Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Представляємо суперника - "ОДЕК" (Оржів)
22:03
Представляємо суперника - "ОДЕК" (Оржів)
У неділю, 6 травня, в рамках 14 туру Аматорської ліги України “Минай” поїде в гості до другої команди аматорського чемпіонату.

Представляємо суперника -
6 травня. 17:00
 
«ОДЕК» - «Минай»
 
Стадіон «ОДЕК» Оржів

Пряму трансляцію закарпатські вболівальники зможуть подивитися на Uzhnet+ та 21 каналі!
 
До завершення чемпіонату залишається п’ять турів. Цей матч стане останнім в трилогії очних протистоянь лідерів між собою. Не дивлячись на те, що обидва клуби перемогли Рочин, саме львівський колектив йде зараз на вершині. Велика заслуга в цьому Покуття, яке зуміло відібрати очки у минайців та оржівців. Тож боротьба наверху вочевидь триватиме до кінця сезону.
 
Цілком ймовірно, що і в цьому турі будуть зміни у першій трійці. Рочин поїде до четвертого Малинська, який дома перемагав 2:1. Підопічним Харьковщенка необхідно в цій грі здобути максимум, щоб не відстати від конкурентів. Після півфінального поєдинку з Севлюшем у них була півторатижнева ігрова пауза, а це достатній термін, щоб підготуватися до більш складного суперника.


Товариські матчі:
 
“Агробізнес" - ОДЕК 3:1
Михайло Трофімчук
 
ФК “Львів” - ОДЕК 2:2
Павло Таргоній, 2
 
“Агробізнес" - ОДЕК 1:2
Павло Таргоній, Віктор Газицький
 
 
Наприкінці зими оржівці відіграли на Меморіалі Шморгуна, який виграли. З восьми матчів у них сім перемог та одна нічия. Ось результати деяких матчів:
 
ОДЕК - ДЮСШ Верес 4:0
Микола Коляда, Юрій Капустинський, Віктор Газицький, 2
 
Коливань – ОДЕК 0:2
Сергій Загривий, Юрій Капустинський
 
“Калина” (Бугрин) - ОДЕК 1:1
Віктор Газицький
 
 
На традиційному турнірі пам’яті Віктора Завацького серед кращих аматорських команд Рівненської та Волинської областей ОДЕК переміг у півфіналі, але далі не брав участі.
 
ОДЕК - “ЛСТМ” Луцьк 4:1
Олександр Ніколайчук, Михайло Трофімчук, Іван Мучак, Юрій Капустинський
 
 
Весняні ігри в аматорському чемпіонаті:
 
ФК “Калуш” — ФК “ОДЕК” 1:1
Голи: Матвіїв (25) – Мучак (36)
 
ФК “ОДЕК” — “Рочин” (Соснівка) 2:1
Голи: Таргоній (30), Трофімчук (48) – Данилюк (53)
 
“Покуття” (Коломия, Івано-Франківська обл.) — ФК “ОДЕК”
Гол: Ковальчук А. (48)


Володіє оржівський клуб і титулом чемпіона ААФУ 2013 року, і ще кількома медальними звершеннями всеукраїнського масштабу.
 
Нині, маючи титул чемпіона та володаря Суперкубка Рівненської області, «ОДЕК» посідає друге місце у Групі 1 чемпіонату ААФУ на проміжному етапі. Клуб під керівництвом Мирона Чернецького покладає великі сподівання на цей сезон і найближчі роки як один із найстабільніших аматорських клубів України.
 
За що бореться «ОДЕК» і як готується до вирішальної частини сезону? Про це ми розпитали головного тренера оржівців Олега Шандрука, відомого у минулому гравця, який має 323 матчі на професіональному рівні і пройшов хорошу школу у донецькому «Шахтарі», також має у послужному списку такі клуби, як «Волинь», «Арсенал», «Чорноморець», ПФК «Севастополь».
 
– Олеже Миколайовичу, «ОДЕК» завершив 2017 рік із чудовими показниками в обласному футболі, а також продовжує боротьбу за найвищі місця в чемпіонаті ААФУ. Як відновлюєте сили для майбутньої боротьби з конкурентами й що запланували на зимовий антракт?
 
– У нас, на жаль, немає можливості їздити «по Туреччинах», тому будемо займатися на місці, в домашніх умовах. Зібралися цього тижня і розпочали тренування на нашому майданчику зі штучним покриттям. У режимі одноразових тренувань плануємо тренуватися до березня місяця, коли у Рівному розпочнеться турнір, в якому візьмемо участь. Також розглядаємо можливість проведення кількох контрольних матчів у сусідній області, де є повнорозмірний синтетичний газон. На Львівщині нині чимало професіональних клубів та й аматорських колективів гідного рівня, тож перевіримо свої сили на фоні різних суперників.
 
– Рівне у Прем’єр-лізі представляє клуб «Верес». Хоча б раз із ним вдалося зіграти контрольний матч?
 
– Ні, ще жодного разу.
 
– Чимало представників «ОДЕКа» – серед найкращих бомбардирів. Фахівці відзначають багатьох ваших підопічних у переліку провідних гравців ААФУ. Вдалося зберегти тих, хто дає результат?
 
– В цілому – так. 90% осіннього складу гравців залишаються у нас. Це основне питання для нашого клубу, ми постаралися його оперативно вирішити ще під кінець минулого року. Тому із оптимізмом дивимося у майбутнє.
 
– Відкрили вакансії на якісь конкретні позиції?
 
– Не можу сказати, що у нас є якісь особливо болючі точки. В принципі, закрили всі позиції. Напевно, хотіли б доукомплектуватися кількома гравцями молодого віку, але з перспективною молоддю є проблеми, і не лише у нас в області. Щодо інших змін, то покинули нашу команду Сергій Максимець, Вадим Панас та Віктор Каращенко.
 
– Невже не пориваються на підвищення такі гравці, як Коляда, Богданов, Красномовець, адже ми пам’ятаємо їх за виступами у Першій та Другій лігах, у молодіжній першості УПЛ…
 
– Просто вони побачили, який у нас в «ОДЕКу» підхід – що ми, хоч і граємо на аматорському рівні, але стараємося по максимуму наближуватися до професійного. Хлопці вдома, в рідній області, бачать перспективи – от і вважають, що грати в нашій команді краще. Тим більше, що рівень чемпіонату України серед аматорів виріс і, вважаю, цілком підрівнявся із тією ж Групою «А» Другої ліги, яку доводилося спостерігати. До того ж, тривають розмови про реформування вітчизняного футболу. Якщо буде Національна футбольна ліга – будемо брати у ній участь, напевно… Втім, не будемо забігати наперед – усьому свій час, наразі маємо працювати над локальними завданнями.
 
– Ви більшість кар’єри провели на добротному всеукраїнському рівні. Що для себе зауважили на аматорах – як хорошого, так і поганого?
 
– Чемпіонат ААФУ, як я вже казав, є цікавим та конкурентним змаганням. Щодо поточної роботи, мені здається, що не вистачає кількості тренувань. Стільки, як на професіональному рівні, я їх фізично не можу проводити – деякі хлопці, окрім занять футболом, мають іншу роботу… Але позитив для себе бачу в тому, що маю займатися деякими такими речами, якими не займаються тренери професіональних клубів. І це – позитив, адже для мене, як для молодого спеціаліста, це колосальний досвід. Для тренера – великий плюс отримати досвід в аматорському футболі.
 
Календар мені в цілому подобається, єдине чим невдоволений, що плей-офи будуть складатися з одного матчу. На нас терміни не тиснуть – то чому після колосальної роботи, 16 матчів, лише одна гра (та ще й, можливо, на виїзді) повинна вирішувати долю титулів та трофеїв? Адже бувають різні нюанси… Знаю, що є ініціатива з боку нашого президента – розпочати дискусію з цього приводу.
 
– «ОДЕК» не перший рік серед лідерів аматорського футболу України. А як стосовно нових викликів?
 
– Ні, ми почекаємо ще рік. Почекаємо результатів реформи українського футболу, а за цей час підтягнемо інфраструктуру. Вже у квітні маємо засівати наше тренувальне поле. Також треба підтягувати й інші питання – ті ж роздягальні. У плані матеріально-технічної бази ми поки що не дотягуємо до професіонального рівня, але є розуміння керівництва – тож найближчим часом «ОДЕК» і тут здійснить ривок.
 
– «ОДЕК» унікальний тим, що ось уже 16 років не полишає обласний п’єдестал. Разом із тим, таке питання: не тісно на Рівненщині?
 
– Це також досвід, я, як тренер, знаходжу для себе мотивацію й доношу до футболістів, що кожна гра важлива, у тому числі й на обласному рівні. Тому ще рік точно пограємо й у чемпіонаті Рівненщини. Тим більше, що завдання у нас тут максимальні.
 
– Прийшовши у клуб, який демонструє стабільні результати на заданому рівні, що намагалися змінити у першу чергу і наскільки важко давалися ці зміни?
 
– Колектив був хороший – і за рівнем, і за атмосферою. Працював з тими футболістами, які у нас були. Тому єдине – я вибудував такий підхід до роботи, який я бачу найефективнішим. Будую тренувальний процес, який буде і цікавим для гравців, і корисним для гри.
 
– У вас у складі багато гравців із дуже пристойним досвідом – Кошка, Богданов, Дацюк, Мучак і багато інших. Як вдалося зібрати такий ігровий ансамбль і чим їх мотивуєте?
 
– Це питання розділяємо на кілька складових. Більшість гравців – сімейні, тому їм важлива фінансова сторона, а вона у «ОДЕКа» стабільна й гідна. Друга сторона – більшість гравців у нас місцеві, хіба що Мучак з Волині, але це також досить близько, якщо порівнювати із виступами десь в інших областях на професіональному чи аматорському рівні. І ще один аспект – у нас людяне ставлення до гравців, хороше керівництво. Сьогодні чуємо про значні проблеми навіть у клубах Прем’єр-ліги, а в «ОДЕКу» ми намагаємося йти назустріч нашим футболістам у всіх побутових та життєвих питаннях. Тому й колектив у нас згуртований, дружний, об’єднаний навколо спільної мети.
 
– До справ турнірних. Три команди у Групі 1 пішли у відрив, а «ОДЕК» з «Рочином» навіть зберігають статус непереможних. Що буде визначальним навесні – очні протистояння лідерів чи матчі проти середнячків, які також можуть створити проблеми?
 
– Залишилося всього сім матчів, тому кожне очко буде важливим. Якщо подивитися на турнірну таблицю й календар, можна спрогнозувати, що інтрига в медальному питанні збережеться до останніх турів. Матчі між лідерами – це, як кажуть, «ігри за шість очок».
 
– Я навіть не можу віддати перевагу якійсь із команд, адже лідери між собою з величезними труднощами визначають сильнішого. Приміром, ваш «ОДЕК» зіграв внічию з «Минаєм» та «Рочином», причому, із соснівцями ви ще двічі розійшлися миром і в кубку, де все вирішило правило «виїзних голів». Справді вся трійка рівна за класом?
 
– Мені здається, так. За якістю й організацією гри ці три команди знаходяться на одному рівні. Навіть уточню: знаходилися. Адже за час зимового антракту можуть бути значні зміни, тож уже в квітні подивимося, хто ефективніше використав зимову паузу. Але в цілому турнірна таблиця відображає те, що було на полі.
 
– Якби вас запитали, який матч подивитися, щоб зрозуміти, що за рівень аматорського футболу, який би ви порекомендували?
 
– Напевно, назву матчі за участю своєї команди – хоч і переглядаєш конкурентів, але у пам’яті, звісно, саме свої поєдинки залишаються. Так от, дуже напруженим видався наш виїзний матч із «Минаєм». З нашого боку було чимало емоцій – і з моєї сторони в тому числі. Той виїзд завершили з рахунком 1:1.
 
І, звичайно, пораджу кубковий матч-відповідь з «Рочином», коли в гостях ми зіграли без голів. Нажаль, у першій грі вдома вже до 12-ї хвилини поступалися 0:2. Однак, до честі наших хлопців, у другому таймі вони знайшли сили переломити хід поєдинку – відігралися і навіть могли здобути перемогу, тому кубок залишали не без бою.
 
До речі, можна назвати відразу кілька матчів як на всеукраїнському, так і на обласному рівні, коли були дуже сильні емоції та розуміння того, що наш колектив може проявити вольові якості. Це дуже радує.
 
– Президент клубу Мирон Чернецький багато років підтримує «ОДЕК». Знайшли з ним контакт і налагодили хорошу співпрацю?
 
– Безперечно. Він відвідує всі матчі нашої команди, дуже переживає за команду. Тому з ним працюється комфортно і я бачу перспективу.
 
– Вам доводилося попрацювати з багатьма авторитетними тренерами – як «розкрученими», так і більш скромними. Що вони кажуть про ваш тренерський дебют, які поради дають?
 
– Це моє упущення, але ні з ким поки не вдалося поспілкуватися.
 
– Це легко пояснюється: не так багато можливостей випадає перетинатися з клубами, які вони очолюють…
 
– Я теж так думаю. Є бажання вчитися й дізнаватися нове, але з тими клубами, за які я виступав, ми ще не грали.
 
– Дізналися, що ви нещодавно провели майстер-клас для земляків у рідному селищі. Як з’явилася така ідея?
 
– Річ у тім, що у нас у селищі Смига створюють юнацьку футбольну школу, побудували міні-майданчик 60х40 зі штучним покриттям, роздягальні. З’явився інвестор, який підтримує футбол. Тому футбольний клуб «Єврошпон» (Смига) запросив мене провести майстер-клас для юних вихованців, поспілкуватися з місцевими тренерами. Це був пробний крок, але подібний обмін досвіду, на мою думку, виявився дуже корисним. Запрошувати дитячих тренерів, авторитетних фахівців – дуже корисно.
 
– Смига відома співачкою Оксаною Білозір та футболістом і тренером Олегом Шандруком…
 
– Навряд чи зможу зрівнятися із знаменитою землячкою, але приємно, що наша Рівненщина має стільки талантів у всіх сферах.
 
– Нові імена на підході?
 
– Однозначно. Час від часу виходять із Рівненщини гравці рівня: Гоменюк, Тотовицький, Сергійчук, Приндета, Чачуа, Голодюк. Віримо, що будуть і нові таланти.
 
Джерело: Асоціація аматорського футболу України
 
Для довідки:
 
ФК «ОДЕК» (Оржів, Рівненська обл.)
 
Рік заснування: 2001
 
Президент: Чернецький Мирон Львович
 
Начальник команди: Кулаковський Ярослав Ігнатович
 
Головний тренер: Шандрук Олег Миколайович
 
Стадіон: «ОДЕК» (Оржів)
 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 805 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: