Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Результативна бойова рівновага
15:34
Результативна бойова рівновага
Про те, як одному з лідерів знову не дали виїхати тріумфатором із Іршавщини, маєте змогу дізнатись далі.

Результативна бойова рівновага
У двобої в Сільці, як і у грі у Верхньому Коропці, між командами була величезна прогалина в таблиці. Підопічні Білана прилаштувались до рівня першої ліги вже ближче до завершення першого кола. А от команда з села глибинних коропів досить рівно йде по чемпіонату, не часто даючи суперникам шанс на сенсацію, а вдома так взагалі шматує будь-кого й розкладає захист у баночки.
 
Щодо звітної гри, то її можна охарактеризувати однією фразою: «Одні бились і добились, інші атакували і втрачали». Й дійсно з перших хвилин точилась боротьба. Обидві команди намагались захопити центр поля. Краще це вдалось гостям. Утім, гол влетів у іншу рамку й аж занадто швидко ще до цього, коли кращий гравець першого тайму серед господарів Кляп у першій контратаці правим флангом влучив у правий кут – 1:0.
 
Гості продовжили планомірний наступ, та при цьому на завершенні марнували створене: або не виходив останній пас, або забували завершити, або суперник кидався під м’яч і не давав пробити. Та трохи згодом підопічні Когутича змогли відновити паритет, коли мабуть кращий гравець матчу у гостей Герцуський ударом із близької відстані змусив Лендєла вийняти вперше – 1:1. Після цього позиційний наступ продовжився, але суперник також не відсиджувався позаду. Так, Кляп міг ударом метрів із чотирнадцяти забити вдруге, скориставшись чудовою передачею Мошколи. Утім, постріл Івана зуміли заблокувати.
 
На 26-й хвилині Трухан дуже гостро пробив над поперечиною й Лендєлу було б важко якби в рамку. Через одинадцять хвилин Кіштулинець двічі розстрілював ворота зблизька. Перший удар парирував Лендєл, а в другому випадку, коли Василь був уже поза грою, м’яч зустрівся з поперечиною. Далі воротар «Сільця» невдало розпорядився круглим біля свого робочого місця, що дозволило суперникам підхопити його на лівій стійці й викотити правіше під удар Трухану. Михайло переправив його в порожні ворота – 2:1.
 
Глеба ще до перерви знову міг вирівняти цифри, коли влучно пробив із лету метрів із чотирнадцяти. Та цей удар Дмитра також прийшовся в поперечину й дозволив гостям піти на перерву в доброму гуморі.
 
Та на початку другого тайму все було зведено нанівець. На простріл із правого флангу від одного Глеби, того що Юрій, у штрафному майданчику відгукнувся інший, той що Дмитро, й вколотив м’яча в сітку – 2:2.
 
Не встигли гості збагнути в що вони «стали обома ногами й куди поділись їхні чисті речі», як Кляп знову результативно завершив контратаку правим флангом зі зміщенням до центру, оформив дубль і вивів своїх уперед – 3:2.
 
Та до честі нижньокоропівських зірок, вони дуже швидко знову вирівняли ситуацію, коли Трухан завершив позиційний наступ по центру пострілом у кут – 3:3. Однак, те що відбувалось далі, дуже важко збагнути без якогось мозкового допінгу. Через чотири хвилини був шанс у триходівці, коли Йовбак віддав уперед і правіше на Герцуського, а Олександр скинув під удар Гею. Віктор міг забивати з району одинадцятиметрової позначки, та пробив над поперечиною. Ще через дві хвилини партнер видав чудовий простріл із правого флангу на Віктора на ділянку перед воротарським майданчиком. Ветеран розстрілював браму, та досить прямолінійно й Лендєл зумів відбити. Ще через хвильку вже Йовбак із ще кращої позиції впритул розстрілював ворота, та Василь, який був кращим у своїй команді в другому таймі й мабуть в цілій грі, видав свій кращий сейв і врятував свою команду. Ще через дві хвилини й він був безсилим після пострілу Трухана метрів із чотирнадцяти, та поперечина знову зіграла за господарів.
 
На 77-й хвилині огризнулись і місцеві. Кляп віддав коротко на Глебу й Дмитро також пробивав упритул. М’яч, рикошетом від руки Моісеєнкова, влучив у його корпус, врятувавши гостей від голу. Через чотири хвилини гравець, якого громадськість Іршавщини знає не інакше як арданівський або доробратівський Гена (Мкртчян) підступно пробив метрів із п’ятнадцяти. Та м’яч після цього полетів у сантиметрах поруч із правою шісткою.
 
Ще за хвильку Герцуський віддав чудовий середній пас із правого флангу на ділянку перед ближнім до нього краєм воротарського майданчика. Трухан вирішив пробити з ходу, та дарма, бо полетіло хоча й зовсім трохи, та над поперечиною. І це був останній реальний шанс тріумфувати в цей день, а так настрій у його партнерів, незважаючи на здобутий бал, був кепським. Про це свідчать післяматчеві дискусії, які точились біля роздягалень. Та «після бою кулачки розіжми й готуйся до нового!». А новий буде ще й який. У другий день осені підопічні Когутича вдома зійдуться в одному з центральних дербі-матчів другого кола всієї першої ліги з «іванівськими женцями», а ті жнуть так, що аж гай зелений затихає, тому буде на що глянути.
 
Не менше випробування в цей день очікує й на «Сільце», яке поїде на гостьове дербі до «Боржави», яку вже підсилили нові-старі зірки Сурмач та Василь Боднар, що досить несподівано повернулись «у рідну гавань» із більш перспективних «Бужори» та «Ужгорода».
 
 
Арбітр – Петро Котубей
Асистенти – Анатолій Гал та Денис Федяй
Делегат ФФЗ – Іштван Біров
 
25 серпня, с. Сільце, стадіон «Колос», ясно, + 29 градусів, 230 глядачів
 
«Сільце» – «Нижній Коропець» – 3:3 (1:2)
 
Голи: Кляп, 2, 50, Дмитро Глеба, 48 – Герцуський, 11, Трухан, 40, 52.
 
«Сільце»: Василь Лендєл, Михайло Жабур, Андрій Кенийз, Ярослав Боднар, Василь Мошкола (Ростислав Матіко, 46), Василь Сочка, Дмитро Глеба, Сергій Білан, Юрій Глеба, Василь Костелеба (Микола Фущіч, 66), Іван Кляп.
Запасні: Юрій Юркович, Василь Орос, Олександр Сабов.
тренер – Сергій Білан.
 
«Нижній Коропець»: Дмитро Моісеєнков, Владислав Васильєв, Валентин Смагін, Віктор Смагін, Ерік Росул, Віктор Гей, Генріх Мкртчян, Олександр Герцуський, Іван Йовбак, Михайло Трухан, Олег Олберт.
Запасні: Ігор Гарапко, Владислав Магоч, Василь Сабов, Сергій Данашевський, Олександр Лановенко.
старший тренер – Віктор Когутич.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 709 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: