Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Представляємо суперника: "Рочин" Соснівка
11:25
Представляємо суперника: "Рочин" Соснівка
У неділю, 13 серпня, на ужгородському стадіоні "Авангард" ФК "Минай" у рамках 2-го туру зіграє з ФК "Рочин" Соснівка.

Представляємо суперника:
Матч 2-го туру за участі ФК «Минай» та ФК «Рочин» транслюватиметься наживо. Початок матчу о 18.00. Стежити за перебігом подій можна на офіційному сайті ФК «Минай» та у мережі YouTube (Телеканал «УжНет+»).

У команді "Рочин" з Соснівки нема гравців, які б виділялися хорошою та тривалою професійною кар’єрою у чемпіонатах України, проте цей колектив виступає разом вже не один рік, маючи за спиною вже один сезон в аматорському чемпіонаті України. У літнє міжсезоння соснівський клуб поповнило лише троє гравців - Олег Галянт з "Локомотив" Рава-Руська, Данилюк Іван з ФК "Ковель-Волинь" та Штандер Василь з "Іллічівець-2" Маріуполь.
 
Що ж до лідерів та найбільш досвідчених гравців команди, то до цього списку можна віднести наступних гравців:

Андрій Дева (37 років), який пограв на професійному рівні за "Верес" Рівне, "Княжа" Щасливе та "Рава" Рава-Руська. У клубі з 2012 року, за останні півроку забив 15 голів, також забив вже у першому турі цього сезону Коломиї.

Андрій Кохман (27 років) – у чемпіонатах України виступав за "Зоря" Луганськ, "Скала" Стрий та "Буковина" Чернівці.

Іван Семиряк (31 рік) – вихованець "Волинь" Луцьк проте закріпитись в основі луцької команди не зміг, далі виступав за "Арсенал-Київщина" Біла Церква, "Нива" Вінниця, "Енергетик" Бурштин. Має в активі близько 20 матчів за збірні України U18 та U19.

Назар Цюпка (27 років) - габаритний гравець атакуючої ланки, якого місцеві вболівальники могли запам’ятати по грі проти збірної Закарпаття у складі Львівсьої області. Цюпка вигравав практично всі єдиноборства і вдало підігрував своїм партнерам.
 
Василь Штандер (21 рік) - вихованець донецького «Шахтаря» в системі якого знаходився з 2010 по 2015 рік, останні два роки грав за "Гірник-спорт" Комсомольськ та "Іллічівець-2" Маріуполь. Викликався до збірної України U17 та U16.
 
Юрій Яструб (22 роки) - вихованець "УФК-Карпати" Львів, довгий час (з 2012 по 2016 рік) виступав за U19 та дублерів "Карпат" та до першої команди пробитися не зміг. За збірні України U16, U17 та U18 зіграв 39 матчів, 5 голів. Встиг відзначитись на минулих вихідних у ворота Покутті.
 
Граючий тренер Володимир Підкіпняк (40 років) з 2011 року виступає за Соснівку, за останні півроку зіграв 12 матчів, у 7 з яких відіграв всі 90 хвилин.
 
 
 
Футбольна команда Соснівки зявилася на початку шістдесятих років. В чемпіонаті області соснівські футболісти дебютували 1966 року. Міським футболом Соснівки опікувалась шахта №9, деякий час шахта №8. Зоряний час соснівського футболу припадає на початок двохтисячних років, коли команда два рази підряд перемагала в чемпіонаті області. В 1999 році стала володарем кубка Львівщини. Найбільше досягнення «Гірника» – володар кубка України серед аматорів в 2015 року!
 
Назви команд, які представляли Соснівку:
 
1964-1990 роки – «Шахтар».
 
1991-1993 роки – «Рочин».
 
1993-1995 роки – «Шахта № 8».
 
1996-2002 роки – «Рочин».
 
2001-2004 роки – «Надія».
 
2005-2007 роки – «Захід».
 
З 2006 року – «Гірник».
 
Успіхи та досягнення
 
1982 рік півфіналіст кубка України серед аматорів на приз «Спортивної газети».
 
1985 рік переможець першої ліги.
 
1993/94 роки срібний призер чемпіонату Львівщини.
 
1998/99 роки срібний призер чемпіонату Львівщини.
 
1999 рік володар кубка Львівщини.
 
2000 рік чемпіон Львівщини.
 
2001 рік чемпіон Львівщини.
 
2001 рік «Надія» срібний призер чемпіонату Сокальщини.
 
2002 рік бронзовий призер чемпіонату Львівщини.
 
2003 рік «Надія» чемпіон Сокальщини серед юнацьких складів.
 
2003 рік «Надія» чемпіон Сокальщини.
 
2005 рік третє місце в першості Львівщини в другій лізі.
 
2006 рік перше місце в першості Львівщини в другій лізі.
 
2011 рік перше місце в першості Львівщини в першій лізі.
 
2013 рік володар кубка Львівщини серед юнацьких команд.
 
2013 рік бронзовий призер чемпіонату Львівщини.
 
2014 рік срібний призер чемпіонату Львівщини.
 
2014 рік володар кубка «Робітничої газети».
 
2014 рік фіналіст кубка Львівщини «Рух» Винники – «Гірник» Соснівка 3:0.
 
2015 рік володар кубка Львівщини ім. Карло Мікльоша.
 
2016 рік – срібний призер чемпіонату Львівщини.
 
Вперше команда з Соснівки заявилася на обласну арену в 1966 році. В дебютному для себе сезоні соснівчани грали у другій обласній лізі, зумівши вийти з групи у фінальну пульку. У підсумку Соснівка посіла третє місце. І така ситуація повторювалася з року в рік і в подальшому: Соснівка виходила в фінальну пульку, але жодного разу не ставала першою, бо перше місце зобов’язувало би команду грати команду у класі «Б», а шахта не змогла би профінансувати виступи в чемпіонаті України. Крім того, згідно існуючої тоді комуністичної системи, існував так званий табель про ранги. Так як Соснівка тривалий час адміністративно підпорядковувалася Червонограду, то і у футболі перевага надавалася червоноградській команді. І лише з демократизацією суспільних процесів Соснівка отримала право підвищитися у класі.
 
В 1969 соснівські футболісти досягли подвійного успіху – виграли кубок Львівської області і посіли друге місце в чемпіонаті області.
 
1985 року, вперше вигравши чемпіонат області серед команд другої ліги, «Шахтар» отримав право в 1986 році дебютувати серед кращих команд області. Провівши два невдалих сезони в першій лізі, соснівчани знову повернулися до другої ліги.
 
В сезоні 1992/1993 років соснівська команда була друга у вищій обласній лізі в загальнокомандному заліку, який тоді був популярним, на другому місці, лиш очком поступившись Миколаєву. Основний склад посів четверте місце, юнацький – друге.
 
В сезоні 1993/1994 роках соснівчани в загальнокомандному заліку були п’ятими, дорослі – другими.
 
В 1999 році «Рочин», перемігши у фіналі на львівському стадіоні «Україна» команду «Колос» (Городок), виграв Кубок Львівщини.
 
Особливих успіхів команда з Соснівки досягла у 2000 і 2001 роках, коли двічі підряд ставала чемпіоном області.
 
В 2003 році після досить успішних сезонів відбулося об’єднання двох шахтарських команд – соснівського «Рочина» та червоноградського «Шахтаря». Поступове відродження команди в Соснівці почалось з участі команди в чемпіонаті Сокальщини. Команда носила назву «Надія». Серед чотирьох команд, які у фінальній частині виборювали звання найсильнішої команди Сокальського району, були і футболісти команди «Надія». Вони й стали найсильнішими, перемігши у всіх зустрічах.
 
В 2009 році соснівчани стартували у найвищому дивізіоні чемпіонату області – прем’єр-лізі. Дорослий склад команди був сформований з місцевих виконавців. Участь команди у прем’єр-лізі була під питанням, але було таки вирішено грати у найсильнішій лізі для того, щоб соснівська молодь набиралася досвіду та майстерності. Щоб в майбутньому на рівних боротися з командами прем’єр-ліги, соснівчанам потрібно було зазнати чимало поразок. «Гірник» в 2009 році посів передостаннє місце, але заклав фундамент для майбутніх перемог.
 
В 2010 році соснівська команда вирішила виступати у вищій лізі обласних змагань. Це другий дивізіон за рангом Львівщини. У підсумковій таблиці вищої ліги чемпіонату Львівської області 2010 року дорослий склад посів 12 місце, а юнацький – шосте.
 
Старт сезону 2014 року виявився досить вдалим для соснівчан, які до останнього туру боролися за золоті нагороди. Також вдало виступили і у Кубку Львівщини-2014, дійшовши до фіналу, але там поступившись своєму надпринциповому супернику – винниківському «Руху».
 
В 2015 році «Гірник» стартував з перемоги у кубку Мікльоша. Свій відносно невдалий виступ в чемпіонаті «Гірник» повною мірою компенсував виступом у кубку Украіни серед аматорів. На першому етапі змагань соснівчани здолали команду «Агро» (Синьків, Тернопільська обл.), в наступній стадіі була переможена «Демня» з Львівщини – 1:0, 1:0, в чвертьфіналі суперником соснівчан був футбольний клуб «Вінниця», але соснівчани здолали навіть і команду з обласного центру – 1:0 на виїзді, а в Соснівку «Вінниця» не приіхала. У півфіналі жереб звів «Гірник» з командою з села Волока, що на Буковині. Проте й півфінальні ігри виявилися вдалими для команди з Соснівки. Таким чином соснівчани отримали право зіграти у фінальних матчах аматорського кубка Украіни з командою «Балкани» (Зоря, Одеська обл.) – чинним чемпіоном України серед аматорів. 2:1 вдома та 0:0 на виїзді принесли золоті нагороди «Гірнику».
 
2016 рік був знаменним тим для команди з Соснівки, що соснівчани взяли участь у Кубку України серед професіоналів. На жаль, вже на попередньому етапі жереб звів «Гірник» з сильним винниківським «Рухом», якому соснівчани поступилися, принивши участь у Кубку. Крім того, соснівська команда стартувала в Аматорській лізі України. Груповий турнір чемпіонату України серед аматорів «Рочин» завершив на п’ятому місці. Що стосується чемпіонату області, то «Гірник» опинився за крок від чемпіонства – здобув срібні медалі.

Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 1546 | Додав: lobda | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: