Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Підсумки 2-го туру чемпіонату України серед аматорів (ВІДЕО)
21:31
Підсумки 2-го туру чемпіонату України серед аматорів (ВІДЕО)
Чемпіонат України серед аматорів набирає обертів.

Підсумки 2-го туру чемпіонату України серед аматорів (ВІДЕО) Минулого вікенду відбулися матчі другого туру. Чим вони запам’яталися? Перш за все відмінною відвідуваністю в Ужгороді та Запоріжжі, розгромом у Кропивницькому, а також цікавими протистояннями у Оржеві, Чорткові та Маріуполі.

Заміна туру

В кінці липня з’явилася інформація про те, що "Черкаський Дніпро" може знятися з розіграшу Першої ліги України. Своє підтвердження вона отримала, коли керівники клубу звернулися до черкаського міського голови і почесного президента клубу Анатолія Бондаренка з проханням про допомогу. На фоні цих заяв заявка на участь у чемпіонаті України серед аматорів другої команди клубу – "Зорі-Академії" викликала подив.

Проте, щойно відгриміли баталії першого туру, як стало відомо, що "Зоря-Академії" на старт все ж таки не вийде. Таким чином, у другій групі залишилося лише вісім команд, хоча загальна кількість учасників не змінилася. Адже у третю групу додалася "Дружба", яка представляє з Новомиколаїівки Херсонської області.
 
Повернення туру

Влітку 2016-го року ужгородська "Говерла" не отримала атестат та була позбавлена статусу професійного клубу. Таким чином, Закарпаття втратило свого єдиного представника у всеукраїнських змаганнях.

У неділю, 13 серпня, відбулося повернення "Срібної Землі" на національний рівень - амбітний "Минай" у Ужгороді приймав "Рочин" з Львівської області. Згідно протокольних даних, центральний матч першої групи відвідали 3 500 глядачів, що красномовно говорить про те, наскільки сильно на Закарпатті скучили за футболом. Щоправда, сподівань своїх вболівальників підопічні Миколи Гібалюка не виправдали. Долю зустрічі вирішила помилка досвідченого воротаря "Минаю" Дмитра Бабенка. Той після подачі зі штрафного невдало зіграв на виході, чим скористався Віталій Кашуба, технічно пробивши у дальній кут.



Аншлаг туру

На диво, матч у Ужгороді не став найвідвідуванішим у турі. У Запоріжжі неабиякий інтерес викликала зустріч новоствореного МФК "Металург" з МФК "Первомайськ", що представляє Миколаївську область. За офіційними даними, свідками дебютної перемоги запорізьких "муніципалів" стали 6 152 чоловік. На "Славутич Арені" героєм матчу став Ілля Корнєв. Саме 20-річний нападник за 12 хвилин до завершення поєдинку забив вирішальний м’яч. Відзначимо, що Корнєв є вихованцем ДЮСШ "Металург" (Запоріжжя). Влітку 2015-го він дебютував у першій команді, а після розвалу клубу грав та навіть забивав в українській Прем’єр-Лізі за "Металіст" та "Олімпік" (всього зіграв 20 матчів, забив 3 м’ячі). На початку року Ілля розірвав контракт з донеччанами і нещодавно залюбки доєднався до МФК "Металург".

Цікаво, чи замахнуться у Запоріжжі на рекорд "Металіста 1925", домашній матч якого проти "СОЛЛІ Плюс" у минулому сезоні зібрав на трибунах 9 831 чоловік?

Дербі туру

Протистояння представників Тернопільської області на національному рівні вирізняються винятковою принциповістю. Зустріч чортківського "Кристала" та теребовлянської "Ниви" не стала виключенням. Щоправда, цього разу боротьби не вийшло. Команда Ігоря Яворського взяла реванш у підопічних Василя Івегеша за поразку двомісячної давнини – 4:1.



Розгром туру

Надовго запам’ятають свій дебют у чемпіонаті України серед аматорів юні футболісти "Олімпік-СДЮШОР-2". На головному стадіоні Кропивницького ("Зірка") вони зазнали нищівної поразки від херсонського "Кристалу" - 0:10. Відзначимо, що вдруге поспіль дублем вистрілив Іван Гливий. Таким чином, 23-річний вихованець сімферопольської "Таврії" очолив рейтинг кращих бомбардирів чемпіонату.

Бомбардир туру

Там же, у Кропивницькому, глядачі стали свідками першого хет-трику сезону. Його автор – вихованець херсонського "Кристалу" Андрій Барладим. У 2008 році нападник залучався до лав юнацької збірної України (U-18), у складі якої зіграв один матч. На професійному рівні за рідний "Кристал" 25-річний нападник зіграв 154 матчі та відзначився 34 голами.

Гол туру

Криворізький "Гірник" у рідних стінах здобув другу поспіль розгромну перемогу. Цього разу команда Геннадія Приходька з рахунком 5:1 розбила СК "Каховка". Особливої уваги вартує другий гол у матчі Андрія Григорика. Після скидки Олександра Прялкіна 29-річний півзахисник класним ударом з-за меж штрафного майданчика відправив м’яч у дальній кут (01:10 на відео).



Результати 2-го туру

ГРУПА 1


"Минай" (Закарпатська обл.) – "Рочин" (Соснівка, Львівська обл.) 0:1
Гол: Кашуба 43



ОДЕК (Оржів, Рівненська обл.) – "Калуш" (Івано-Франківська обл.) 2:1
Голи: Богданов 37, Красномовець 86 – Гончар 31

"Кристал" (Чортків, Тернопільська обл.) – "Нива" (Теребовля, Тернопільська обл.) 1:4
Голи: Семенюк 55 – В.Сороцький 7, Лис 35 аг, Полянчук 45+2, Ковалик 77

"Малинськ" (Рівненська обл.) – "Хмельницький" 1:1
Голи: Малиновський 20 – Олексюк 2


ГРУПА 2

"Єдність" (Плиски, Чернігівська обл.) – "Чернігів" 1:0

Гол: Бондаренко 8

"Вікторія" (Миколаїівка, Сумська обл.) – "Авангард" (Корюківка, Чернігівська обл.) 2:0
Голи: Кузьмін 14, Нелін 53 пен

"Рубікон" (Київ) – "Факел" (Липовець) 0:3
Голи: Васалатій 15, Чернега 62, Пивовар 86


ГРУПА 3

"Олімпік-СДЮШОР-2" (Кропивницький) – "Кристал" (Херсон) 0:10
Голи: Барладим 14, 21, 59, Гливий 23, 53, Брижчук 47, Савін 67, Михайлов 68, Головкін 74, Морозов 77

"Гірник" (Кривий Ріг) – СК "Каховка" 5:1
Голи: Григорик 34, 44, Гвоздевич 38, Литвин 50, Марусяк 66 – Саловський 74

"Металург" (Запоріжжя) – МФК "Первомайськ" (Миколаївська обл.) 1:0
Гол: Корнєв 78

"Яруд" (Маріуполь) – "Таврія-Скіф" (Роздол, Запорізька обл.) 1:1
Голи: Кілікевич 76 – Жигалов 90+4 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 1038 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: