Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Підсумки 19-ого туру першої ліги Закарпаття
16:18
Підсумки 19-ого туру першої ліги Закарпаття
У неділю, 6 жовтня, відбулись матчі 19 туру у першій обласній лізі.

У неділю, 6 жовтня, відбулись матчі 19 туру у першій обласній лізі.

Три перемоги здобули господарі, з яких одна носила технічний характер. Одну сенсаційну звитягу здобули гості. Ще одна гра завершилась не зовсім очікуваною мировою.

Центральний матч туру і один із ключових у всьому чемпіонаті відбувся в Ясінях, де місцева «Говерла» приймала золотаревський «Старт». Ясінці до цього на своєму полі переважно вигравали, а в останній час навіть громили опонентів 5 поєдинків поспіль. Вони здобули 24 очки з 27 можливих при відповідній різниці голів – 29:4. Найкращі домашні матчі «Говерла» провела в 11-12 турах, коли були розбиті «Терново» – 6:0 та «Вишково» – 4:0, а найгірший стався в 2 турі, коли ясінці зазнали єдиної поразки на своєму полі від «Авангарда» – 1:2.

Золотаревці на чужих полях до цього чередували програші з нічиями і мають у своєму активі 7 залікових балів із 27 можливих при різниці мячів – 7:18. Найкращий виїзний матч "Старт” провів у далекому 5 турі, коли в дербі Хустського району несподівано розбив "Вишково” – 3:0, а найгірші – в 7 та 15 турах, коли зазнав фіаско від "Авангарда” та "Копані” з однаковим рахунком – 0:5. З огляду на такі попередні здобутки можливості клубів на успіх розцінювались як 70 на 30 % на користь господарів. Та цього разу "Говерла” не змогла реабілітуватись за мінімальну поразку, яка сталась в Золотареві в першому колі – 0:1. Протягом поєдинку "Старт” відбив усі наступальні потуги суперника, реалізував дві з небагатьох своїх нагод відзначитись і здобувши мегасенсаційну звитягу – 2:0. Цим успіхом золотаревці припинили свою шестиматчеву виїзну безвиграшну серію, яка розпочалась ще 2 червня. У поточній таблиці вони наздогнали «говерлян», які після тритижневого лідерства вдруге в сезоні розмістились на срібній сходинці. "Старт” хоч і залишився третім та поступається їм тільки за гіршою різницею голів – 33:23 (проти 44:13 у конкурента).

Набагато передбачуваніше завершився ще один поєдинок у якому «Вільхівці» приймали «Вишково». «Вільхівці» на своєму полі до цього переважно перемагали і здобули 24 очка з 27 можливих при різниці голів – 26:10. Найкращими були їх домашні двобої в 9 та 15 турах, коли вони розбили «Авнгард» – 5:1 та мінімально здолали «Говерлу» – 1:0, найгіршим – сенсаційна поразка в 7 турі від «Тернова» – 1:2.

«Вишково» на чужих полях «зірок з неба не знімає» і здобуло 8 балів з 27 можливих при різниці мячів – 12:19. Найкращий виїзний поєдинок вони провели в далекому 4 турі, коли переграли «Терново» – 3:1, а найгірший – в 7 турі, в рамках якого поступились у Тячеві – 0:2. Можливості команд оцінювались аналогічно до «ясінської супергри». Та в цій парі «Вільхівці» виправдали всі прогнози і здобули шосту поспіль домашню перемогу – 2:0. Цим успіхом вони реваншувались за фіаско в першому колі – 1:5. Як наслідок, клуб із Тячівщини вдруге в сезоні очолив таблицю першості з хорошим триочковим відривом (попереднього разу їх лідерство трималось тільки на кращій ніж у «Авангарда» різниці голів і тривало рівно тиждень – з 3-го по 4-й тур). «Вишково», для якого ця поразка стала третьою виїзною невдачею поспіль, третій тиждень тримається на пятій сходинці.

Певна несподіванка сталась у Тячеві, де місцевий клуб приймав тересвянський «Авангард». «Тячів» на своєму полі демонструє якісний футбол і здобув 20 очок із 27 можливих при різниці голів – 16:6. Найкращі домашні матчі тячівці провели в 10 та 17 турах, коли дотиснули «Вільхівці» – 2:1 та розбили «Терново» – 4:0, а найгірший – в 2 турі, коли неочікувано зазнали повного фіаско від «Говерли» – 0:4.

Тересвянці на чужих полях переважно програвали і здобули 4 очка із 27 можливих при різниці голів – 8:22. Найкращі якості футболісти "Авангарда” проявили в 2 турі коли здобули згадану вище звитягу над "Говерлою”, а найгірші спогади у її фанів від 4 та 16 турів, коли їх улюбленці поступились "Великому Бичкову” – 0:1 та "Тернову” – 0:2. Можливості клубів на успіх були на користь господарів аналогічно до попередніх двох матчів.

Незважаючи на прогнози «Тячів» не зміг сповна реабілітуватись за поразку першого кола – 1:3. Все на що спромоглись господарі, так це здобути один заліковий пункт – 1:1 і продовжити свою безпрограшну домашню серію до 8-ми матчів поспіль. Наслідком цієї мирової стало й те, що тячівців і тересвянців у поточній таблиці випередила «Копаня», якій присудили технічну перемогу за домашній матч проти «Великого Бичкова» – 3:0.

Без несподіванок завершились ще два матчі. Міжгірська «Верховина» перед поєдинком з рахівськими «Карпатами» була фаворитом. Міжгірці в рідних стінах чередують перемоги та нічиї і мають в своєму активі 16 очок з 27 можливих при вражаючій різниці голів – 21:10. Дещо гірші показники в матчах на полях суперників мають рахівці, які здобули 8 пунктів з 27 можливих при різниці голів – 9:14. Міжгірці цього разу обмежились двома забитими голами, пропустивши в свої ворота тільки раз – 2:1. Цією перемогою «Верховина» перервала триматчеву переможну серію «Карпат».

Найрівнішим обіцяв бути поєдинок аутсайдерів «Кісва» – «Терново». Косівські полянці на своєму полі чередують перемоги та поразки і здобули скромний доробок – 11 очок з 27 можливих при різниці голів – 6:12. Їх опоненти на чужих полях чередують сенсаційні перемоги із повними фіаско. Доробок тернівців на чужих полях не набагато відрізнявся у негативну сторону – 9 балів з 27 можливих при жахливій різниці голів – 9:32.

Можливості команд оцінювались як 55 на 45 % на користь господарів. Матч завершився бойовою нічиєю – 1:1. Цим результатом тернівці припинили чотириматчеву серію розгромних виїзних поразок, яка розпочалась ще 30 червня.

Загалом у 5 реальних поєдинках 19 туру забито 11 голів (2.2 за гру проти 3.17 в сезоні загалом), що є одним із найгірших показників з початку чемпіонату. Менше було забито тільки в 2 турі, коли в 6 матчах було реалізовано 12 взяттів воріт. Загалом же результативність поступово зростає (у перших десяти турах середній показник складав 2.9 гола за матч) і глядачам є на що подивитись на полях східного Закарпаття у ці жовтневі дні.

Євген Свищо, спеціально для lobda.at.ua

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 910 | Додав: Лобда | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: