Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Реалізований пенальті приніс перемогу місту над Тисою
09:49
Реалізований пенальті приніс перемогу місту над Тисою
Матч 3-го туру між фаворитом «Верховиною» з Міжгір’я та «Оболонню-2» з Хуста пройшов за домінування міжгірців.

Матч 3-го туру між фаворитом «Верховиною» з Міжгір’я та «Оболонню-2» з Хуста пройшов за домінування міжгірців. Яку користь це принесло горянам читайте у нашому репортажі.

Початок 1-го тайму розпочався з-за невеличкої переваги міжгірців, які атакували переважно правим флангом та по центру. Півзахисники зробили чимало прострільних та навісних передач на форвардів, але оболонські оборонці діяли бездоганно. А от пивовари наступали майже рівномірно обома флангами і трохи менше по центру. При цьому обидві команди геть забули про удари. Першими про них, на 8-й хвилині, згадали міжгірці, які під час атаки лівим флангом заробили право на штрафний удар. Та після потужного пострілу з точки Володимира Пуги, м’яч прийняла на себе виставлена стінка. При цьому один із хустян був відправлений у нокдаун. Ще через три хвилини атака верховинців по центру завершилась першим влучним, проте несильним ударом Івана Блецкана, та воротар «Оболоні-2» вдало обрав позицію і забрав шкіряного в руки.

Середина тайму була набагато цікавішою за початок. Міжгірці суттєво додали у швидкості, і крім правого, почали трохи більше наступати лівим флангом. Як наслідок, у цьому майже 12-хвилинному відрізку, вони мали перевагу як за ударами – 4:1, так і за влучаннями в площину – 3:0. Активним був Євген Яргін , який впродовж трьох хвилин двічі поспіль турбував голкіпера. Спочатку він завершив атаку по центру ударом повз ворота, а наступного разу атака лівим флангом завершилась його влучним ударом у ближній кут воріт, але воротар вчасно змістився і забрав сферу до рук.

Оболонці в середині першої половини гри атакували так само рівномірно обома флангами. Та все, чим вони запам’ятались, це прострільні та навісні передачі. Захисники «Верховини» встигали вчасно накривати форвардів і добре грали у відборі. Єдиний ляп від центральних оборонців стався на 22-й хвилині, коли пивовари побігли в контратаку по центру. А в ту мить як більшість міжгірських гравців перебувала на чужій половині. Контратака завершилась виходом майже віч-на-віч з воротарем Михайла Міклоша і першим ударом оболонців у грі. При цьому нападник був вільним у штарфному майданчику і впритул розстрілював ворота, але круглий після його удару по-зрадницьки полетів у метрі повз стійку.

Під кінець 1-го тайму відчувалось домінування «Верховини», але ніяких дивідендів це їм не принесло. Як наслідок, суха нічия і команди пішли відпочивати.

З огляду на те, як проходив перший тайм, досить несподіваним був старт 2-ї половини гри. Вже в її дебюті під час чи не першої атаки арбітр призначив пенальті у ворота «Верховини». Він побачив фол проти Михайла Марка під час силової боротьби у штрафному майданчику. Сам постраждалий пробив з точки в стилі Ігоря Беланова та Артема Мілевського – по центру. Воротар Олександр Красняник вже змістився ближче до стійки і тільки сумними очима, як «дівчина, яка проводжає судженого у військо», спостерігав за м’ячем, що на 37-й хвилині влетів у сітку його брами – 1:0. Ця невдача настільки вплинула на атакувальних гравців «Верховини», що протягом наступних десяти хвилин вони нагадали міжгірським фанам те, як виглядають «тіні забутих предків». Один із досвідчених міжгірських гравців у розпачі дорікав партнерам на міжгірському діалекті «Шо сь те ся напудили, гей!». Верховинці протягом перших 12-ти хвилин хоч і за інерцією йшли вперед, та не завдали жодного удару. І це при тому, що їм протистояла команда, яка в минулому році грала на першість Хустського району. Фани «Оболоні-2» (мабуть жартома?), починаючи з 44-ї хвилини (!), вперше нагадали арбітру, що вже закінчується час гри. А їх улюбленці свій один удар на початку тайму завдали під час атаки лівим флангом, коли пробивав Михайло Міклош, після пострілу якого шкіряний полетів у метрі над поперечиною.

Злість міжгірців прокинулась тільки в середині 2-го тайму. Як наслідок, у цьому часовому просторі «Верховина» мала перевагу як за ударами – 4:2, так і за влучаннями у площину – 2:0. Верховинці тиснули і вже з трибун серед фанатів хустської команди пролунало, що їх улюбленці: «Вже сіли, всьо!».

Наскільки вони підсіли було помітно в кінцці 2-го тайму, коли перевага «Верховини» у володінні м’ячем була вражаючою. Починаючи з 62-ї хвилини уболівальники «Оболоні-2», побачивши переміщення гри майже повністю ближче до воріт їх кумирів, почали більш інтенсивно вимагати від арбітра, щоб той дав фінальний свисток. Міжгірці Ігор Рудь, та Анатолій Мандзюк спробували зрівняти рахунок у матчі, відчайдушні оболонці відбивались ціною власного здоров’я – на 67-й хвилині травмувався один із кращих у поєдинку Михайло Бучок.

Вже у додатковий час «Верховина», все ж таки, мала нагоду зрівняти рахунок. Володимир Пуга завдав останнього прицільного удару, та суперників врятувала стійка воріт, від якої м’яч вилетів у штрафний майданчик. Захисники винесли його подалі від карного майданчику і почули, «як манну небесну», фінальний свисток, який зафіксував несподівану вольову перемогу «Оболоні-2» – 1:0.
Євген Свищо для lobda.at.ua

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 798 | Додав: Лобда | Теги: ФК Верховина Міжгір'я, ФК Оболонь Хуст | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: