, Ігор Мегела, Віталій Кузнєцов,     
Запасні: Олександр Троніщак, Микола Радченко, Богдан Страшкулич, Юрій Мешко, Юрій Скубенич, 
Тренер – Василь Стецьо.   
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»

 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 687 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: