Головна » Усі публікації » на Закарпатті » Представники ФК "Оболонь" розповіли про свої виступи у Франції
10:40
Представники ФК "Оболонь" розповіли про свої виступи у Франції
​2-5 червня у французькому місті Морзін-Аворіаз відбувся футбольний чемпіонат Європи “Bergdorf-EM-2016”.

Представники ФК Це були треті змагання серед горян між аматорськими командами. За титул переможця боролися 12 клубів, у тому числі – хустяни, які представляли Україну. Відрадно, що наша команда стала срібним призером чемпіонату і одержала блискавичні перемоги над іспанцями, австрійцями, німцями та чехами.

Після повернення спортсменів додому у понеділок, 13 червня, у Хустській міській раді пройшов брифінг за участю почесного президента ФК «Оболонь», міського голови Володимира Кащука, президента клубу Йосипа Браєра, віце-президента Миколи Гангура та начальника команди Ромео Буковецького.

Хустські «пивовари» на чемпіонаті вже не вперше

- Вперше подібний захід було проведено у 2008 році в Німеччині. Ми ж уперше потрапили на чемпіонат у 2012-му. Тоді він проходив у Австрії і це сталося завдяки допомозі президента  компанії «АВЕ» Гельмута Бургегра, який нас дуже підтримував, навіть одягнув українську вишиванку, аби висловити солідарність, – зазначив Володимир Кащук. – До цього ми йшли нелегко. На поєдинок мала їхати або команда зі Львова, або з Долини чи з Калуша. Та поталанило нам. Ми виступили непогано, але хлопці боялися проти іменитих клубів навіть виходити на поле. Зараз же ми показали набагато кращі результати. Та й команда в нас справді хустська, без легіонерів із інших областей. На жаль,у фіналі так склалося, що команді Росії ми програли, але на це були свої, доволі суб’єктивні причини. Утім було приємно, що маленькі діти ходили з нашими національними стягами, що нас дуже полюбили французи, а під час параду одна дівчинка, дочка емігрантки, яка переїхала до Франції з Хуста, подарувала нам букет синьо-жовтих квітів.  А коли ми програли фінальний матч, окремі вболівальники навіть плакали, підтримуючи нас. І ми дуже гордилися, що «Оболонь» представляла не тільки Закарпаття, але всю Україну у форматі 8+1.

- Найцікавішими моментами були пенальті з чехами. Команди у нас мали практично рівні сили і матч закінчився з рахунком 1:1. А одинадцятиметрові, як лотерея. Ми дуже переживали. Але в результаті перемога була за нами. Відзначилися Іван Бандурович, який під час чемпіонату забив 8 голів, Віктор Микуляк, у  доробку якого 6 ударів по воротах, Олександр Браєр, який приніс команді 5 очок та Ігор Пилип, який потрапив у ворота суперників 4 рази, – наголосив Йосип Браєр. – До слова, змагалися з нами 12 команд з усієї Європи, грали ми у групі «А» разом із французами, іспанцями та австрійцями.

- Запрошення нам надійшло одразу наступного дня після того, як Україна пройшла до чемпіонату Європи. До поєдинку ми наполегливо готувалися протягом шести місяців і не тільки з точки зору спорту, адже потрібно було закупити і форми, і взуття, і атрибутику, і організувати проживання, й транспорт, а ще й вести листування з оргкомітетом. До Франції ж нас поїхало загалом 32 осіб. До речі, ФК «Оболонь» – молода команда, утворена тільки у 2010 році, до того ж часу в Хусті протягом шести років футболу не було взагалі. Тепер же на кожну нашу гру приходить до тисячі фанатів і ми маємо найбільше вболівальників у області, – розповів Ромео Буковецький.

Росіяни навіть на чемпіонаті діяли нечесно

Зокрема, зі слів президента клубу Йосипа Браєра, російська збірна складалася не з гравців-аматорів, а набрала склад професійних футболістів, хоча це суперечило умовам гри. Його слова підтвердив і очільник Хуста.

- Навіть на парад, який відбувся під час відкриття чемпіонату, росіяни не прийшли. Команду представляли на урочистостях усього три гравці. Вони справді були сильнішими, але за збірну грали не футболісти з гірських районів, як це мало бути за правилами чемпіонату, а московські гравці, професіонали вищого ґатунку. Це був політичний хід, – зауважив пан Володимир. – Оргкомітет запевнив, що наступного разу під час поєдинку у Бельгії таке не повториться.  Тож ми плануємо серйозно працювати і в першу чергу стати хоча б чемпіонами Закарпаття.

- Сам вихід у фінал для нас уже був великим успіхом. Хлопці досить втомилися, адже щодня ми мали по два-три поєдинки. Однак, незважаючи на те, що довелося змагатися з російськими  професійними гравцями, «Оболонь» не втратила «обличчя», – запевнив Микола Гангур. – Між іншим, грали ми добре. Зокрема, від іспанців виграли з рахунком 5:0, від австрійців – 9:0, від німців – 8:1, а від чехів після пенальті – 4:2. Поступилися лише французам – 2:1, та Росії – 4:1. Щодо росіян, то до то 18 хвилини рахунок був ще 0:0, а формат чемпіонату був таким, що грали ми два тайми по 25 хвилин.

До речі, зі слів керівництва ФК «Оболонь», у команди багато планів на майбутнє і вони доволі амбітні й стосуються не тільки основного складу, але й роботи з молоддю та розвитку в краї жіночого футболу.
Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 957 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: