Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Пропустили курйозно, поступились і закономірно відпустили вперед…(ВІДЕО)
15:47
Пропустили курйозно, поступились і закономірно відпустили вперед…(ВІДЕО)
Про принциповий двобій територіально далеких колекивів, які водночас є сусідами по таблиці, дізнавайтесь далі.

Пропустили курйозно, поступились і закономірно відпустили вперед…(ВІДЕО)
До цього матчу одна з кращих першолігових команд південного Закарпаття останнього п’ятиріччя «Велика Копаня» перебувала трохи вище в таблиці за «Діброву», тому кожний пропущений м’яч міг стати фатальним щодо їх перебування в провідній квадрі Західної зони. Із огляду на такий презент цього репортажу, даний двобій був, як кажуть у таких випадках «за шість балів» і не менше.
 
Із перших хвилин відбувалась боротьба на зустрічних курсах. Обидва колективи намагались використовувати для гри вперед фланги: гості особливо активно турбували суперника з правого боку, а біло-чорні атакували трохи інтенсивніше з ліва. Гості намагались будь-що збити наступальний порив суперника: спочатку високо зустрічали ще на чужій половині поля, а коли й це не вдавалось, то в нагоді став дрібний фол. «Фурики і компанія» відповідали тією ж монетою.
 
Першого удару завдали господарі. Ярема опинився на завершенні атаки лівим флангом й віддав передачу вправо під удар Івашку. Ерік пострілом із ходу метрів із вісімнадцяти спрямував м’яч над поперечиною. Здається Драч був готовий парирувати в разі кращої точності від опонента.
 
Трохи згодом Ярема заробив право на штрафний біля лівої бровки, метрах у сорока від воріт і сам подав на лінію воротарського майданчика на Агапітова. Ігоря на якусь мить випередив Драч і забрав круглого до рук.
 
Після цього Фурик-молодший заробив ще один стандарт по центру метрах у двадцяти від воріт. Свищо обвідним пострілом із відскоком від газону спрямував м’яч поруч із правою стійкою. Роман стрибав і в разі влучання міг би й відбити. Надалі «червоно-чорні» не дозволяли опонентам створювати навіть такі епізоди. Хіба удар відчаю Фурика молодшого метрів із сорока трьох пригадується, та й то вище брами.
 
Намагання господарів ні до чого не призводили, а гості надто не квапились вперед і Фурик-старший, який до перерви, вочевидь не від доброго життя команди, тимчасово став у ворота, відпочивав. Краща наразі команда румунської громади Закарпаття мабуть чекала на помилку. Така сталась на 31-й хвилині, коли один із «біло-чорних» обрізався метрах у тридцяти восьми від власних воріт, чим сповна скористався один із Данів. Василь пробив здавалось і несильно, та при цьому з відскоком від газону. М’яч перед Фуриком-старшим підстрибнув і перелетів через його руки – 1:0.
 
Підопічні та партнери Івана довго не могли оговтатись. Першим відійшов від суму Фурик-молодший який спочатку чудово відкрився для передачі в чужому воротарському майданчику й міг завершити атаку із вбивчої позиції, та пас від Свища на нього перехопили. Трохи згодом Іван все ж отримав передачу на лівому краї штрафного майданчика й акцентовано пробив, та його постріл відчайдушно заблокували. Уже ближче до завершення Свищо відгукнувся в чужій карній зоні й пробивав головою під поперечину після подачі зі штрафного з лівого флангу від Івашка. Драч зреагував. Ще небезпечніше було за мить до свистка на перерву, коли Фурик-молодший заробив право на кутовий з лівого флангу й сам прострілив на ближню стійку. Свищо відгукнувся й пробив із прицілом у дальній кут.
 
Початок другого тайму активнішими знову були господарі. На 47-й хвилині Ярема в боротьбі з Мотрином заробив штрафний із лівого флангу метрів із двадцяти п’яти і сам Віталій пробив повз браму. Ще небезпечніше було через дві хвилини Свищо отримав по центру віддав на лівий край карної зони на Ярему й той над поперечиною спрямував м’яч. Ще через дві хвилини господарі за наслідками своєї атаки по центру створили свій найгостріший момент від початку гри. Свищо віддав уперед і лівіше на Івашка, а Ерік правіше й уперед, на ділянку перед воротарським майданчиком, на Фурика-старшого, який в другому таймі виконував уже більш звичну роль польового гравця. Іван буквально розстріляв упритул Драча, та Роман продемонстрував свій кращий сейв і зумів відбити.
 
Гості відповіли наступом віялом із права наліво, яку ударом повз праву стійку з середньої дистанції завершив Поп. На 55-й хвилині Свищо пробив із штрафного, який заробили в атаці по центру, й із відскоком від газону влучив у правий верхній кут. Драч парирував.
 
Через п’ять хвилин Опріш промчав по правому флангу й намагався забити в ближній кут. Воротар «Копані» перевів на кутовий. Після подачі з правого флангу на дальню стійку Мотрин пробивав головою, та круглий рикошетом вилетів на кутовий. Після повторного прострілу з такого ж стандарту вже з лівого флангу знову на дальню стійку пробивали вже ногою у ближній кут. Воротар відбив.
 
На 63-й хвилині Фурик отримав м’яч на лівому фланзі й віддав лівіше під удар Івашку. Ерік обвідним ударом підступно пробив поруч із дальньою лівою стійкою й в розпачі схопився за голову. Через шість хвилин Фозекош отримав м’яч по центру й віддав уперед на Тромболу. Тарас міг пробити з близька, та не зміг як слід прикластись і Драч відбив, а партнери винесли за межі штрафної. Однак Свищо другим темпом метрів із сімнадцяти сильно пробив і круглий рикошетом від суперника полетів трохи вище поперечини. Після подачі з кутового Фурик старший головою влучив під поперечину, трохи ближче до правої стійки. Роман зреагував. До завершення команди обмінялись ще нагодами Опріша та Свища, та рахунок так і не змінився.
 
 
Арбітр – Михайло Лялюк
Асистенти – Іван Біров та Віктор Савко
Делегат ФФЗ – Іван Попович
 
13 жовтня, с. Велика Копаня, головна спортивна арена села близнюків, ясно, + 20 градусів, 200 глядачів
 
«Велика Копаня» – «Діброва» Нижня Апша – 0:1 (0:1)
 
Гол: Василь Дан, 31.
 
«Велика Копаня»: Іван Петрович Фурик-старший, Артур Продан, Михайло Свищо, Іван Іванович Фурик-молодший, Василь Фозекош, Ерік Івашко, Тарас Тромбола, Анатолій Ярема, Віталій Гавріш, Михайло Роман, Ігор Агапітов.
Запасні: Руслан Лемак, Михайло Барник, Алік Сірко, Юрій Поган, Михайло Пилип.
старший тренер – Іван Пет. Фурик, тренер – Михайло Свищо.
 
«Діброва»: Роман Драч, Василь Опріш, Йосип Ухаль, Павло Попович, Богдан Шваля, Михайло Бойчук, Юрій Мотрин, Василь Дан, Іван Опріш, Михайло Дан, Іван Поп.
Запасні: Юрій Поп, Василь Йовдій.
тренер – Григорій Венгрин.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»

 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 907 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: