Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Підсумки 10-го туру чемпіонату України серед аматорів
14:56
Підсумки 10-го туру чемпіонату України серед аматорів
На минулих вихідних відбулись матчі 10-го туру групи 1 чемпіонату України серед аматорів.

Підсумки 10-го туру чемпіонату України серед аматорів

"ОДЕК" Оржів – "Нива" Теребовля 3:2

Голи: Красномовець, 13, Кошка, 14 (автогол), Таргоній, 53, Коляда, 90+4 – Сороцький І., 68.
 
Уже на старті матчу господарі зуміли проштовхнути м’яча у ворота "Ниви" після кутового, але арбітр взяття воріт не зафіксував, порахувавши, що був напад на теребовлянського голкіпера Віктора Ольхового. Однак футболісти "ОДЕКа" таки досягли свого. Після прострілу з правого флангу атаки м’яч потрапив у руку теребовлянцю Михайлу Штанкевичу і цього разу арбітр без вагань показав на "точку". Удар з пенальті Юрія Красномовця був точним (1:0). Не минуло й одного повного оберту стрілки годинника, як гості відігралися. Сергій Полянчук робив навісну передачу зі штрафного і оборонець "ОДЕКа" Олег Кошка ударом головою зрізав м’яча у власні ворота (1:1).
 
Ще в одному моменті надійно зіграв теребовлянський кіпер Віктор Ольховий, який зумів вийти переможцем під час виходу суперника віч-на-віч. "Нива" теж не відсиджувалася в обороні. До завершення першого тайму Немо Шелія з 20-метрів пробив вище воріт, удар зі штрафного Сергія Полянчука парирував кіпер господарів. А після прострільної передачі того ж Полянчука з правого краю атаки, дальню стійку мав замикати Шелія, але грузина на мить випередив захисник, вибивши м’яча на кутовий.
 
На початку другого тайму "Нива" знову пропустила. З-під Михайла Штанкевича суперник зробив флангову передачу. В повітряній боротьбі Віктор Ковалик програв Павлу Таргонієву, котрий кивком головою направив м’яча під самісіньку штангу (2:1). Теребовлянці не стушувалися і зуміли перехопити ініціативу, яка в кінцеву випадку призвела до голу. І якщо після навісної передачі Полянчука м’яч дивом не залетів у ворота "ОДЕКа" – кіпер витягнув шкіряного з "дев’ятки", а удар Шелії після кутового прийняв на себе оборонець господарів, то наступним випад "Ниви" став результативним. Юрій Никеруй з лівого флангу відпасував між двома оборонцями на Руслана Луцика, той пройшов вздовж лінії штрафного майданчика і віддав пас на Ігоря Сороцького. Ігор не довго думаючи пробив по воротах. М’яч від стійки опинився у воротах (2:2). Ще раз Ігор Сороцький мав забивати після сольного проходу лівим краєм Немо Шелії. Грузин прострілив, а Сороцький завдавав удару. М’яч зрикошетив від оборонця "ОДЕКа" і летів у ворота, однак неймовірним чином кіпер господарів зумів згрупуватися та відвести загрозу.
 
А на останній, четвертій компенсованій хвилині до основного часу матчу стався доволі нелогічний гол. У боротьбі з опонентом Юрій Никеруй був першим на м’ячі. Суперник впав на нього і арбітр показав обом футболістам по жовтій картці і… призначив штрафний удар у бік теребовлянських воріт (очевидно, порахував, що Никеруй зіграв рукою). Пішла навісна передача, яку на дальній стійці замкнув, мабуть, найменший на зріст з гравців "ОДЕКа" Микола Коляда (3:2). Часу і сил, щоб відігратися в гравців "Ниви" уже не було…


 
"Кристал" Чортків – ФК "Хмельницький" 2:1
 
Голи: Засєдко, 45+1, Різник, 65 – Степанюк, 1.
 
Чортківська команда пропустила першою вже на 30-й секунді матчу (0:1). А на першій компенсованій до основного часу першого тайму хвилині Чортків зрівняв рахунок. Після стандарту точним був удар головою Андрія Засєдка (1:1). А на 65-й хвилині завдяки індивідуальним діям нападника "Кристалу" Андрія Різника, господарі поля вийшли вперед (2:1). У подальшому в гравців "Кристалу" було ще кілька нагод, щоб збільшити свою перевагу, але все таки вони більше дбали про те, як не пропустити. Свою задачу футболісти "Кристалу" виконали, здобувши таку важливу перемогу.
 
Цих три очки дозволило "Кристалу" покинути останню позицію турнірної таблиці і за здобутими очками чортківці зрівнялися зі своїми земляками з теребовлянської "Ниви". В обох команд по 8 залікових пунктів.






















 
 
"Покуття" Коломия – "Рочин" Соснівка – 0:3 (0:2)
 
Голи: Данилюк 29, Болкіт 43, Кутний 82.
 
Вилучення: Уграк, 68 ("Покуття") (друга ЖК)
 
 
До 29-ої хвилини матчу, коли «Рочин» забив вперше, не так просто було віддати перевагу одній з команд. Як і одним, так і іншим доводилося думати не тільки про атаку, а й про оборону. Обидві команди не боялися йти вперед, однак у деяких епізодах для реального загострення гравцям обох команд бракувало креативу та нестандартних дій. Якраз саме цього що і проявив Данилюк у другій половині першого тайму. Іван створив собі гольовий момент фактично з нічого, обігравши двох захисників і пробивши з меж штрафного майданчика. На руку гостям також у цьому епізоді зіграв і невеликий рикошет від захисника, який дезорієнтував воротаря Юрія Кисилицю.
 
Пропустивши гол, гравці «Покуття» одразу побігли відігруватись. Найреальніший шанс це зробити господарі поля мали зі штрафного, після якого м’яч влучив у поперечину. Гравці «Покуття» свій шанс реалізувати не змогли, натомість «Рочин» у першому таймі забив вдруге. Максим Болкіт, заставивши помилитися центрального захисника, втік на побачення з воротарем суперника і впевнено його переграв.
 
Рахунок 2:0 після першого тайму давав зрозуміти наступне: «Рочин» матиме можливість грати в улюбленому стилі на контратаках, оскільки суперник буде зобов’язаний йти вперед та розкриватися. Дива у другому таймі не сталося. Гравці «Рочина», надійно обороняючись, регулярно створювали гостроту біля воріт суперника. Важливо те, що моменти, які виникали біля воріт «Покуття», виглядали дуже якісними та по-справжньому небезпечними.
 
Уже стає доброю традицією, що заміни від головного тренера «Рочина» Володимира Підкіпняка суттєво підсилюють гру команди у другому таймі. Матч з «Покуттям» винятком не став: Кутний, Дева і компанія у другому таймі ще більше збільшили тиск на воротах суперника, а Кутний став автором третього голу у матчі.
 
Те, що «Рочин» у цьому матчі не відпустить перемогу з рук, стало зрозуміло і після вилучення Руслана Уграка. За фол проти реактивного Болкіта гравець «Покуття» отримав другу жовту картку і на 68-ій хвилині гри пішов відпочивати.
 



ФК "Минай" – ФК "Калуш"​​​​​​​ 0:0

Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 1096 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: