Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Представляємо суперника - МФК "Миколаїв"
11:17
Представляємо суперника - МФК "Миколаїв"
У середу, 26 вересня, ФК "Минай" зіграє вдома з першоліговим МФК "Миколаїв".

Представляємо суперника - МФК ФК «Миколаїв» планує пройти атестацію на участь у Прем’єр-лізі України, що додає підопічним Руслана Забранського додаткової мотивації перед кожним поєдинком. Після 10-ти турів команда з Півдня України підібралась дуже близько до лідерів Першої ліги, маючи 5 перемог, 2 нічиї та 2 поразки. Миколаївці здобули перемоги в останніх трьох матчах чемпіонату, хоча суперниками у них були команди, які входять до квартету аутсайдерів.

У складі «корабелів» виступає ужгородець Дмитро Сартіна, який є вихованцем ужгородського СДЮСШОР, де навчався спочатку на рік старшій віковій групі з Яромиром Лободою, а згодом перейшов до своїх одноліток, де грав в одному класі з Василем Пиняшком. У 16 років Дмитро перебрався в систему донецького Шахтаря, де провів п’ять років, після чого були клуби Першої ліги - Геліос Харків, Оболонь Бровар Київ та МФК Миколаїв. 

На попередньому етапі Кубку України Миколаїв мінімально переміг Балкани (Зоря) 1:0, завдяки голу Берка.

Очні зустрічі між командами Минай та Миколаїв відбувались лише у товариському форматі. Обидва рази перемагали «муніципали» - у 2017 році 1:3, у 2018 році 0:1. 


Представлення МФК Миколаїв перед стартом цього сезону на відомому футбольному ресурі Спортарена.

Де вони були минулого сезону: 10-те місце в Першій лізі

Про які завдання вони оголосили: місце у п’ятірці. 

Воно реалістичне? Сумнівно. 

Який режим участі: спроба поборотися за горішні місця

Принцип комплектації: акцент на досвідчених гравців

Міграція: суттєва

Прийшли: в.Восконян (Пюнік Вірменія Д1), з.Гурський (Полісся Д3), з.Сартина (Оболонь-Бровар Д2), з.Цапій (Гірник-Спорт Д2), з./п.Шопін, н.Кравченко (Геліос Д2), з./п.Горват (Кремінь Д3), п.Антонюк (Олімпік U-21), п.Брижчук (Нива-В Д3), п.Рябушко (Інгулець Д2), п.Скепський (ост.кл.: Десна Д2)

Пішли: п.Бондаренко (Верес Д3), п.Герасимець (Балкани Д2), п.Лучик (Авангард Д2), н.Сікорський (Гірник-Спорт Д2), н.Яровенко (Металург Д3), п.Чернецький (Кобра Д2), з.Вечтомов, з.Луценко, з.Потароченко

Тренер – Руслан Забранський

У клубі – від 1992 року з перервами. Був його провідним бомбардиром, як тренер, приводив МФК Миколаїв до перемоги в Групі А Другої ліги та підвищення у класі 2011 року. У нинішньому сезоні, після кількох років борсання в низах таблиці, «корабели» отримали амбітне завдання – і це випробування і для тренерського штабу. 

Лідер – Андрій Ковальов 

Багаторічний плеймейкер миколаївської команди традиційно серед найкращих у ній за системою «гол+пас». Окрім уміння віддати останній пас, може й сам завершити атаку нестандартним ударом. У цьому сезоні йому буде непросто – конкуренція серед атакувальних хавбеків очікується надзвичайно серйозною, тож, можливо, комусь доведеться опускатися в глибину поля, де все тримається на 1-2 персоналіях. 

Надія – Валерій Рогозинський 

Колектив підібрався досвідчений, тому навіть 22-річний Рогозинський уже має пристойний досвід і не перший рік грає на високому рівні. Минулого сезону крайній хав випробовувався на позиції лівого оборонця. Універсалізм – не зайва річ у боротьбі за місце в основі. 

Зірка – Ігор Семенина 

Повернення у МФК Миколаїв давнього улюбленця публіки вдалося – хоча у «корабелів» є значно продуктивніші хавбеки, Семенина вдало використовує свій козир, а саме шалений дальній удар. Стандарти та дальнобої з гри у виконанні Ігоря – надійна зброя команди забранського. І козир для Семенини у конкуренції зі Скепським, який також не прибув сюди для лавочки. 

Новачок – Андрій Гурський 

З обороною у МФК Миколаїв в останні роки проблеми, які часом переходять у катастрофу. Тому можна лише вітати запрошення досвідченого центрбека, хоча після Руху він минулого сезону опускався навіть у Другу лігу, причому, період у Поліссі не можна назвати успішним. 

Ударна схема (4-1-4-1 або 4-4-2) 

Старченко (Попович, Восконян) – Шопін (Сартіна), Гурський (Цебро), Чучман (Назаренко), Сартіна (Цапій, Горват) – Дмитренко (Чучман, Семенина) – Попов (Рябушко, Мартян, Кравченко, Шарабура), Семенина (Скепський), Ковальов (Брижчук), Рогозинський (Берко, Антонюк, Горват) – Кравченко (Авраменко, Берко).

Проблеми

Нерівномірно укомплектований склад, при переборі атакувальних хавбеків можуть виникнути проблеми з опорною зоною. На багатьох позиціях розрахунок на універсалізм перелаштованих гравців. Великий ростер – але, якщо розібратися, на деяких точках поля вибір може виявитися обмеженим.

Джерело

Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 680 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: