Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Поділля" завдає поразки ужгородцям
17:02
"Поділля" завдає поразки ужгородцям
У Хмельницькому вилучили Дрозда, а Пуканич із Ференциком не зуміли врятувати команду від поразки…

У 15-ому турі підопічні Василя Варги на виїзді зустрілись із рівним собі суперником. Принаймні за кількістю очок та місцерозташуванням у турнірній таблиці. А от досвіду хмельницькому “Поділлю”, безперечно, не позичати. Команда повсякчас бореться за високі місця на професійній футбольній арені держави. І якщо на старті сезону “Поділля” було одним із фаворитів з-поміж команд Другої ліги у групі “А”, то завершення першого кола і початок другого – до активу підопічних Віталій Костишина внести доволі складно. Востаннє хмельницькі футболісти святкували вікторію у 7-ому турі, мінімально здолавши другу команду турнірної таблиці – “Полісся”. В “Ужгорода” усе відбувалось за протилежним сценарієм: брак досвіду на старті призвів до мінімального очкового багажу, а от кінець першого кола й початок другого – дозволив увійти до першої п’ятірки. Отож уболівальники “Поділля” чекали виключно перемоги від улюбленої команди, фани “Ужгорода” – продовження чемпіонського графіку… 

Стадіон “Поділля” сьогодні зібрав понад 2000 глядачів, які “гнали” свою команду вперед. Відтак, уже на 8-ій хвилині підопічні Віталія Костишина створили дебютну нагоду для взяття воріт – подав з корнера досвідчений Каверін, на підборі перший – Ліповуз, проте удар Андрія із 12-ти метрів нейтралізовує Мирослав Лютнянський.

Ужгородці відповіли очною ставкою Машталіра із Федоренком через 5 хвилин. Єдине але – асистент арбітра “запалює” положення поза грою.

Загалом перші пів тайму пройшли за невеликої переваги команди господарів, яка прагнула будь-якою ціною реабілітуватись перед уболівальниками за провальні останні поєдинки. Підопічні Віталія Костишина високо пресингували ужгородців, проте оборонці у тандемі зі стражем діяли доволі злагоджено. Єдиний момент, який вартий Вашої уваги – удар з-за меж штрафного від Віталія Каверіна. Вище.

А от екватор першої 45-хвилинки увінчався двома переломними епізодами. Згадуваний мною найдосвідченіший у складі “Поділля” Каверін запросив на рандеву Лютнянського і пробив поз нього у дальній кут. 1:0. Другий стосується вилучення у складі “Ужгорода” – за другу жовту картку покидає поле Юрій Дрозд. Схожий сценарій відбувався у Вінниці, коли “Ужгород” грав у меншості практично увесь час і поступався 2:0. І якщо другий гірчичник стовідсотковий, то до першого багато питань. Принаймні 5 таких жовтих арбітр Андрій Кошура не дав згодом футболістам “Поділля”.

Як би там не було, “Ужгороду” потрібно було щось кардинально змінювати, адже результат цього матчу матиме вагомий вплив на подальшу дислокацію у турнірній таблиці.

На 35-ій хвилині господарі могли забивати вдруге. Знову постарався Каверін – Віталій на лівому фланзі обіграв Станіслава Котьо і тонко навісив на Калініна, однак удар В’ячеслава прийшовся над поперечиною. У наступній атаці удар Муляра на кутовий перевів Лютнянський.

Я, та й зрештою усі Ви – уболівальники “Ужгорода”, чекали дива від улюбленої команди. Щоправда після прострілу Морговського на 38-ій хвилині Владислав Шкіндер ледь не зрізав м’яч у власні ворота. Знову овації за блискавичну реакцію заслуговує Мирослав Лютнянський.

Окрилене “Поділля” просто осіло у штрафному ужгородців. Тож на 40-ій хвилині мені нічого не залишається, як сказати “браво” ужгородському воротарю. Знову Каверін розібрався на власному фланзі, увійшов у карний майданчик і віддав під удар капітану Воловику, який розстрілював рамку Лютнянського з вигідної позиції. Мирослав грає вище усякої похвали.

А під ендшпіль тайму Шпікула збиває Машталіра на підступах до штрафної. Маестро Пуканич зі стандарту відправляє м’яч повз ближню дев’ятку. Адріан за хвилину наважився пробити вдруге метрів із 22-ох, хоча міг віддати на Машталіра, який робив забігання у штрафну. Знову неточно. У роздягальню – не вийшло… У перерві головний коуч Василь Варга, певно, вдасться до кардинальних ротацій.

Однак тренерський штаб “Ужгорода” обмежився всього однією заміною – Станіслава Котьо змінив Вадим Селещук.

Гості на старті другої 45-хвилинки грали упевненіше, але без настільки очікуваного завершального удару. Через 10 хвилин Володимира Дурана змінює Віктор Масікевич. Проте якраз у цей ігровий відрізок часу підопічні Костишина зробили чергову навалу на ворота Лютнянського, яка у підсумку завершилась дальнім і точним пострілом від Ярослава Шпікули у самісіньку дев’ятку. 2:0. Шансів урятувати ситуацію, відверто, практично не залишалось.

Після другого пропущеного голу на поле виходить Вадим Ференцик, який ледь відновився після травми. Він змінив Артема Корольчука і розмістився на вістрі атаки. А Сергія Машталіра на позиції лівого вінгера змінює Іван Русин. Коуч “Ужгорода” використав усі заміни, за винятком воротаря.

На 68-ій хвилині знову у гру вимушений вступати Лютнянський. Мирослав нейтралізував очну ставку від Зуєвича. А в наступній атаці, після блискавичного проходу правим краєм Каверіна й точного пасу уздовж воротарського майданчика, у порожні ворота не влучає В’ячеслав Калінін.

Ужгородці могли відквитати один гол на 77-ій хвилині зусиллями Ференцика, який практично опинився навпроти самотнього воротаря, однак м’яч оминувся з дальньою стійкою.

Натомість герою матчу – Віталій Каверін у наступній атаці “пробачив” “Ужгород”. Він після чудової діагоналі зліва не зумів перекинути Лютнянського.

Остаточну в поєдинку крапку встановив Арсентій Дорошенко на 88-ій хвилині, потужно пробивши під ближню стійку. 3:0.

Що ж, “Поділля” здобуває заповітну і заслужену перемогу, а “Ужгороду” потрібно сконцентруватись на двох наступних виїзних матчах із “Вересом” та “Чайкою”. А описаний мною поєдинок нагадав протистояння у Вінниці, де підопічні Василя Варги на “морально-вольових” здобули мирову, але-але…

Наші перемоги, повірте, ще попереду!


ФК "Поділля" - ФК “Ужгород” 3:0

ФК “Поділля”: Андрій Федоренко, Ярослав Шпікула, Ян Морговський, Владислав Охрончук, Олександр Воловик, Андрій Ліповуз, Артем Панасенков, Сергій Зуєвич, Віталій Каверін, В’ячеслав Калінін, Андрій Муляр.
Запасні: Єгор НЕстеренко, Олександр Майко, Артем Романюк, Сергій Кватернюк, Андрій Зощук, Ярослав Буценко, Арсентій Дорошенко, Роман Худік, Артем Галета, Олександр Мандзюк.
Головний тренер: Віталій Костишин.

ФК “Ужгород”: Мирослав Лютнянський, Кирило Пасічник, Владислав Шкіндер, Олександр Ковчар, Станіслав Котьо, Володимир Дуран, Сергій Машталір, Владислав Павленко, Адріан Пуканич, Юрій Дрозд, Артем Корольчук.
Запасні: Михайло Готра, Іван Русин, Віктор Масікевич, Вадим Селещук, Вадим Ференцик.
Головний тренер: Василь Варга.
Прес-служба ФК “Ужгород” 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 573 | Додав: Лобда | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: