Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Покуття" вдома переграє ужгородців (ФОТО)
08:00
"Покуття" вдома переграє ужгородців (ФОТО)
На завершальний матч першого кола чемпіонату України з-поміж аматорських команд підопічні Мирослава Бабяка доїхали з горем навпіл.

Нагадаємо, по дорозі в Коломию, Івано-франківської області зламався автобус. Тож команда з обласного центру Закарпаття ледь встигла на сам поєдинок, який розпочався о 15:30. «Покуття», безперечно, планувало фінішувати у першому колі на оптимістичній ноті, принаймні будь-що взяти три домашні залікові пункти. Але й «Ужгород», попри дорожні складнощі, не проїжджав 360 кілометрів, аби просто відбути цей матч. Більше того, потрібно «спокутувати» минулу поразку з «ОДЕКом» принаймні одним очком, взятим в одного з лідерів і взятим на виїзді. Та це виключно мої побажання, міркування й роздуми. Час згодом розставить усе на місця свої.
 
Дивно, але розпочала команда Андрія Андріїва та Мирослава Бабяка аж ніяк не від захисту. Гранатово-голубі зі стартового свистка Богдана Грися застосували до суперника високий пресинг. І якраз швидкий перехід в атаку вдався господарям на 11-ій хвилині, який закінчився ударом Василя Блащука метрів із 17-ти. Юрій Славік з ударом впорався бездоганно.
 
А на 14-ій хвилині перша по-справжньому масова навала коломийців увінчалась взяттям воріт. У цій атаці спочатку Юрій Славік удар парирував у поперечину, друге добивання – знову подруга воротаря стає у пригоді, а от третій удар від Романа Москалика відбити було ірреально. 1:0.
 
Через хвилину куражні футболісти «Покуття» могли відзначитись вдруге в матчі. Той же Москалик здійснив чудовий простріл зправа. На дальній стійці чатував Олександр Карапка, якому долі секунди забракло, аби дотягнутись до м’яча і переправити його в сітку.
 
«Ужгород» надалі гру дещо заспокоїв, я маю на увазі – вгамував суперника і спробував диктувати свої умови. На 24-ій хвилині після дальнього пасу в боротьбі із захисником Сергію Машталіру вдався удар головою. Та вийшов він не сильним.
 
«Покуття» відповіло рейдом правим краєм у виконанні Андрія Ковальчука, якому вдалося переграти Степана Буксара, але не Вадима Селещука, який в останній момент відвів загрозу ймовірного рандеву з нашим воротарем.
 
Атака господарів на 27-ій хвилині дивом не втілилась у забитий гол. Послідував пас зліва і на дальній стійці пробив Андрій Толчевський. На висоті – Славік. Юрій сам влетів у сітку, та м’ячу не дозволив.
 
Через три хвилини ужгородці могли встановлювати паритет. Пас Сергія Машталір замикав Дудаш. Михайло з кількох метрів відправив м’яч над поперечиною.
 
На 38-ій хвилині ужгородцям вдалася контратака три в два. На завершенні якої діяв Машталір – та було це в положенні поза грою. За мить на дальній постріл наважився Володимир Дуран. Юрій Кисилиця зумів упіймати м’яч.
 
Блискуче в наступній атаці зіграв і ужгородський страж Славік. Юрій нейтралізував удар Василя Блащука, який вийшов на очну ставку з воротарем: спочатку парирував, а згодом приборкав круглого.
 
Під завершення першого тайму індивідуальні якості демонструє Машталір. Сергій лівим краєм вривається у штрафну, та удар чи простріл Сергія захисник переводить на кутовий і, як здалось мені, зробив він це рукою. Та рефері був іншої думки.
 
У перерві Мирослав Бабяк провів одну заміну. Замість Михайла Дудаша на поле вийшов Антон Предчук. Складно не погодитись із тренером. Не пішла сьогодні гра другому номеру. А от досвід Антона міг стати в нагоді.
 
Та й підопічні Любомира Корнути у другій 45-хвилинці більше дбали про захист. Хоча на 49-ій хвилині уже встигли заробити пенальті. Однак кращий у сьогоднішньому матчі Юрій Славік парирував удар Андрія Ковальчука з «точки». Браво, Юрію. Бо навряд чи за рахунку 2:0 «Ужгороду» вдалося б зламати хід поєдинку.
 
На 62-ій хвилині «Покуття» забиває вдруге. Після подачі з кутового відзначається Андрій Топчевський. 2:0.
 
На 81-ій хвилині ужгородці втратили найнебезпечніший епізод: послідувала діагональ з глибини поля і Микита Гальчак вийшов на ударну позицію і пробив у ближній кут метрів із 14-ти. Воротар парирує.
 
Другу нагоду Гальчак марнує на 85-ій хвилині. Микита із 11-ти метрів, після пасу від Машталіра, пробив вище воріт.
 
2:0 – кінцевий результат матчу.


ФК "Покуття" Коломия - ФК "Ужгород" 2:0

Голи: Москалик 14', Топчевський 65'
 
«Покуття»: Юрій Кисилиця, Микола Лазорик, Роман Шифир (Роман Гаврилюк, 46), Денис Хандій, Роман Москалик, Микола Сікач (Микола Свірідов, 70), Андрій Топчевський, Руслан Уграк (Ярослав Габрух, 71), Олександр Карапка (Іван Романчук), Василь Блащук (Тарас Сивка, 46), Андрій Ковальчук (Олександр Темерівський, 59).
 
«Ужгород»: Юрій Славік, В’ячеслав Пінковський (Станіслав Чепа, 75), Степан Буксар (Іван Ільчук, 76), Вадим Селещук, Володимир Дуран (Василь Бонтей, 76), Сергій Машталір, Вадим Ференцик (Владислав Яковлєв, 79), Михайло Дудаш (Антон Предчук, 46), Микита Гальчак, Андрій Лазар, Іван Ковач (Максим Олень, 74).
 
Віталій БІРОВЧАК
Прес-служба ФК «Ужгород»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчів дивіться на сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 673 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 Євген  
0
Думаю якби більше було наших команд у цьому чемпіонаті, то ми могли б і перемогам порадіти. Добре, що хоч свої грають за "Ужгород" і може кожен за сусіда прийти уболівати, навіть у Коломию ...

1 Борис  
0
Треба "Ужгороду" класних форвардів,щоб забивали голи,бо не використані моменти у грі,свідчать про слабий і низький рівень тих,що мають...

الاسم *:
Email *:
كود *: