Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Підсумки останнього туру в першій лізі Закарпаття
14:01
Підсумки останнього туру в першій лізі Закарпаття
Пропонуємо любителям футболу короткий опис подій у першій лізі Закарпаття.

Пропонуємо любителям футболу короткий опис подій у першій лізі Закарпаття.

Гра на результат призвела до гольової засухи.

В центральному матчі туру, який відбувся в Золотареві, «Старт» приймав «Вільхівці». Клуб із Тячівщини ще після 21 туру відірвався на 5 очок від найближчого переслідувача і вперше в своїй історії достроково додав до своєї колекції минулорічного срібла малі золоті нагороди (так іменують клуби, які стають переможцями в наступному дивізіоні після провідного). У 22 туру вони боролися виключно за престиж своєї команди. Очна перемога над «Стартом» із будь-яким рахунком дозволяла їм носити почесне звання абсолютного малого чемпіона Закарпаття, аналогічного до того, яким вже володіє «Метеор» у вищій лізі. Зокрема, вони змогли б випередити золотаревців у підсумковій таблиці домашніх матчів. Символічним чемпіоном виїзних матчів вони могли стати навіть за нічиєї зі «Стартом».

Натомість, золотаревці в підсумковій таблиці зберігали срібні перспективи. Для того, щоб втілити це в життя, треба було перемогти «Вільхівці» та чекати на подвиг від «Тернова» у вигляді нічиєї або перемоги. У разі виграшу золотаревці могли довершити свою, рекордну для ліги в 2013 року, серію домашніх перемог до одинадцяти поспіль.

«Старт» залишався єдиним клубом першої ліги, який на своєму полі здобув максимальний результат. Найцінніші свої звитяги, з огляду на турнірну боротьбу, були здобуті ще всередині чемпіонату, коли в 8 та 10 турах були переможені «Говерла» та «Карпати» із загальним рахунком – 3:0. Відносно найгірший домашній матч був зіграний ще раніше, коли «Старт» з труднощами переграв «Верховину» – 3:2.

«Вільхівці» є кращою виїзною командою ліги, однак на полях своїх конкурентів «Говерли» та «Карпат» поступились із загальним рахунком – 3:5. Домашнім середнякам «Вишкову» та «Тячеву» вони програли зі ще гіршим загальним гандикапом – 2:7. Заради справедливості слід нагадати, що ці поєдинки були на початку та в середині сезону, а свої кращі виїзні матчі проти «Авангарда» та «Верховини», у яких чемпіон переміг із загальним рахунком – 7:3, відбулись нещодавно. Найпрогнозованішим підсумком недільної гри могла стати мінімальна перемога господарів або нічия.

«Вільхівці» провели один із кращих своїх виїзних поєдинків на одному із найгірших полів ліги і змусили золотаревців втратити перші домашні очки – 0:0. Цим самим вони довели свою безпрограшну серію до 6 матчів поспіль і додали до здобутого титулу звання кращої виїзної команди 2013 року.

«Старт» не зміг реваншуватись за виїзний розром першого кола, однак у боротьбі за бронзові нагороди випередив на один пункт «Карпати» і забезпечив собі, звання кращої домашньої команди 2013 року. У таблиці виїзних результатів золотаревці поступились третьою позицією рахівчанам, однак при цьому ще в минулому турі забезпечили собі четверте підсумкове місце.

Приємним фактором для золотаревців стало те, що в таблиці домашніх результатів вони на одне очко випередили «Вільхівці», котрі в цій табелі про ранги стали другими. Саме цей заліковий бал відділив клуб із Тячівщини від того, щоб зробити свій чемпіонський титул абсолютним.

На «Говерлу» одягнули срібло Закарпаття.

Нелегке випробування пройшла і «Говерла», що з Ясіня, якій вчергове довелось їхати на Тячівщину. В цьому році ясінянці вивезли з цього району 3 очки з 9 можливих при позитивній загальній різниці голів – 4:3. Цього разу вони екзаменували на міцність «Терново», яке на своєму полі грає зі змінним успіхом і здобуло 14 очок із 30 можливих. Тернівці за тур до завершення забезпечили собі не надто втішне місце в десятці. У разі здобуття одного залікового пункту вони могли ще випередити «Кісву» в боротьбі за 10 місце в підсумковій таблиці домашніх результатів.

«Говерла» в разі перемоги сама вирішувала долю срібних нагород, однак виїзна гра ясінянців у 2013 році не надто ефективна, щоб вважати їх явними фаворитами у виїзному матчі з будь-яким суперником – 13 очок із 30 можливих при позитивній загальній різниці голів – 15:7. Найреальнішим результатом могла стати нічия або мінімальна перемога гостей. Однак, говерляни не зважали на статистику, а реалізували свої медальні амбіції і здобули другу поспіль перемогу з різницею в 2 голи – 3:1. Цією звитягою вони додали до срібної позиції в таблиці виїзних результатів та четвертого місця в табелі про ранги домашніх ігор, які забезпечили собі ще тиждень тому, малі срібні нагороди чемпіонату Закарпаття 2013 року.

У зачаровані ворота стадіону Вишкова м’яч не влітає вже майже місяць.

Найзапекліша боротьба в 22 турі була між середняками ліги, родзинкою якої була заочна дуель «Вишкова» та «Копані» за престижну п'яту сходинку. В попередньому 21 турі «Копаня» в очній битві прогнозовано реваншувалась за мінімальну виїзну поразку в першому колі, переконливо вигравши від вишківців – 2:0 і випередила підопічних Юлія Варги на один бал. Однак у 22 турі кращі перспективи на успіх віддавались вишківцям, які на своєму полі приймали «Верховину». Міжгірці на чужих полях здобули тільки 6 очок із 30 можливих. Кращий виїзний матч вони провели ще в 1 турі, коли в Тересві зіграли в нульову нічию з міцним «Авангардом».

«Вишково» на своєму полі грає впевнено і здобуло 23 пункти з 30 можливих при загальній різниці – 21:8. До екстазу довели своїх фанів вишківці в 1 та 8 турах, коли перемогли «Говерлу» та «Вільхівці» з загальним рахунком – 7:1. Розчарованими залишали рідний стадіон вишківські ультрас тільки в 5, 6 та 20 турах, коли в матчах зі «Стартом», «Авангардом» та «Кісвою» здобули загалом тільки 2 очки з 9 можливих. З огляду на такі показники команд, найреальнішим результатом могла стати перемога господарів в 1-2 голи. Та міжгірці дали бій господарям. Їм було за що боротись. В разі перемоги вони могли відтіснити вишківців з шостого місця в загальній таблиці і поборотись за шосту сходинку в табелі про ранги виїзних матчів. Тому вони боролись за кожен м’яч із подвійним завзяттям, не дозволивши опонентам жодного разу відзначитись у своїх воротах. У господарів найактивнішими в атакувальних діях були Карло Сойко, Даніель Барна, Олександр Бережник та Емеріх Лінгвай, яким не щастило на завершальній стадії. Гості відповідали самовідданою грою в захисті гостей Євген Яргін та Олександр Медулич.

У «Верховини» активними в наступі на ворота опонентів були Едвард Пінзур та Іван Маркович, та їх удари летіли повз браму. У вишківців огріхи партнерів у захисті вміло виправляли Олександр Бонгар та Йосип Мункачі. Слід згадати, що в першому таймі у міжгірців відбулась суттєва втрата – травму голови отримав ключовий гравець Анатолій Садков, яка вплинула на боротьбу за центр поля. Підсумковій нульовій нічиї більше раділи гості, та для них вона майже нічого не означала.

«Верховина» пропустила вперед «Тячів» та «Авангард» і посіла підсумкове дев’яте місце. Позитив для міжгірців надійшов із Тересви та Тячева, де грали команди, які могли потіснити «верховинців» у таблиці виїзних матчів, однак прогнозовано зазнали очкових втрат і не змогли їх випередити. «Верховина», за рахунок кращої різниці голів (10:17 проти 9:27), потіснила з сьомого місця «Тячів». У табелі про ранги домашніх матчів тячівці навпаки відштовхнули міжгірців на 9 місце. «Вишково», незважаючи на відносну невдачу, продовжило свою безпрограшну серію до 8 матчів поспіль і за рахунок кращої різниці м’ячів (33:31 проти 33:32 у копанців), змогло випередити конкурента з Виноградівщини в боротьбі за 5 місце. Найприкрішим для «Копані» є те, що суттєво вплинула на цю різницю технічна поразка у горезвісному матчі проти «Говерли» (якби тоді залишився рахунок – 1:2, то вони були б п’яті). У таблиці домашніх результатів вишківці, окрім копанців, пропустили вперед ще й «Авангард». Однак, у цій же табелі про ранги позаду «Вишкова», за рахунок гіршої різниці голів (20:9 проти 21:8), залишився «Тячів». Як наслідок, тут вишківці стали сьомими, а в таблиці виїзних результатів – залишились на шостому місці.

Гольові гойдалки позбавили «Копаню» позитивного результату.

Набагато більше голів бачать вболівальники в жовтні на стадіоні в Тересві. Цього разу місцевий «Авангард» приймав «Копаню», яка під час трьох попередніх поїздок у цей район, з Тячева, Вільхівців та Тернова вивезла 0 очок з 9 можливих при загальній різниці голів – 2:8. «Авангард» на своєму стадіоні здобув 7 перемог із 10 мажливих. З огляду на це найреальнішим результатом могла стати перемога господарів з перевагою в 2 голи. Та з цим були не згодні копанці, які протягом всіх 90 хвилин чіплялись за нічию, та в підсумку мінімально поступились – 2:3. Цим самим вони реваншувались за поразку в першому колі з аналогічним рахунком і довели серію поразок опонентів до 6 поспіль.

У підсумковій таблиці тересвянці потіснили «Верховину» і посіли восьме місце. У таблиці домашніх матчів «Авангард» випередив «Вишково» і став шостим, а в таблиці виїзних ігор – залишився десятим.

«Копаня» в підсумку стала шостою в загалній таблиці. У табелі про ранги домашніх матчів копанці залишились п’ятими, а серед виїзних результатів, завдяки негативному результату «Кісви», зберегли 9 позицію.

«Тячів» підтримав традицію перемог над минулорічним чемпіоном.

Аналогічне гольове шоу побачили глядачі на красені стадіоні в Тячеві, де місцевий клуб приймав невмотивовану «Кісву». Косівські полянці вели боротьбу тільки за можливість не зайняти передостаннє місце в окремій таблиці виїзних результатів. Для цього їм було досить не програти «Тячеву», а в разі звитяги вони могли взагалі піднятись на сьоме місце в цій табелі про ранги. У разі здобуття максимального результату «Тячів» міг піднятись на сьоме підсумкове місце в загальній таблиці, а нічия могла опустити їх на 9 місце. Крім того, перемога дозволяла тячівцям піднятись з 9 місця у таблиці домашніх результатів на 6-8 місця.

«Кісва» з трьох попередніх поїздок та Тячівщину не вивезло жодного очка при жахливій загальній різниці – 1:10. Позитивним моментом для гостей є те, що в останніх чотирьох матчах косівські полянці не програвали. «Тячів» в рідних стінах здобув 6 перемог з 10 можливих. Найочікуванішим результатом мала стати мінімальна перемога господарів, що вони й реалізували на практиці – 3:2. Цим самим тячівці довели свою домашню безпрограшну серію до дев’яти матчів поспіль і забезпечили собі підсумкову сьому позицію. Крім того тячівці в таблиці домашніх результатів випередили «Верховину» і піднялись на 8 місце. Вони не змогли зачепитись за сьоме місце в цій табелі про ранги тільки за гіршою ніж у «Вишкова» різницею голів. У таблиці виїзних результатів тячівців з сьомого місця, також за кращою різницею голів, потіснили міжгірців.

Статистика: Загалом у 22 турі господарі були дуже гостинними до своїх опонентів – двічі виграли, двічі програли і двічі зіграли внічию. Показана посередня результативність – 14 голів у 5 матчах (2.8 за гру).

Протягом 22 турів сезону в першій лізі відбулось 132 матчі, 12 з яких після зняття з розіграшу «Великого Бичкова» носила технічний характер. 82 перемоги здобули господарі та 28 – гості. Ще 22 поєдинки завершились внічию. У 120 реальних матчах забито 370 голів (200 в першому та 170 в другому колах) – 3.08 гола за гру. Із них 254 рази (2.12 гола за матч) відзначались господарі та 116 – гості (0.97 гола – за гру).

Євген Свищо спеціально для lobda.at.ua

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 871 | Додав: Лобда | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: