Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » Підсумки Зимової першості Берегівщини
23:28
Підсумки Зимової першості Берегівщини
Завершилися ігри Зимової першості Берегівського району з футболу.

Підсумки Зимової першості Берегівщини

Уперше за багато років проводився не Кубок, а саме першість. Головна причина такої зміни – мала кількість команд-учасниць. Про причини тенденції зменшення кількості команд писалося багато, і не варто повторюватись. Спробуємо проаналізувати результати цьогорічної Зимової першості.

Заявку на участь в цих традиційних для Берегівщини змагань подало вісім команд. Як не прикро, але перед самим початком турніру керівництво ФК «Вари» повідомили районну федерацію, що не можуть сформувати команду і взяти участь у змаганнях. На старт вийшло сім команд. Дограли не всі. Лідер останніх років районного футболу ФК «Зірка» (Берегово) знялася з першості після другої гри. Для пересічного вболівальника причина на перший погляд зрозуміла. Команда програла головному конкуренту ФК «Артос» 1:3. Стверджувати, що це є основною причиною, можна, але і варто взяти до уваги і інші. І здається, варто замислитись всім іншим керівникам футбольних клубів району і зробити правильні висновки. Так, ФК «Зірка» чемпіон двох останніх сезонів. Команда сформована із найкращих футболістів району, але всі вони виступають в угорських аматорських колективах. Щосуботи ці футболісти грають за кордоном, а в неділю, не відновившись після гри, виходять на поле в складі «Зірки». Як би не намагались відіграти в повну силу вони вже не можуть. Ось, де криється головна причина поразки. Чи варто формувати команди з футболістів, хоч і висококваліфікованих з гравців, у яких на першому місці стоїть команда з Угорщини.

18 03 25 telikuap dontok 044
















Переможцем Зимової першості стали футболісти ФК «Артос» (Гать). Бело Гей після багаторічної роботи тренером клубу за станом здоров’я покинув тренерську лаву. Очолив команду Мілан Лазарович, який працював в клубі останні п'ятнадцять років. Він добре обізнаний з футболістами, традиціями команди і, внісши своє бачення, підсиливши колектив, отримав позитивний результат. Команда провела турнір рівно, всі ланки взаємодіяли між собою злагоджено. Команда вирізнялася ігровою дисципліною, маючи в кожній лінії лідера: в захисті Михайло Калій, в середині поля Олександр Кузьма,  в нападі Ласло Пал. У результаті – стовідсотковий результат. У п’яти іграх – п’ять перемог: забили в ворота суперника 16 і пропустили у власні 3. Результат більш, ніж позитивний. І, навіть, не в результаті справа, справа у видовищній грі.

18 03 25 telikuap dontok 101



















ФК «Талісман» (Великі Береги) завоював срібні медалі. Це і не дивно, адже останніми роками клуб увірвався до когорти лідерів районного футболу. У п’яти іграх команда три рази перемагала, одну гру звела внічию та одну програла. Треба віддати належне, що всі ігри команда провела рівно. Навіть в матчах, де втрачали очки, суперникам не поступалися і мали шанси перемогти і запобігти поразки. Справа в тому, що програвши мінімально команді з Гаті 1:2, не реалізували пенальті, а гру з ФК «Запсонь» теж мали нагоду перемогти. Але як і з «Артосом» пенальті не було реалізовано. Банальне невезіння? Можна на це списати невдачу, але причина, скоріше за все, у дисципліні. У команді багато досвідчених футболістів, які підсилені місцевою молоддю.

18 04 04 telikupa 6f 25






















У ФК «Запсонь» показники, як і у «Талісмана». Мова йде про перемоги, нічиї та поразки. Різниця в тому, що «Запсонь» забив усього 9, а пропустив 5 голів. Кількість очок теж рівна. Про них можна впевнено сказати, що це команда сильна духом. Усі ігри носили непростий характер, але саме завдяки силі волі, бойовому характеру, колектив грав до останньої хвилини, що і принесло позитивний результат. Правда, помітно неозброєним оком, що колективу бракує тренерської руки.

18 04 04 telikupa 6f 07





















ФК «Батьово» хоч і не стало призером першості, але упевнено можна сказати, що команда обрала правильний шлях розвитку. Практично всі фахівці помітили в грі команди позитивну тенденцію. За короткі терміни вони змінили малюнок гри. В останніх іграх була помітна зіграність, хороша взаємодія ланок, постановка видовищної гри. Якщо вболівальник звик до негативної поведінки футболістів команди, то тут всім впадала в око дисципліна на полі. Відчувається рука тренера Ігоря Черніка. Найбільшим негативом є низька реалізація, відсутність забивного нападника. Але, однозначно, команда обрала правильний шлях розвитку і робить ставку на місцевих вихованців.

18 02 18 jaras teli kupa 2f 19


























Не зважаючи на місце в турнірній таблиці ФК «Кідьош» показував стабільно хорошу гру. Цей колектив, який в минулі роки в зимовий період залишався за крок до медалей, насамперед ставив мету підготовки до чемпіонату. Тому склад команди змінювався, на полі часто з’являлося багато молоді. Помітно, що тренер Чобо Чотловш переглядає потенційних новачків. Тому, звичайно є свої причини. Адже команда вікова, багатьом з футболістів під сорок і час залучати побільше молоді. Не зважаючи, що в команди тільки одна перемога і чотири поразки, провальних ігор не було, про що свідчить і гольова різниця: 6 забитих та 9 пропущених.

18 03 25 telikuap dontok 049





















Новачок турніру ФК «Берегуйфолу» дебютував. Не зважаючи, що у всіх іграх команда програла, сама їх участь уже є позитивним результатом. Якщо взяти район в цілому, то в більшості селах футбол зник, а активісти з Берегуйфолу на чолі з Шандором Молнаром змогли у такий складний час організуватися і створити молодий колектив. Саме молодий, адже на поле виходило дуже багато перспективної молоді, яка з часом заявить про себе в повний голос. Головне підтримка і визначення пріоритетів, які повинні підняти рівень футболу в селі. Цим молодим юнакам потрібен час і досвід, а результат прийде.

Федерація футболу Берегівського району
 

Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 607 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: