Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Представляємо суперника - ФК "Хмельницький"
11:21
Представляємо суперника - ФК "Хмельницький"
У неділю, 27 травня, в Ужгород завітає дебютант чемпіонату України серед аматорів – ФК «Хмельницький».

Представляємо суперника - ФК
Матчі відбудеться в неділю, 27 травня, в 17.00 на стадіоні «Автомобіліст». Трансляцію дивіться на Uzhnet+ та 21 каналі.

Перед матчем 17-го туру ФК «Хмельницький» має в своєму доробку по дві перемоги та нічиї, що у підсумку дає 8 балів. Та більшість своїх матчів вони програли, тому йдуть у хвості турнірної таблиці.
 
Головною “родзинкою” є не гра ФК “Хмельницький”, а головний тренер команди Олександр Алієв – екс-гравець національної збірної України. Допомагають Алієву готувати команду досвідчений Ярослав Бобиляк та Дмитро Момотенко, який також виходить на поле (пограв за Зірку Кропивницький, ФК Одеса, Черкаський Дніпро, Титан Армянськ, Нива-В Вінниця).
 
Найкращими бомбардирами ФК “Хмельницький” є Артем Гайдаш та Артем Панасенков, які забили в Аматорській лізі по чотири голи.
 
З п’яти матчів у цьому році, під керівництвом нового тренера, Хмельницький виграв лише один у бідствуючої Ниви. А в останніх двох поєдинках взагалі не міг забити.
 
У чемпіонаті області Хмельницький минулого року був другим з восьми команд. Цьогоріч на старт вийшло вже лише шість клубів, вже зіграно два тури, однак Хмельницький пропускав їх через матчі в аматорах.
 
Результати у весняній частині чемпіонату:
 
ФК Хмельницький – ФК Малинськ 1:4

Нива – ФК Хмельницький 1:2

ФК Хмельницький – ФК Калуш 1:2

Рочин – ФК Хмельницький 4:0

ФК Хмельницький – Покуття 0:3
 
 
Про дебют в Аматорському чемпіонаті, поточні зміни та плани на майбутнє розповів тренер ФК «Хмельницький», відомий в минулому міський футболіст Ярослав Бобиляк.
 
– Ярославе Івановичу, давайте почнемо бесіду зі знайомства із вашим клубом. Які цілі, плани, філософія у ФК «Хмельницький»?
 
– Наш клуб заснувала міська рада. Клуб функціонує під проводом міського голови Хмельницького Олександра Сергійовича Симчишина. Філософія наступна: у місті є приватна команда «Поділля», яка виступає у Другій лізі ПФЛ, але туди потраплятимуть не всі місцеві футболісти. Щоб задіяти ту молодь, яка хоче займатися спортом, але не проходить у склад тієї команди або ж не має змоги займатися футболом професіонально, створено «другу силу» – ФК «Хмельницький».
 
Наразі клуб не має ще спонсорів, фінансується з міського бюджету. Однак у плані – серйозний розвиток. Мер пообіцяв, що у 2018 році буде краще фінансування, з’явиться змога більш серйозно займатися турнірним результатом, який поки що не найкращий. У нас же всі хлопці, окрім футболу, ще й працюють. Тому поки що не такий тренувальний процес, як хотілося б, але є можливість його налагодити.
 
– А на кого опирається ФК «Хмельницький»? Звідки черпаєте таланти?
 
– Орієнтуємося на місцевих футболістів. В основному, це наші земляки із Хмельницької області – переважно, обласний центр, також кілька з Красилова, інших населених пунктів.
 
Грало у нас і кілька хлопців з Донбасу: вони, переважно, проживали також у нас в області – 27-річний Артем Гайдаш (пройшов школу ФК "Маріуполь", грав у Другій лізі за "Титан" із Донецька, "Макіїввугілля" з Макіївки та ФК "Нікополь-НПГУ"), 26-річний Олександр Бегашов (пройшов школу донецьких "Олімпіка" та "Металурга", грав за стрийську "Скалу"), 25-річний Сергій Шкрябець (займався в "Олімпіку", грав також за "Макіїввугілля" та ФК "Нікополь-НПГУ"). Один практично переїхав вже, живе у Хмельницькому. Вони більш досвідчені, тому допомагали грати в футбол нашій команді.
 
Хоча, звісно, зусиль кількох гравців мало, щоб суттєво покращити положення команди, але для молодого колективу цінна така допомога.
 
– Гаразд, команда адаптується на заданому рівні. Що далі?
 
– Далі – поступове зростання. Взагалі, були думки навіть про професіональний статус. Засновник і керівник нашого клубу Олександр Дяблов, який і проводив перемовини з мерією та відділом спорту, сподівається, що розвиток клубу буде поступовим і впевненим. Якщо будуть спонсори, то можна буде думати й про Другу лігу.
 
– Як будуються взаємини вашого клубу з «Поділлям», яке є не лише земляком, а й, до певної міри, конкурентом ФК «Хмельницький»?
 
– Взаємини у нас нормальні, робочі – ділити футбольним людям нічого. Так, справді, сусідимо на стадіоні «Поділля», але за графіками підготовки наші тренування розведені на різний час. Нам так зручно: працюємо в такі години, коли хлопці закінчують працювати на основних роботах. Граємо з «Поділлям» товариські матчі. Все добре у плані співпраці.
 
– Необхідність розділяти на двох головну арену області не напружує?
 
– А у нас є сподівання, що міська спортивна інфраструктура буде розвиватися. Мер міста провів велику роботу на стадіоні «Локомотив». Поле засіяне, обгороджене, нормально облаштоване. Якщо все буде добре, друге коло Чемпіонату проведемо там.
 
– Як вам рівень Аматорського чемпіонату? Здається, ваша команда тут багато чому може повчитися…
 
– Рівень досить високий. Такі команди, як «ОДЕК», «Минай», «Рочин» не загубилися б і в Другій лізі – дивився і ті, і ті змагання, є з чим порівнювати. І щодо фінансування, і щодо складу, і щодо гри всі вони, а також «Малинськ», який серйозно посилюється, не загубилися б на професіональному рівні. Стосовно інших, то сили більш-менш рівні. Хтось більш досвідчений, хтось – менш. Але, як для історії Аматорського чемпіонату, змагання дуже непогані. Я ж також це все пройшов, бачив різні часи…
 
– У вас у футбольній біографії – «Зірка» (Кропивницький), «Зоря» (Бєльци, Молдова), «Кремінь» (Кременчук), «Сіріус» (Жовті Води), «Закарпаття» (Ужгород), «Гарай» (Жовква). Працювали в тренерських штабах «Поділля» та «Гірника-Спорт» із Горішніх Плавнів. Дійсно, можете порівнювати. То чи не ностальгуєте за тими часами, коли місто Хмельницький гриміло на всеукраїнському рівні? Може, якби об’єднати сили, було б щось подібне?..
 
– Не знаю, мені важко сказати, як зробити, щоб наші команди не пасли задніх. Але наше керівництво, тренерський штаб хочуть прогресувати. Наш мер, також футбольна людина, теж хоче бачити наші команди вище. В Другій лізі, можливо, в Першій лізі.
 
Радує, що мер береться за справу серйозно. Береться за стадіони, за поля. У нас штучне поле є, але йому років 10, то міськрада має сподівання оновити це покриття, зробити трибунки на кількасот місць. Це була б серйозна допомога обласному футболу, а надто на час зимової перерви.
 
Я особисто зичу успіху всім нашим командам, не знаю, що й чому у кого не виходить – не хочу обговорювати чужі справи. Але, як людина, яка до тутешнього футболу причетна, бажаю Хмельницькому побачити футбол найвищого рівня!
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 731 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: