Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » "Пукі, Філ і файта" знову видали камбек
12:41
"Пукі, Філ і файта" знову видали камбек
Про те, як влучний удар одесита позбавив кращу команду Східного Закарпаття позитивного результату, дізнавайтесь далі.

У цьому протистоянні зустрічались команди, небайдужі жодному закарпатському фану, адже вони, як і минайці та ужгородці, представляють наш край на всеукраїнському рівні. Тим цікавіше зараз бачити їх у протистояннях між собою. Підопічні Бучка вже скуштували смак боротьби в цьогорічному аматорському Кубку України, коли з однієї сторони й не надто сильно поступились у Долині, та все ж рахунок 0:1 на виїзді досить неприємний для нас (мало забитих). Та пам’ятаючи, що сталось минулоріч із виноградівцями в недалекому бетонному Миколаєві, все ж із оптимізмом дивимось у майбутнє «тячівських мужиків» (можна їх так назвати, бо зірок у них обмаль, а грають вони дуже чіпко на кожному клаптику поля). «Севлюш» до старту на «Ukraine-арені» має певний гандикап часу, щоб потім нарешті там реалізувати свій немаленький зірковий потенціал.
 
Повертаючись до недільної центральної битви туру, слід зазначити, що вона пройшла в змінному ключі. Налаштованість обох команд на здобуття результату далася взнаки. Дощик теж не дав шансів на технічні видовища. Перший удар стався уже на першій хвилині, в першій атаці, коли Чонка почав пристрілюватись із лівого краю штрафного майданчика й несильно влучив у ближній кут. Цікава й безкомпромісна боротьба точилася в центрі. Особливо в цьому плані виділявся Мандич та Вашкеба. Юрій та Василь по черзі вигризали м’ячі то один від одного, то від інших суперників. Через десять хвилин після першого удару Чонка вже намагався асистувати, коли подав із права на ділянку перед воротарським майданчиком. Круглий, рикошетом від газону, перестрибнув Гринишина й дав шанс Чедрику та Пуканичу, щоб переправили в сітку. Однак, Мішка та Андріана цей епізод також заскочив зненацька, чого не скажеш про опонентів, які зуміли винести.
 
На 21-й хвилині господарі вдало розіграли стандарт метрів із сорока, якось так, що м’яч рикошетами-перескоками дістався до Куцина. Іван міг «розстрілювати» Козара впритул, та Бобаль підняв прапорець. Далі гості почали певним чином захоплювати центр поля, залишаючи для «хло з Тячівщини» можливості тільки для контратак. Так через дві хвилини Чедрик заробив штрафний із лівого флангу, метрах у вісімнадцяти від брами. Пуканич обвідним ударом повз стінку влучив у дальній нижній кут. Гринишин у падінні зумів відбити. Ще через дві хвилини новий наступ по центру, з незначним зміщенням з права наліво, за участю Дорі, Реплюка, Пуканича й Чонки. Юрій сильно влучив у ближній нижній кут, та Гринишин зумів дістати. На 28-й хвилині «Андріан перший» потужно, метрів із 22-х метрів, цілив у дальній лівий кут. Віталій (мудра голова) стрибав та хто-знає чи дістав би. На його щастя круглий хоча і в лічених сантиметрах, та оминув браму із зовні. Далі стався справжній «йопересете» для виноградівських численних, як для гостьового матчу, фанів. Здавалось незагрозливий стандарт із лівого флангу. Мандич подав на лінію воротарського майданчика, яку не закрили захисники, мабуть понадіявшись на Козара, а Василь не надто впевнено пішов на м’яч. Цим скористався майстер верхових епізодів Попадинець, який головою переправив у сітку – 1:0.
 
Та паритет відновився настільки миттєво, що здалося ніби ніхто нічого й не змінив. Чедрика знайшли біля лівої лицьової лінії й Михайло прострілив правіше на Андріана. Пуканич обрав лівий кут і змусив Віталіка виймати вперше – 1:1. Через дві хвилини Чонка отримав м’яч по центру й віддав правіше на Чедрика. Михайло дуже сильно пробив метрів із двадцяти п’яти над поперечиною.
 
Ближче до завершення тайму гості почали дуже суттєво насідати на ворота. Та починаючи з метрів двадцяти трьох від власних воріт господарі застосовували пресинг, а в карній зоні по одному, а той удвох, самовіддано кидались під м’яч. На 41-й хвилині було дуже гостро, коли Оржеховський та Реплюк розпочали все креативом з правого флангу. Пуканич влучив у дальній лівий нижній кут. Гринишин у падінні зумів відбити тільки перед собою. Чедрик міг із двох метрів додати, замешкався й далі йому відчайдушно не дали нічого зробити. Через чотири хвилини Оржеховський, Реплюк, Чонка й Пуканич атакою віялом із права наліво доставили м’яч до Ковтуна. Василь потужно влучив у ближній, вільний від воротаря, кут. Суперники закрили ту зону й врятували ситуацію.
 
На старті другого тайму прес продовжував давити. На завершенні наступу по центру Реплюк черпачком закинув уперед на хід Чедрику й той намагався влучити з ходу, та вийшла прикра зрізка. Натомість, обрізка метрах у сорока могла поставити виноградівців у роль, яку відіграло тут у першому колі «Середнє», та Білінський пробив із двадцяти трьох метрів над поперечиною. Далі ж гойдалки дали зміни на табло за рахунок вдалої заміни від Слюсара. Кольцун опинився на завершенні лівим флангом зі зміщенням до центру й пробив з району одинадцятиметрової позначки. Знову кидались. Бум, рикошет, куток, гол! Радісні крики з трибун: «Го й ра, го й ра … », – 1:2.
 
Тут уже господарям треба було переходити до позиційних атак, а з цим у «Вільхівців» поки, на відміну від захисту, є певні проблеми. Потрібно працювати над урізноманітненням гри вперед. Спонтанні подачі та силове продавлювання вперед, до якого вдавались, іноді теж можуть спрацювати, та все ж (перед зустріччю «Нафтовиком») хочеться кращого. Так, були спроби вирізати діагоналі, та не завжди вдавались. Гра в пас захисної ланки чудова, а ближче до чужої лінії – один, два і втрата. На 69-й хвильці Нергеш заробив штрафний з права. Міговк подав у центр карної, а Куцин влучно замкнув. Козар взяв. Це й усе в середині тайму.
 
На першій доданій могла спрацювати ще одна заміна. Мудра прострілив із лівого краю штрафного майданчика правіше на Пуканича, який несильно на техніку бив у правий кут. Головей у метрі від лінії зумів зупинити м’яч. Через три хвилини Попадинець подав із ліва на лінію воротарського майданчика. Габор і Куцин могли замкнути. Козар вийшов, випередив, вибив, зберіг дуже важку й ще більш бажану перемогу до дня міста футбольної столиці Південного Закарпаття.
 
 
Арбітр – Михайло Митровський
Асистенти – Юрій Шимон та Юрій Бобаль
Делегат ФФЗ – Ромео Буковецький
 
26 серпня, с. Вільхівці, хмарно з дощем, + 19 градусів, 700 глядачів
 
«Вільхівці» – «Севлюш» Виноградів – 1:2 (1:1)
 
Голи: Попадинець, 31 – Пуканич, 32, Кольцун, 67.
 
«Вільхівці»: Віталій Гринишин, Володимир Товт, Едуард Нергеш, Юрій Мандич (Михайло Міговк, 46), Володимир Попадинець, Олександр Септа, Роман Білінський, Олександр Головей, Віктор Жоффчак, Іван Куцин, Василь Габор.
Запасні: Ерік Гречка, Владислав Андрусь.
головний тренер – Юрій Бучок.
 
«Севлюш»: Василь Козар, Василь Ковтун, Андріан Бабич, Павло Оржеховський, Микола Гибалюк, Артур Дорі (Пилип Кольцун, 46), Василь Вашкеба, Андріан Пуканич, Михайло Реплюк, Юрій Чонка, Михайло Чедрик (Мирослав Мудра, 89).
Запасні: Василь Русин, Віталій Чейпеш, Денис Ребрик, Олексій Остафійчук.
головний тренер – Валентин Слюсар.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 978 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: