Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Петро Котубей: "На нас будуть налаштовуватись вже по іншому, як на володаря трофею"
14:30
Петро Котубей: "На нас будуть налаштовуватись вже по іншому, як на володаря трофею"
Про останні події від юнацького складу «Севлюша» з перших вуст від тренерського штабу дізнавайтесь далі.

Петро Котубей:
Минулий сезон став по справжньому зірковим для команди з Виноградова. Основний склад склав більш ніж гідну конкуренцію чемпіону на всіх рівнях і виборов почесний трофей «Суперкубок Закарпаття», а юнаки стали чемпіонами Закарпаття, приголомшивши своїх опонентів якісною грою як вдома, так і на виїзді. Із тим молодіжним складом працював Іван Бровді. У цьому сезоні його наступниками в цій нелегкій роботі став тандем тренерів: тренер-практик Юрій Чонка, який може поділитись із підопічними неоціненним досвідом гри на різних рівнях, та тренер-тактик-теоретик Петро Котубей, якого футбольна громадськість Закарпаття та України більше знає за якісним арбітражем матчів різних рівнів Закарпаття та України. Він мабуть прагнутиме довести дії підопічних до стандартів згідно з усіма правилами футболу. Із останнім із цього дуету репортерам сайту «Lobda.at.ua» вдалось поспілкуватись нещодавно.
 
- Доброго дня пане Петре. Як наразі готується ваша команда до нового сезону?
 
- Ми приступили до підготовки 20-го лютого. Перший тиждень проходили триразові тренування. Після цього ми перейшли до ігрового циклу. На даний момент ми провели дев’ять товаристських матчів, із яких в одному – поступились, ще один – звели до нічиєї й ще у сімох змогли перемогти.
 
- Чи зберігся кістяк чемпіонського складу та чи вдалось поповнити його новими виконавцями?
 
- Практично майже весь кістяк команди нам вдалось зберегти. Ми запросили на оглядини талановитого воротаря з «Оболоні» з Хуста. Також маємо на перегляді ще одного якісного голкіпера з Дідова.
 
- Які ланки вашої команди потребують підсилення? Чи можливо вас весь склад наразі влаштовує?
 
- Ми підсилили майже всі ланки. Потребуємо хіба нападника хорошого рівня, який дозволив би доводити атаки до лгічного завершення.
 
- Я бачив дуже хороший ваш двобій із іршавцями. Які з товаристських матчів стали найціннішими, де ви побачили над чим ще треба працювати?
 
- У цілому наш колектив грав у всіх товаристських іграх непогано. Недоліком є звичайно вісутність досвіду футболістам, котрі до нас приєднались перед цим сезоном. Їх ми взяли загалом дванадцять і їм потрібна ігрова практика як у товаристських матчах, так і в офіційних змаганнях.
 
- «Севлюш» наразі є діючим чемпіоном. Чи немає проблем у вас із зірковою хворобою окремих виконавців у звязку зі здобуттям почесного титулу?
 
- Ті хлопці, які залишились з минулого року поки зберігають потрібний запал. Їм є що доводити в плані підтвердження свого звання. Нові ж поки прагнуть довести, що вони нічим не гірші за своїх попередників.
 
- Чи спостерігаєте за молоддю з ДЮСШ вашого міста та району, щоб отримувати хороше поповнення в майбутньому?
 
- Цього року в нас, коли ми робили заявку на сезон, то в нашій команді є п’ять хлопчиків 2002-го року народження, три парубки 2001-го року народження, які виступали як за ДЮСШ «Виноградів», так і за ДЮСШ «Колос» Виноградівського району. Фактично на базі цих двох шкіл ми й створюємо свій юнацький колектив. Із огляду на це, в цьому році маємо дійсно дуже омолоджену команду. Це доля всіх юнацьких колективів постійно змінювати свій склад.
 
- Усім у Закарпатті відомо про умови, які створює керівництво «Севлюша» для своєї головної команди. А як оцінюєте інфраструктуру команди на молодіжному рівні? Чи все у вас добре в організаційному плані щодо полів для тренувань?
 
- Поки тренуємось на стадіоні «Пластмасовик», який водночас проходить певну реконструкцію. Там також граємо й свої спаринги. Думаю з часом перейдемо на головну арену міста – «Юність». Особливих проблем із інфраструктурою не відчуваємо й рухаємось в запланованому темпі.
 
- Футбольна громадськість знає Петра Котубея більше за роботою з суддівства матчів. Як вдається вам поєднувати ці дві важкі ноші й чи не заважає одне одному в плані часу?
 
- Поки що встигаю і судити матчі першої ліги чемпіонату України і на обласному рівні вдається попрацювати в плані арбітражу. Однак вже відчуваю велику відповідальність і тому планую більше часу проводити з командою, де разом з Юрієм Чонкою працюватимемо на позитиний результат.
 
- Що дає вам досвід роботи в попередній сфері для праці в цій новій для вас тренерській діяльності?
 
- Коли перебуваю на матчах вищого рівня, то звичайно слідкую за роботою тренерів. Цікавлюсь як вони проводять свій тренувальний процес, тому все що є хороше беру собі на замітку від кожної з цих команд. А тут прагнутиму запровадити це в нашому молодому колективі.
 
- Яке завдання мінімум та максимум на сезон для юнаків «Севлюша» на 2017-й рік?
 
- Завдання номер один (мається на увазі – мінімум) виходити на кожну гру з повною концентрацією, забивати голи й не пропускати в свої ворота, щоб здобувати максимум залікових балів. Це дозволить у кінці чемпіонату опинитись у турнірній таблиці якомога вище. Якщо все буде добре, то безумовно завдання номер два (максимум) щодо захисту чемпіонського титутулу стане першочерговим. Хоча розуміємо, що захистити його буде дуже важко, та все ж мріємо про повторення минулорічного успіху.
 
- У новому сезоні на ваш колектив усі налаштовуватимуться з подвійною увагою. Чи розумієте це ви та ваші гравці цю нову тенденцію, яка спіткає кожного чемпіона?
 
- Звичайно розуміємо й постійно наголошуємо своїм підопічним ще під час товаристських матчів, що на нас будуть налаштовуватись уже по іншому – як на володаря трофею, перемога над яким є дуже престижною. Цей стимул буде наших опонентів виділяти матчі проти нас червоним кольором у календарі.
 
- Дякую за лаконічні й змістовні відповіді. Бажаю вам із Юрієм досягти всього запланованого.
 
- Дякую. Будемо старатись бути гідними своїх попередників.
Розмову вів Євген СВИЩО, «Lobda.at.ua»
 
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 1480 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: