Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Представляємо суперника - "Нива" (Тернопіль)
11:40
Представляємо суперника - "Нива" (Тернопіль)
У неділю, 12 серпня, "Минай" поїде у гості до тернопільської "Ниви".

Представляємо суперника -
Тернопільський професійний футбольний клуб "Нива" засновано в січні 2016-го року. Клуб не є правонаступником тернопільської "Ниви", яка припинила існування наприкінці 2015-го року.
 
У перший рік свого існування новостворена "Нива" розпочала виступи в аматорському чемпіонаті України, чемпіонаті і кубку Тернопільської області. Домашньою ареною для команди став затишний стадіон у с. Великі Гаї поблизу Тернополя. Перший офіційний матч "Нива" провела 23 квітня 2016-го року у Волочиську проти місцевого "Агробізнесу". Дебютна гра команди на аматорському рівні завершилася поразкою 0:2. Щоправда, перша перемога серед аматорів не забарилась – наступного туру "жовто-зелені" обіграли франківський "Тепловик-Прикарпаття" (3:0). У чемпіонаті області "Нива" фінішувала шостою, а от у чемпіонаті ААФУ посіла друге місце, не пробившись до плей-офф. Вагомого успіху тернопільська команда досягла у розіграші кубка області – у фінальному матчі "Нива" з рахунком 2:1 перемогла бережанську "Ниву" і завоювала перший трофей.
 
У серпні 2016-го року "Нива" розпочинає виступи у повноцінному чемпіонаті України з футболу серед аматорів, який вперше проводиться за системою "осінь-весна". Команда виступає у Групі 1 і завершує чемпіонат на 7-му місці. 21 червня 2017 року на XXVI Конференції ПФЛ футбольний клуб "Нива" Тернопіль отримав статус професійної команди та був включений до складу Професійної футбольної ліги.
 
Минулого сезону у Другій лізі "Нива" завершила на сьомій сходинці (з одинадцяти команд).
 
Назва клубу: ТПФК "Нива" (Тернопіль)
Рік заснування: 2016
Домашній стадіон: "Міський" (м. Тернопіль), 15 015 місць
Досягнення: володар кубка Тернопільської області (2016)
 
 
"Нива" - футбольний бренд Тернополя. І байдуже, що наразі клуб позиціонує себе як новостворений і не є правонаступником легендарної "Ниви", що починалась ще у Бережанах. Та від цього підтримка команди у Файному місті не стала меншою - "жовто-зелені" фанати є одними з найактивніших у ПФЛ.
 
Цьогорічний стартовий відрізок для тернополян видався дуже невдалим - виліт з кубка від аматорської "Вікторії", нічия з "одноклубниками" з Вінниці (1:1), поразки від "Буковини" у першій грі після повернення на центральний стадіон Тернополя (0:2) та у Калуші (0:1).
 
До того, ж повернення на центральний стадіон видалось більш ніж гучним - капітан команди Костянтин Пікуль після вилучення у підтрибунному приміщенні пошкодив майно стадіону і згодом був відрахований з команди. Також "Нива" розірвала контракт із ще одним гравцем - форвардом Олександром Апанчуком.
 
“Жовто-зеленим” вдалося зберегти всіх лідерів з минулого сезону, однак трансферна робота влітку виявилася дуже скромною з підписанням, в основному, любителів. Звичайно, і на аматорському рівні є пристойні гравці, але навряд чи скаути клубу від хорошого життя заглядали всередину області.
 
"Нива" (Тернопіль) заявила 17 гравців, п'ятеро з яких - новачки. 21-річний захисник Павло Макогон (раніше грав за теребовлянську "Ниву"), 20-річний захисник Олег Хруставка (чортківський "Кристал"),23-річний форвард Олег Мізерник (ФК "Львів"), а також 19-річний півзахисник Валентин Залізняк (останній клуб - ФК "Тернопіль") та 17-річний Роман Волохатий (чортківський "Кристал").
 
У середу, 8 серпня, комнада Шумського провела спаринг з учасником Вищої ліги чемпіонату Тернопільської області — "ДСО-Поділля". Поєдинок завершився переконливою перемогою професійної команди з рахунком — 6:1 (Голи: Волошин (37), потенційний новачок (41), Литовченко (56, 84), Слоневський (74), Гатала (86)). Вже після цього матч стало відомо, що контракт із футбольним клубом "Нива" уклав 26-річний півзахисник Ігор Олексієнко, який минулий сезон провів у складі житомирського "Полісся".
 
Фото PeaR Team.
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 686 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: