Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Підсумки першого кола. Перша ліга. Західна зона
10:59
Підсумки першого кола. Перша ліга. Західна зона
Завершилось перше коло першої ліги Західної зони Закарпаття, після якого можна підбити проміжні підсумки та оцінювати виступи команд.

Підсумки першого кола. Перша ліга. Західна зона
Першочергово хочеться відзначити високу результативність клубів у першій половині чемпіонату — за 11 проведених турів у 66-х зіграних поєдинках було забито 248 голів, що становить в середньому 3,75 голи за матч. Нижче ж пропонуємо вам ознайомитись з коротким оглядом результатів виступів команд чемпіонату у першій половині сезону 2017 року.

 
«Невицький замок ОК ДЮСШ Україна» (Невицьке)
 
Невиччани вже другий рік виступають у першій лізі і не можуть поки похвалитися якимось здобутками, хоча амбіцій вистачає. Команда не сильно змінилася у порівнянні з минулим сезоном, як за складом, так і за результатами. Натомість керівництво клубу перед стартом чемпіонату спрямувало свої зусилля на покращення стану газону та розбудову інфраструктури. Невицьке одні з перших приступили до підготовки до сезону, що відобразилось у не поганому старті. Це дозволило їм тримати дистанцію від останнього місця. До активу їм можна занести матчі з лідерами, яким вони поступалися мінімально 1:2 з Витязем та Бобовищем та 1:3 з Новим Давидковом. Злам стався наприкінці першого кола, коли вони зазнали трьох розгромних поразок від команд з нижньої половини турнірної таблиці (Ракошино, Копаня, Сторожниця). Саме це і стало наслідком спуску на дно турнірної таблиці. Внизу команди йдуть так само щільно, як і наверху, тож навіть після одної вдалої гри підопічні Матьовки може чекати черговий підйом.

 
«Ракошино»
 
Статусом найбільш видовищної команди без конкуренції володіє Ракошино. Зміна головного тренера не змогла залишитись не поміченою. Клуб втратив стабільність, а ослаблений захист виявився найгіршим серед команд першої ліги. Склад команди мінімально оновився лише за рахунок юнацького складу. У ракошинців стався найбільш не вдалий старт за останні роки виступів в обласній першості і до середини першого кола вони впевнено утримували останню позицію. П’ять програшів на старті з великим рахунком перервалися такою ж перемогою. В наступних п’яти матчах вже чотири розгромні поразки і одна впевнена перемога. За 11 матчів вони пропустили 50 голів, що в середньому 4,5 голів за гру. Невицьке, яке йде нижче, «відстає» від них на 18 пропущених голів. У другому колі у Ракошина буде більше домашніх ігор, в яких вони спробують покращити своє становище.

 
«Сокіл» (Кінчеш)
 
Доволі непоступливий колектив Івана Криси йде третім знизу, виступаючи доволі рівно та прогнозовано. Як і в попередні роки, сильніші гравці йдуть з цієї команди на підвищення, тож тренерський штаб постійно шукає підсилення з району. До середини першого кола Сокіл не пропускав та не забивав більше двох голів, набравши всього три очки. Та потім були дві відчутні поразки від сусідів по турнірній таблиці Ракошина та Невицького. За якими послідувала серія з трьох матчів без поразок, що дало їм змогу за підсумками першого кола увійти до чільної десятки.

 
«Рутенія» (Сторожниця)
 
Своєрідний дебютант першості, який є наслідником Баранинців, провалив старт сезону і лише під завершення видав ударну кінцівку. Основним сподвижником відродження футболу у селі став сільський голова Сторожниці Василь Петрович Сіка, який не тільки відродив команду, а й зайнявся благоустроєм стадіону ще наприкінці минулого року. Спочатку керівництво клубу покращило стан поля, наступним кроком буде реконструкція роздягалень та трибун. Всі ці процеси йдуть під пильним наглядом спортивного директора команди Юрія Костика. Розпочинала сезон Рутенія під керівництвом Рудольфа Балажинця та після четвертого туру у керма команди знову став Михайло Іваниця, який керував Баранинцями минулого року у першому колі. Попри те, що Сторожниця не змогла виграти до десятого туру, вони зуміли відібрати очки у Вітязя та Бобовища, а в двох останніх матчах забити 15 голів аутсайдерам чемпіонату і піднялись на восьму позицію, вирівняшви тим самим свою гольову статистику. У команди протягом чемпіонату є проблеми із нападом, тому не дивно, що кращим бомбардиром команди є півзахисник Ярослав Костик. У другому колі Рутенія прийматиме вдома три команди, які йдуть одразу перед ними, тож можна очікувати продовження руху вгору. Що очікує на клуб у другій половині чемпіонату прогнозувати важко, але сподіватимемось на яскраву гру і боротьбу за місце вище, аніж проміжне дев'яте. Повністю протилежні результати показує юнацький склад, який з відчутним відривом лідирує весь чемпіонат і поки не видно, хто б міг їх зупинити.

 
«Березний» (В.Березний)
 
Одна з команд, яка перевищила сподівання на цей сезон, це березнянці. Склад команди не перетерпів значних змін. В перших трьох турах Березний не пропустив ні одного голу, повторити таку «суху» серію у першому колі більше ніхто не зміг. Тож більшу частину першого кола підопічні Миколи Шевченка йшли у верхній половині турнірної таблиці, чого не було давно. Далі їм було вже важче набирати очки, хоча в цей період вони зуміли зупинити переможну ходу Нового Давидкова зігравши вдома 0:0. Березняни є суто домашньою комнадою, де вони і набрали всі свої очки. Головним завданням на друге коло буде не здавати позицій.

 
«В.Копаня»
 
Перебіжчик із Східної зони, який минулі сезони постійно вів боротьбу за призові місця, у Західній зоні почуває себе менш впевнено. Напередодні чемпіонату Копаня підсилилась молодими севлюшцями. Виноградівська команда змусила суперників здійснювати довгі виїзди, абсолютна більшість яких завершались невдачею для них. Лише в одному з шести домашніх матчів команда Фурика зуміла програти (Бобовищу). Натомість майже всі виїзди для виноградівців були не вдалими, лише в останньому вони зуміли вирвати нічию у Новому Давидкові. Стабільно серед лідерів бомбардирського списку основний плеймейкер команди Михайло Свищо.

 
«Заріччя»
 
Дебютант першості тримається золотої середини. Попри те, що у минулому сезоні команда виступала в Іршавському районі, а не першій лізі області, цього року команда не стала аутсайдером і посідає шосту позицію. Лише три поразки і лідерство по нічиїм, яких було чотири. Вдома проравши перший матч від Сокола, у зарічнаців триває п’ятиматчева безпрограшна домашня серія. Попри наявність таких сильних гравців у передній лінії як Юрій Булеза та Ростислав Великошич забивають вони не часто, йдучи на третьому місці знизу за кількість забитих голів. До активу команди можна занести ігри з лідерами Концгазо, Новим Давидковом та Чопом.

 
«Локомотив-Чоп»
 
Команда добре підготувалась до сезону через Зимову першість і після поразки у першому турі видала серію із семи матчів без поразок, що дало їм змогу йти у групі з лідерами. Та ближче до завершення першого кола у клубу виникли фінансові проблеми, які мабуть позначились і на результаті. Головний тренер команди Олег Яворів робить все можливе, щоб Локомотив не здавав позицій і на перерву залізничники йдуть на п’ятому місці із відставанням у п’ять очок від лідера. У виїзних матчах Чоп здобув вдвічі більше перемог, ніж вдома. Та в другому колі їх очікує більш складний графік виїздів.

 
«Н. Коропець»
 
Цьогорічний старт одного із найдосвідченіших колективів західної зони видався надзвичайно потужним, протягом кількох турів команда впевнено йшла на вершині і трохи опустилась лише в середині першого кола, коли один за одною послідували поразки від основних конкурентів за найвищі позиції – Чопа, Концгазо та Нового Давидкова. Та після цього Нижній Коропець розпочав свою нову безпрограшну серію, яка налічує вже чотири матчі. Мала відстань між командами першої четвірки залишає всім хороші шанси на боротьбу за медалі. Мукачівці забивають вдома в середньому 3,2 голи за гру, що є високим показником. У чотирьох виїзних поєдинках підопічні Когутича зуміли здобути лише одну перемогу (ще одна нічия і дві поразки), а в другому колі в одинадцяти зустрічах їх очікує ще сім гостьових матчів.

 
«Бобовище»
 
Можна сказати, що Бобовище тренерська команда, у якої склад практично не змінився (прийшли двоє екс-гравців Дерцена – Рипкович і Мідянчик), а от результат покращився. Вдома вони ще не програвали, а у виїзних поєдинках поступались лише своїм мукачівським сусідам (як географічним, так і по турнірній таблиці) – Новому Давидкові та Нижньому Коропцю. Прийнятний календар на друге коло дарує бобовищанцям хороші сподівання і здається в цьому сезоні вони без медалей не залишаться. У Зимовій першості вони добре себе зарекомендували в іграх з вищоліговими Севлюшем та Поляною, тому мабуть ніхто не здивується їхньому підвищенню у класі. Варто відзначити і плідну роботу з юнацьким складом, очікується що вслід за Євгеном Машікою чергові місцеві виховнці пробються до основи.

 
«Ф.Медвідя» (Н.Давидково)
 
Ф. Медвідя - клуб, що підвищився до рівня першої ліги області лише в цьому році. До цього були впевнені перемоги у Лізі чемпіонів. Таких результатів, які продемонструвала мукачівська команда не очікував жоден із прогнозистів. Більшу частину першого кола новодавидківці йшли у лідерах, аж до дев’ятого туру не знаючи гіркоти поразки. У битві лідерів з Вітязем вони поступились та у другому колі очікується не менш запекла боротьба за перше місце. Одразу п’ять найближчих переслідувачів прийматимуть вдома команду з Нового Давидкова. Справжнім відкриттям став форвард Михайло Лозинець, який минулого року вистпав за ФК Воловець. Саме в Лізі чемпіонів новодавидківці і запримітили цього гравця, коли грали проти волівчан. Його 14 голів в 11 матчах мабуть привернули увагу вищолігових клубів, які захочуть посилити свою атакувальну ланку. Також варто відмітити захист, де грають наддосвдічені Кампов та Медвідь, до десятого туру Ф. Медвідя лише раз пропускало більше одного м’яча, і лише в двох останніх турах підпортило собі гольову статистику пропустивши шість голів. Не відстає від основної команди і юнацьки склад, який також у цьому сезоні націлений на медалі.

 
«Вітязь» (Концгазо)
 
Команда Вячеслава Пінковського діючий чемпіон Західної зони тримає марку і в цьому сезоні, не програвши жодного матчу. Та попри це мають найбільшу кількість нічийних рахунків (більшість з яких на виїзді), тим самим зберігаючи інтригу у боротьбі за перше місце. Продовжує виконувати роль безперечного лідера капітан та форвард В’ячеслав Ковтан, який забив більше половини м’ячів команди у чемпіонаті. Президент клубу доклав зусиль, щоб значно покращити як сам стадіон, так і територію навколо нього. Вже не перший сезон Вітязь претендує на підвищення в класі.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1513 | Додав: lobda | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: