Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Підсумки сезону вищої ліги – «Метеор», «Поляна», «Середнє»
10:00
Підсумки сезону вищої ліги – «Метеор», «Поляна», «Середнє»
Трійка лідерів обласного футболу.

Трійка лідерів обласного футболу.

Найкращий клуб закарпатської прем’єр-ліги «Метеор» відіграв сезон на одному диханні, дозволивши потіснити себе з першого місця тільки в інтервалі між 7 та 8 туром, коли, маючи в активі на гру менше, поступався полянцям одним пунктом. Команда з Мукачівщини набрала 43 очки: 22 очки в першому та 21 у другому колі. Особливо вражає домашній доробок – 8 перемог із 8 можливих при різниці голів – 30:5. Не менш ефектними стали їх рекордні серії: 11-матчева безпрограшна в 1-6, 8-12 турах та п'ятиматчева безпрограшна виїзна – в 1, 3, 5, 9, 11 турах, які пізніше вдалось повторити «Середньому».

Кілька рекордних серій «Метеор» встановив уже в першій половині сезону: 7-матчеву в 1-6 та 8 турах і 3-матчеву розгромну з різницею в 4 голи і більше в 5-6 та 8 турах. Різниця голів другої половини сезону чемпіона менш ефектна – 25:9 проти 28:6 (за рахунок погіршення різниці у таблиці виїзних матчів – 7:5 проти 16:5). Як не дивно, та саме тоді, в 12, 14 та 16 турах, пістрялівці втілили в життя рекордну для ліги триматчеву серію розгромних перемог із різницею в 4 голи і більше.

Якщо розділити першість на три рівні частини, то найкраще підопічним Івана Ковача вдалась її перша третина, коли були здобуті 6 перемог із 6 можливих при вражаючій різниці голів – 21:3. Найбільш потужна гра була на виїзді, проти в Новому Давидкові, Петрові та Іршаві зім’яли опонентів із загальним рахунком 13:2. У цей період встановлено дві рекордні для ліги серії сезону: в 5-6 турах двоматчеву розгромну серію перемог з різницею в 5 голів і більше та в 1, 3 та 5 турах триматчеву серію виїзних перемог з різницею в 2 голи і більше. Саме цей спурт дозволив клубу з Мукачівщини надалі, при здобутті майже рівної кількості очок із конкурентами, почуватись упевнено на «Футбольному Олімпі». Трохи важчою для «Метеора» була друга третина чемпіонату у Поляні та Виноградові, вдалось вигризти 4 очки з 6 можливих. В інших трьох домашніх матчах здобуто 9 прогнозованих очок. У третій чверті сезону лідеру довелось більше грати на виїзді. На самому її початку відбулась його єдина поразка – виїзне фіаско від кращої команди третього відрізку сезону «Середнього» – 0:3. У решті матчів, в 14-15, 17-18 турах, здобуто 4 поспіль прогнозовані звитяги. В активі «Метеора» й найбільша кількість розгромних перемог – 8 (проти 6 у «Поляни» та 4 у «Середнього»).

Срібний призер «Поляна» більшість часу, крім згаданого вище тижневого відрізку, перебувала на 2-му місці. Вона стала другою також в окремих таблицях домашніх та виїзних матчів, де здобула 20 та 16 очок відповідно. Якісним досягненням клубу стала восьмиматчева безпрограшна серія. Трохи краще полянці грали в першому колі, коли здобули 20 очок проти 16 в другій половині сезону за рахунок більшої кількості домашніх матчів. Тоді вдалося створити рекордну восьмиматчеву безпрограшну серію, яка тривала протягом усієї першої половини сезону. Досягненням для полянців стали п'ятиматчева серія перемог в 3-7 турах та двоматчева серія розгромних звитяг у 6-7 турах.

Позитивним моментом другого кола стали кілька хороших серій «синьо-жовтих»: п'ятиматчеву серію перемог з різницею в 2 голи і більше в 12-16 турах, двоматчева серія розгромних звитяг в 12-13 турах, серія виїзних перемог з різницею в 2 голи і більше в 12, 14, 16 турах (яка повторила вищезгаданий рекорд ліги «Метеора») та шестиматчева безпрограшна серія в 11-16 турах.

«Поляна», як і «Метеор», найкраще відіграла стартову третину чемпіонату, коли здобула 16 очок з 18 можливих. Повторити стовідсотковий результат лідера їй не вдалось тільки з причини пропущеного на останній хвилині гола в Середньому – 1:1. У решті двобоїв прогнозовані перемоги чергувались із вольовими звитягами. Це дозволило полянцям втілити в життя двоматчеву серію виїзних перемог в 4, 6 турах та безпрограшну виїзну серію в 2, 4 та 6 турах. А здобутий в 6 турі розгром над Петровом» – 6:0 став рекордною виїзною звитягою ліги в 2013 році. Друга третина була повністю провалена – 8 очок з 15 можливих при скромній різниці голів – 11:7. Тоді краще за полянців грали не тільки пістрялівці, а й «Ф. Медвідя» та «Середнє». Каменем спотикання для «Поляни» стали матчі проти пістрялівців, середнянців та виноградівців. Як наслідок, завершилась більшість вищезгаданих серій і з'явились негативні досягнення – двоматчева серія домашніх нічиїх в 9, 11 турах та триматчева безвиграшна серія в 9-11 турах. Третю чверть сезону «Поляна» зіграла трохи краще – 12 очок із 15 можливих. Найціннішою стала виїзна перемога над «Ф. Медвідя» та домашня звитяга над «Петровом». У 13 турі полянці встановили рекорд результативності ліги, перегравши «Боржаву» – 8:0.

Бронзовий призер – «Середнє», навпаки, провалило старт сезону і до 12-го туру не піднімалось вище п'ятого місця. Клуб із Ужгородщини зміг застрибнути на п'єдестал пошани тільки на фініші чемпіонату. Цьому посприяла восьмиматчева безпрограшна домашня серія та й взагалі, підопічні Вадима Дьордя не програли жодного матчу в другому колі. Середнянці також стали третіми в таблиці домашніх результатів. У таблиці виїзних матчів «Середнє», пропустило на третє місце «Ф. Медвідя» і задовольнилось 4 позицією. На це вплинула п'ятиматчева безвиграшна виїзна серія у 3-4, 6, 8, 11 турах. Як наслідок, у першій половині бронзовий призер здобув скромні 10 очок з 24 можливих (6-й результат) при хорошій різниці голів – 14:5 (12:1 на своєму полі), яку забезпечили розгроми «Оболоні» та «Бужори» із загальним рахунком – 11:0. У другій половині «Середнє» здобуло 18 очок із 24 можливих (2-й результат), за рахунок поліпшення гри на виїзді – 8 очок (3-й результат) проти 2 балів у першій половині (7-й результат). На це вплинула й чотириматчева серія перемог у 12-15 турах.

Перша третина сезону стала для «Середнього» провальною – 5 очок із 15 можливих (6-й результат), із яких 1 пункт із 9 можливих здобуто на чужих полях. Не дивно, що саме в цей час, у 4, 6 турах, відбулась їхня єдина серія виїзних поразок у Пістрялові та Довгому. Тоді ж, в 2-4 турах, сталася найбільша безвиграшна серія, яка розпочалася двобоєм із «Поляною».

Дещо краще вони відіграли другий та третій відрізки сезону, коли на своєму полі за 6 поєдинків у ворота Юрія Славіка не влетіло жодного м'яча! Це вплинуло на встановлення одинадцятиматчевої безпрограшної серії в 7-9, 11-18 турах, яка повторила аналогічний рекорд «Метеора», п'ятиматчевої безпрограшної виїзної серії в 8, 11, 14, 16, 18 турах, яка також була аналогічною до рекордного досягення пістрялівців, та чотириматчевої серії домашніх перемог з різницею в 2 голи і більше в 9, 12-13, 15 турах.

У другій третині, коли «Середнє» більше грало на рідному стадіоні, а опоненти були майже ідентичними до попереднього відрізку, було здобуто 9 очок із 15 можливих (3-й результат). До досягнень «Середнього» можна віднести рекордну двоматчеву серію виїзних нічиїх у битвах з «Петровом» та «Поляною» в 8 та 11 турах.

Найкраще підопічні Вадима Дьордя відіграли заключну третину сезону – 14 очок із 18 можливих (один із трьох кращих показників), з яких 7 балів з 9 вони здобули на виїзді (кращий результат). Чого тільки варта їх двоматчева серія домашніх розгромних перемог у 13 та 15 турах над «Метеором» та «Боржавою» із загальним рахунком – 7:0.

Загалом клуби першої трійки у 48 матчах здобули 107 очок (проти 92 у решти клубів), із яких 62 – в домашніх матчах (проти 57 у інших колективів).

Про досягнення решти клубів читайте згодом.
Євген Свищо

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 689 | Додав: Лобда | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: