Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Представляємо суперника: "Кристал" Чортків
17:42
Представляємо суперника: "Кристал" Чортків
У неділю, 24 вересня, Минай здійснить виїзд у Чортків (Тернопільська область) в рамках Аматорської ліги України.

Представляємо суперника:
Минулого сезону команда з Чортківа (тоді команда носила назву «Чортків-Педуніверситет») зайняла останнє, дванадцяте, місце у групі 1 чемпіонату України серед аматорів, у двадцяти матчах здобувши 3 перемоги, 3 нічиї та 14 поразок. Та однією з основних причин таких невтішних результатів є надзвичайно молодий склад цього футбольного колективу. Згідно заявки на поточний сезон середній вік команди 21,13 років. У складі лише шість гравців старше 22 років.
 
У тернопільській команді нема якихось зірок чи наддосвідчених гравців, та серед цієї молоді варто виділити декількох: 
 
Андрій Різник - у 15 років дебютував у складі ФК Тернопіль у Першій лізі України з’явившись на 12 хвилин у грі з «Гірник-спорт» Комсомольськ, а вже у 16 років забив «Оболонь» Бровар. Зараз йому 17 років і він є основним півзахисником Кристалу. Минулого сезону в аматорах забивав Ниві з Теребовлі та ОДЕКу.
 
В центрі поля тон задають дев’ятнадцятирічні брати-близнюки Іван та Микола Когути. В середині серпня команда підписала ще одного Миколу Когута, останньою командою якого була теребовлянська “Нива”, однак це вже не родич попередніх Когутів.
 
Капітном команди являється 21-річний Юрій Заставецький, який своїм голом зі штрафного у Калуші приніс поки єдину перемогу у чемпіонаті.
 
В останні дні трансферного вікна, яке, нагадаємо, завершилося, 5 вересня, чортківський «Кристал» провів декілька гучних трансферів (на рівні Тернопільської області). Найгучніше поповнення команди з Чорткова – 27-річний атакувальний півзахисник Павло Чорномаз із заліщицького «Прогресу», котрий цього сезону (в чемпіонаті та кубку) за свою вже колишню команду провів 10 поєдинків та відзначився трьома забитими голами. Зауважимо, що Павло є доволі відомим українським футболістом і за свою ігрову кар’єру встиг зіграти за ряд професійних клубів: луцьку «Волинь», кіровоградську «Зірку», білоцерківський «Арсенал» та ФК «Тернопіль».
 
Окрім цього футболіста, головний тренер «Кристалу» Василь Петрович Івегеш до лав команди запросив 22-річного правого півзахисника Назара Ільчишина з тернопільської «Ниви» та 26-річного нападника Івана Плосконоса зі «Скали-Айва» (Скала-Подільська).
 
У середу, 20 вересня, Кристал обіграв одного з головних конкурентів за перше місце чемпіонату області – ФК Бережани 4:1. Чортків йде на третьому місці, але маючи ще три ігри в запасі і відстаючи від першого місця на дев’ять очків.
 
Окремо варто згадати про тренера Кристала – Василя Петровича Івегеша, який є уродженцем Виноградівщини. 
 
Народився Василь Івегеш 3 березня 1961 року в смт. Королеве, Виноградівського р-ну, Закарпатської області. Після закінчення школи вдосконалював футбольну майстерність у відомого дитячого тренера Вадима Білоцерківський. Першою майстрівською командою Василя Петровича стало «Поділля». Грав він чимало і за тернопільські команди: «Ниву» (Тернопіль/Підгайці), «Зорю» (Хоростків), «Дністер» (Заліщики). Вагомих здобутків досягнув як футбольний тренер. З командою ФК «Тернопіль-ТНПУ» він виборов усі можливі аматорські трофеї – «золото» та «бронза» студентського чемпіонату Європи, «золото» чемпіонату Тернопільської області (тричі), двічі кубок і суперкубок області. За ці заслуги відзначений Василь Івегеш як кращий студентський тренер 2010 року та кращий тренер області за 2009-2010 рр. У 2012 році Василя Петровичу присвоєно звання заслуженого працівника фізичної культури і спорту. З ФК «Тернопіль» у 2014 році здобув бронзові медалі чемпіонату України серед команд другої ліги.

Результати Чортківа у чемпіонаті України серед аматорів:
 
"Хмельницький" - "Кристал" (Чортків, Тернопільська обл.) 4:1
Голи: Гайдаш 22, 44, Яремчук 24, Панасенков 64 – Войцещук 43
 
"Кристал" (Чортків, Тернопільська обл.) – "Нива" (Теребовля, Тернопільська обл.) 1:4
Голи: Семенюк 55 – В.Сороцький 7, Лис 35 аг, Полянчук 45+2, Ковалик 77
 
"Калуш" (Івано-Франківська обл.) - "Кристал" (Чортків, Тернопільська обл.) 0:1
Гол: Заставецький 51
 
"Покуття" (Коломия, Івано-Франківська обл.) — "Кристал" (Чортків, Тернопільська обл.) 1:1
Голи: Роман Гаврилюк 25 - Микола Когут 9


Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 1126 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 Святослав Симканинець  
0
Чому буква "и" в словах "Яромир" і "Кристал" транслітерується як "y" а в слові "Минай" як "i"?

1 Віола  
0
Минай!!! Необхідно брати залікові бали в Чорткові. Ви- кращі...

الاسم *:
Email *:
كود *: