Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Підсумки першого кола. Перша ліга. Східна зона (1-6 місця)
17:35
Підсумки першого кола. Перша ліга. Східна зона (1-6 місця)
Про підсумки Східної зони першої ліги (перше-шосте місця) дізнавайтесь далі.

Підсумки першого кола. Перша ліга. Східна зона (1-6 місця)
 
ФК «Вишково»
 
Єдиний представник Хустського району в першій лізі пройшов перше коло поточного чемпіонату навіть краще за завершальний відрізок попередньої першості. Посприяло повернення в команду вишколених у вищолігових боях Барни, Петрушка та Мункачі та приплив легіону із «Старта», який припинив участь у обласних змаганнях. Додав користі й непоганий графік матчів, трохи кращий як у великобичківців, набагато позитивніший – як у «Карпат» й десь подібний до розкладу білоцерківців та міжгірців. «Вишково», як і всі сусіди на одну-дві позиції вверх-вниз, традиційно краще грає вдома (72.22 % можливих очок) й невпевненіше на виїзді (26.67 % балів). Та цього разу графік домашніх матчів вишківців був одним із найскладніших серед усіх клубів ліги й поступається за важкістю хіба графіку вдома «Вікторії». Утім, кращими поєдинками були якраз гостьові – пам’ятна нічия 4 туру в Міжгір’ї та феєричний розгром «Авангарда» в Тересві, а головним розчаруванням стали два домашні результати – нічия 5 туру з не знаючими особливого фарту на виїзді «Карпатами» та безапеляційне домашнє фіаско 3 туру від «Говерли». Відтак, вдалося увійти до провідного сикстету. У другому колі графік матчів у вишківців хоча й набагато легший від тернівців й майже однаковий із «Вікторією», та водночас він трохи гірший ніж у великобичківців, та набагато складніший як у «Карпат». Із огляду на це, завдання мінімум для підопічних Адальберта Борбеля – входження до першої сімки, а максимумом буде потрапляння до провідного квартету. Їм слід безумовно вигравати в 12,13, 18, 22 турах. Бажано перемагати вишківцям і в 15, 19, 20 турах. Навіть нічия буде успіхом для них у 16 турі, а в 14, 17, 21 турах треба намагатись створити хоча б якусь конкуренцію.

 
ФК «Вікторія» Біла Церква
 
Помітний прогрес і в цієї, наразі кращої, команди румунської національності. Більшість позитиву білоцерківців пов’язано з домашніми матчами (83.33 % можливих очок та середня результативність – 4.67 гола за гру), що досягнуто при найважчому розкладі домашніх матчів у всій Східній зоні. Найкращими матчами стали цінна домашня звитяга 3 туру над «Інтером», гольове побоїще 11 туру гостей із Великого Бичкова та важлива виїзна звитяга 1 туру в Бедевлі. А от розчаруваннями стали двосторонні гольові шоу 4 та 7 турів – в «румунському дербі» в Нижній Апші та вдома з «Говерлою». Усе це дозволило увійти до провідної «пенти» Сходу. У другому колі графік матчів «Вікторії» за складністю близький до графіку «Вишкова» та «Інтера», зовсім трохи легший від матчів «Верховини», й суттєвіше кращий від тернівського. Завданням мінімумом стане входження до провідного сикстету, а максимумом буде потрапляння, зі скрипом, до призової зони. Їм слід безумовно вигравати в 12, 15, 16, 17, турах. Бажано перемагати білоцерківцям і в 19, 21 турах. Навіть нічия буде успіхом для них у 13, 20, 22 турах, а в 14, 18 турах їм слід намагатись створити хоча б якусь конкуренцію.

 
ФК «Терново»
 
Порівняно з попереднім роком цей колектив із Тячівщини трохи зменшив оберти і це при тому, що розклад матчів першого кола тернівців був одним із найлегших на Сході – подібний до розкладів поєдинків «Беркута» та «Верховини». Левовий доробок здобуто вдома (100 % можливих очок), а на виїзді був повний провал (20 % можливих балів), при тому, що розклад гостьових матчів був трохи кращий як у «Верховини» та «Говерли» й набагато легший як у «Інтера». Кращим матчем була домашня звитяга 5 туру над «Верховиною». Непогану гру продемонстрували тернівці й у Ганичах та Ясінях. Вагомий внесок у це зробив Євген Дикун, який забивав у середньому 0.9 гола за гру й увійшов до першої п’ятірки кращих бомбардирів Сходу. Натомість, вони геть розчарували своїх фанів у 9 турі в Бедевлі. Усе це дозволило увійти до провідного квартету першого кола. Розклад матчів на друге коло в «Тернова» найважчий серед усіх колективів Сходу. Ложкою меду в бочці дьогтю є те, що, на відміну від білоцерківців та вишківців, графік матчів іншого конкурента – «Верховини», не набагато легший. Із огляду на це завдання мінімум на друге коло – перший сикстет, а максимумом буде потрапляння, зі скрипом, у призову зону. Їм слід безумовно вигравати в 13, 17, 20 турах. Бажано перемагаги тернівцям і в 12, 14, 15, 22 турах. Навіть нічия буде успіхом для них у 18, 19 турах, а в 16, 21 турах їм слід намагатись створити хоча б якусь конкуренцію.

 
ФК «Верховина» Міжгіря
 
Повернення цього колективу в Східну зону було досить вдалим, чому посприяв один із найсприятливіших графіків матчів, подібний до вишківців та тернівців й трохи важчий тільки за розклад «Беркута». Міжгірці добре грали вдома (88.89 % можливих очок при чудовій середній різниці голів (+ 3.33) за гру) та непогано в гостях (40 % балів). Кращим матчем була перемога 7 туру в Бедевлі. Не менш ефектними стали й дві домашні звитяги – декласація 8-го туру «Вікторії» та погром 10-го туру «Діброви». Вагомий внесок у це зробив Володимир Пуга, який забивав 1.2 гола за матч й увійшов до двійки кращих бомбардирів Сходу. Головним розчаруванням стала згадана вище мирова з «Вишковом». Усе це дозволило стати бронзовим призером першого кола. У другому колі графік матчів «Верховини» хоча й трохи легший від розкладу «Тернова» й майже такий як у «Інтера», та трохи складніший, ніж у «Вікторії», «Вишкова», а не кажучи вже про «Говерлу». Завдання мінімум для міжгірців залишитися в провідній п’ятірці, а максимумом буде – дістатись до срібних нагород. Їм слід безумовно вигравати в 12, 16, 18, 22 турах. Бажано перемагаги міжгірцям і в 17, 20, 21 турах. Навіть нічия буде успіхом для них у 13, 15, 17, турах, а в 14, 19 турах їм слід намагатись створити хоча б якусь конкуренцію.

 
ФК «Інтер» Ганичі
 
Цей колектив, як і територіальні сусіди тернівці, також трохи зменшив свій розгін. Головною проблемою поки діючого супер-чемпіона першої ліги залишається плинність кадрів. Додався й дуже нелегкий графік матчів (особливо це стосується поєдинків на виїзді), трохи складніший як у «Говерли», «Вікторії», «Вишкова», не кажучи вже про «Терново». Відтак, відмінно грали вдома (100 % можливих очок та найкраща середня різниця голів (+ 3.6) за гру) та досить невпенено на виїзді (38.89 % балів). Кращими матчами стали феєрична звитяга в перенесеній грі 2 туру над «Беркутом» та цінна перемога 4 туру в Дубовому. Вагомий внесок у це зробив Микола Фіцай, який забивав у середньому трохи більше одного гола за гру й увійшов до провідного тріо бомбардирів Сходу. Головними розчаруваннями стали поразки 3 та 10 турів у Вишкові та Білій Церкві. Усе це дозволило стати срібним призером першого кола. У другому колі графік матчів клубу з Ганичів кращий, як у тернівців, близький дорозкладу міжгірців та білоцерківців, та не набагато важчий ніж у «Говерли». Завдання мінімум – залишитися в першому квартеті, максимум – спробувати зі скрипом дістати клуб із Ясіня, для чого доведеться суттєво підсилитись у перерві. Навіть нічия буде успіхом для «Інтера» в 20 турі в Міжгір’ї. Бажано перемагаги їм у 19 та 22 турах вдома з «Говерлою» та в Тернові, а в решті двобоїв – слід безумовно вигравати.

 
ФСК «Говерла» Ясіня
 
Просто сказати, що цей клуб зіграв дуже добре – це нічого не повідомити. А от вислів «Абсолютно сто відсотків можливих балів!» передає все чим жив цей населений пункт у першому колі. Стабільність, збалансованість у всіх ланках склад, та зарядженість на здобуття результату в кожному матчі дозволили здивувати громадськість Закарпаття. Якщо домашні результати можна було спрогнозувати, то виїзні досягнення (з шаленою середньою різницею голів (+ 3.0) гола за гру), довели ясінських ультрас до справжнього екстазу. Й хоча графік гостьових матчів був легшим, як у головного конкурента «Інтера», й подібним до розкладу «Верховини», та все ж – трохи важчим як у «Тернова» та «Вікторії». Кращими матчами безумовно стали феєричні перемоги 3 та 7 турів у Вишкові та Білій Церкві. Вагомий внесок у результат зробив Мирослав Павлючок який забивав у середньому 1.33 гола за гру й став кращим бомбардиром Сходу. Трохи більшого очікували від «Говерли» в домашній грі 6 туру з «Беркутом». Усе це дозволило підопічним Василя Терпака стати майже недосяжним чемпіоном першого кола. У другому колі графік матчів сприятливий для оформлення всього задуманого,тому програма мінімум – чемпіонство та не програти прямим конкурентам, а максимум – найбільш достроково оформити золото й як слід налаштуватись на гру за суперчемпіона. Навіть нічия буде хорошим здобутком у 19 турі в Ганичах. Спробувати перемогти можна постаратись у 12, 13 та 15 турах в Дубовому, Міжгір’ї та Тернові. У решті двобоїв перемоги нестримних гуцулів стануть більш, ніж закономірними.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1053 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: