Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Підсумки 16-ого туру вищої ліги Закарпаття. Частина 2
18:45
Підсумки 16-ого туру вищої ліги Закарпаття. Частина 2
У неділю, 13 жовтня, відбулись матчі передостаннього 17 туру у вищій закарпатській лізі.

Початок підсумків 16-ого туру вищої ліги Закарпаття - читайте ТУТ.

«Оболонь» Хуст - «Ф.Медвідя» Н.Давидково - 1:2

Втратою важливих очок середнянцями сповна скористався клуб імені «Ференца Медвідя», перед яким було поставлене трохи легше завдання – здолати в Хусті місцеву «Оболонь». «Пивовари» в рідних стінах грають найгірше з усіх клубів і залишаються одним із двох колективів, які перед рідними фанами не виграли жодного разу і здобули 2 очки з 21 можливого при різниці голів – 2:13. Кращим домашнім матчем підопічних Віктора Вучкана була нічия з «Бужорою» – 1:1, а найгіршим – фіаско від «Севлюша» – 0:2.

Новодавидківці хоч і мають на чужих полях третій показник з-поміж усіх команд – 9 балів з 21 можливого при різниці голів – 10:8, та під тиском чужих ультрас діють нестабільно. Найприкрішою була втрата ними очок у Петрові – 1:1. Найкращими виїзними матчами підопічних Євгена Качура була згадана вище нічия в Середньому та перемога в Довгому – 2:0. З огляду на попередні здобутки клубів та те, що «Оболонь» із-за ушкоджень різного ступеня втратила п’ятьох виконавців основного складу, найреальнішим результатом мала бути перемога новодавидківців не менше ніж у два голи. Тренер господарів був змушений кинути в бій парубків із юнацького складу. І молодь виправдала сподівання наставника, давши бій фавориту і нав’язавши новодавидківцям боротьбу по всьому полю.

Футболісти «Ференца Медвідя» зa допомогою швидких флангів, де діяли Михайли Калій та Орос, Олександр Русин та Едуард Варга, спробували розтягнути захист опонентів. У одній з атак Едуард Варга вчасно змістився ближче до штрафного майданчика і замкнув один із нечисленних прострілів з флангу, відкривши рахунок у грі – 1:0.

Після цього гра заспокоїлась, чим скористались господарі. Вони провели швидку атаку правим флангом, яку гарматним ударом завершив Іван Луцак – 1:1. Цим самим форвард відправив гостей у кількахвилинний нокдаун. Отямившись фаворити зустрічі вдалися до навали на ворота аутсайдера, наслідком якого став прорив через центральну зону. Іван Скунзяк зігравши в стіночку з Олегом Теплим, увірвався в штрафний майданчик і вколотив м’яч у сітку воріт Івана Шимона – 2:1. Після цього гості вміло засушили гру, тримаючи м’яч в центрі поля або виносячи його подалі від свого власного карного майданчика.

Цією звитягою новодавидківці вчасно припинили свою триматчеву безвиграшну серію, наздогнали «Середнє», але по кількості м’ячів поступаються команді з Ужгородщини. «Оболонь», збільшивши серію поразок до 4 матчів, не виконала завдання-мінімум на сезон – залишити останню сходинку таблиці, а вже після передостаннього туру оформила для Хуста дев’яту позицію.

«Севлюш» Виноградів - «Бужора» Іршава - 2:0

Прогнозовано завершився поєдинок у Виноградові, де місцевий «Севлюш» приймав «Бужору». Виноградівці третій матч поспіль грали за порожніх трибун. Найпалкішим фанам доводилось спостерігати за перебігом подій на полі через щілини в огорожі або по міському телебаченню, де матчі їх улюбленців транслюють третій рік поспіль. Відсутність підтримки впливає і на результати місцевої команди. У перших 4 домашніх матчах, ще за присутності місцевих ультрас, городяни здобули 7 очок із 12 можливих при вражаючій різниці голів – 14:3. Тоді ж відбувся їх кращий поєдинок – перемога над «Поляною» – 2:0. Без уболівальників справи «Севлюша» пішли трохи гірше – 2 пункти з 6 можливих при різниці м’ячів – 3:3. В цей проміжок відбувся і найгірший домашній двобій, у якому виноградівці зіграли внічию з «Оболонню» – 1:1. «Бужора» на чужому полі останні залікові бали здобула ще 25 серпня у згаданій вище мировій з «Оболонню», а їх найкращий виїзний двобій відбувся ще на початку травня, коли ними був розбитий першопочатковий варіант «Петрова» – 3:0. Не дивно, що в доробку іршавців перед виноградівською грою було 4 очки з 21 можливого при різниці м’ячів – 6:17.

З огляду на результати клубів та відсутність фанів, найреальнішим підсумком гри могла стати перемога господарів не менше ніж у два голи.

Однак сама гра була конкурентною та видовищною і могла завершитись позитивно, як для господарів, так і для гостей. Виноградівці заслужили на перемогу, а іршавці – як мінімум на нічию.

Вже в дебюті гри небезпечного удару майже з лінії штрафного майданчика завдав Іван Ільницький в лівий верхній кут воріт Віталія Гринишина, та голкіпер «Севлюша» у неймовірному стрибку врятував свою команду від голу. Господарі відповідали швидкісними атаками через лівий фланг, де захист суперника тероризував Мирослав Мудра. Саме його прорив на 5-й хвилині недозволеним прийомом зупинили захисники гостей, за що арбітр Микола Маточка без роздумів призначив пенальті. Олнксандр Міца з точки розвів м’яч та воротаря Василя Шестака по різних кутах – 1:0.

Другий гол також відбувся через лівий фланг вже на 10 хвилині, коли на звершенні атаки опинився центрфорвард Володимир Бабич. Нападник звільнився від опіки захисника і обвідним ударом в правий кут подвоїв рахунок на користь господарів – 2:0.

Далі команди створили рівну кількість нагод. Відзначитись могли виноградівець Юрій Віщак та іршавець Олексій Остафійчук. Найреальніша ж можливість змінити рахунок трапилася у кінці гри, коли господарі підсіли фізично. В одній з атак партнери вивели віч-на-віч з воротарем Михайла Чедрика. Та центрфорвард «Бужори», перебуваючи в кількох метрах від воріт, примудрився відправити шкіряну кулю точно в руки Гринишину, підсумувавши п’яту поспіль поразку свого колективу з різницею не менш ніж у два голи. Цим локальним успіхом виноградівці на мажорній ноті завершили сезон і припинили триматчеву домашню безвиграшну серію.

«Севлюш» офіційно оформив підсумкову п’яту сходинку, що стало міні-прогресом у порівнянні з минулорічним сьомим місцем. «Бужора» остаточно закріпила за собою восьму позицію.

Статистика: Загалом у 17 турі зафіксована дуже низька результативність – у 4 матчах забито 8 голів (2 за гру проти 3.15 у сезоні). Менше було забито тільки у 8 турі – 6 мячів (1.5 за гру). На таку жахливу реалізацію найбільше вплинули місцеві клуби, які забили у ворота гостей тільки 4 голи (1 за гру проти 1.9 у сезоні). А от 4 м’ячі приїзжих команд (1 за гру) майже дорівнюють їх середній результативності в чемпіонаті (1.25 за матч). Маємо надію, що 18 тур, у якому більшість клубів гратиме в своє задоволення, буде набагато видовищнішим.

Євген Свищо, Яромир Лобода

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 807 | Додав: Лобда | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: