Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Перша трійка здивувала
08:53
Перша трійка здивувала
Про підсумки першого кола вищої ліги Закарпаття дізнавайтесь далі.

Перша трійка здивувала
«Хуст» чемпіон! Чемпіон хто? «Хуст»?!

Саме так пані та панове шанувальники найпопулярнішої спортивної гри. «Албі бек»! – сказали хустяни кілька років тому вищій лізі. А повернулись вони повні сил та бажання реанімувати футбольні традиції в столицю «Карпатської України» й після першого кола несподівано для минулорічних фаворитів опинились на вершині таблиці. Роблять вони це під орудою одного з кращих тренерів крайової першості – Івана Шанти, який схоже прищеплює тамтешнім зіркам прагматику. Інакше як пояснити те, що клуб поки нікого не громить, штормить, розбиває, як це практикують інші клуби, але впевнено очолює таблицю за наслідками половини головних змагань року, здобувши понад 71 % можливих залікових балів. 

Можливо їх надихнув матч, який неофіційно визнаний кращим у цьогорічному кубку Закарпаття, де вони опонували головним фаворитам того турніру – полянцям. Команда дуже мало пропускає, а в рідних стінах цей показник у них взагалі фантастичний – 0.33 м’яча за гру. Відповідно «Хусту» належить і поки діюча рекордна безпрограшна серія з семи матчів поспіль. Ця їх радісна фієста найімовірніше може протриматись аж до одинадцятого туру, коли на них очікує мабуть їх найважчий матч сезону в Поляні. 

Досить складно визначити кращий матч хустян у першому колі, та мабуть таким був двобій у Іршаві, де в цьому сезоні місцеві виносять суперників у одні ворота. Не менш вагомим був і домашній камбек із «Поляною». Також цінною була бойова мирова у Виноградові. Слабкі матчі важко відшукати, та все ж стартова нічия в Рахові може стати «ахілесовою п’ятою», яка завадить залишитись на вершині до останнього туру чемпіонату. 


Гольовий тайфун із-під Смерекового каменя

Хто не бачив цьогорічну «Бужору» на її рідному «Авангарді», той вважайте й не жив, бо цей колектив став мабуть головним відкриттям першого кола й забивав на своєму полі в середньому 3.75 гола за поєдинок, що дозволило йому стати кращим домашнім клубом першого кола.   

Керівництво клубу зробило неймовірну селекційну роботу, запросивши керувати цим процесом дуже відомого на Закарпатті тренера Івана Білака. Головна команда Іршавської ОТГ здобула загалом майже 67 % можливих  залікових пунктів, при неймовірній різниці голів (+ 2 голи за матч). Це дозволило їй піднятись на срібну позицію першого кола. 

Кращим матчем «бужорців» була шалена домашня, рекордна в першому колі серед усіх, звитяга над «Севлюшем». Такого повного фіаско від іршавців не пам’ятають навіть старожили виноградівського фан-клубу, та й інші команди такого жаху з цим колективом із Півдня Закарпаття давно вже не робили. Не менше шуму наробив їх стартовий розгром «Поляни», який так приземлив колектив зі Свалявщини до землі обітованної, що підопічні Кондрі дійшли потім вже як мінімум до фіналу кубка Закарпаття. Відверто слабких матчів у іршавчан не було, та результат їх двобою в Новому Давидкові коштує їм як мінімум однією позицією нижче. А в другому колі ще й доведеться тримати удар в Поляні, Хусті та Виноградові. Якщо все витримають, то мають шанс увійти в історію крайового футболу. 


Домашня «Поляна» краща за виїзну

Більш очікувано серед лідерів було бачити полянців, які після першого кола мають на гру менше й зупинились на бронзовій позиції із понад 66 % можливих залікових очок. Підопічні Кондрі традиційно багато забили – трохи більше ніж 2.83 м’яча за гру. При цьому їм краще давались домашні поєдинки, у яких результативність фантастична – 4.67 гола за матч. Утім сюди поки не приїзжали цьогорічні фаворити змагань, тому й не можемо назвати цей колектив кращим домашнім першого кола навіть при наявності у нього феєричної двоматчевої серії з двох поспіль домашніх перемог із різницею у понад три голи. 

Кращим матчем «Поляни» поки є феєрична домашня звитяга над клубом «Ференца Медвідя». Досить перспективно виглядає й їх виїзд у Рахів. А от найгіршим мабуть був поєдинок у Іршаві. Також не вражає їх домашній прийом «Середнього», коли конкуренти з Іршави та Хуста до останнього надіялись на подвиг підопічних Ковача. Утім, надалі в колективу зі Свалявщини досить перспективні можливості до підвищення. Ключовими щодо цього будуть перенесений виїзний матч у Виноградові та домашні прийоми «Хуста» та «Бужори». Також доведеться тримати удар на виїзді від поранених ними колективів у Новому Давидкові та Вільхівцях. Якщо все витримають, то третя позиція першого кола здаватиметься випадковістю.
 
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»

         
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1081 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: