Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Роберт Гегедош став гравцем жовтня у Першій лізі
18:10
Роберт Гегедош став гравцем жовтня у Першій лізі
ПФЛ та інформаційний партнер ua-football.com визнали свалявського бомбардира найкращим гравцем жовтня.

Роберт Гегедош став гравцем жовтня у Першій лізі Роберт Гегедош є вихованцем харківського "Металіста", але поколесив він по країні достатньо, та й за кордоном трохи пограв, щоправда на далеко не на найвищому рівні. З появою на футбольній карті України "Минаю" форварда почали впізнавати на просторах ПФЛ, саме Роберт був наконечником атак команди, яка виграла групу А Другої ліги в сезоні 2018/19, а потім якісно стартувала в наступному сезоні вже у лізі Першій. В результаті той чемпіонат "Минай" виграв, але Гегедош взимку пішов грати до Харкова.

В "Металісті 1925" в футболіста так і не повірили до кінця, не бажаючи ставити його на вістря замість Дерека, тому, не чекаючи кінця чемпіонату, Роберт розірвав контракт з клубом. Очікувалося, що він повернеться в "Минай", але вельми несподівано з'явився варіант з рівненським "Вересом", не менш амбітним проєктом. Трохи бентежило, що у команди Юрія Вірта на позиції єдиного центрафорварда грає капітан і за сумісництвом найкращий голеадор колективу зразка Другої ліги, Михайло Шестаков.

Тренерський штаб знайшов геніальне рішення, яким чином поєднати двох маститих нападників в рамках однієї схеми, а також розкрити потенціал лівої ноги Гегедоша в плані підігравання. В результаті, до жовтня талант новачка розкрився настільки, що він став беззаперечним гравцем основи, взявши участь в 60% м'ячів "Вереса" за п'ять ігор місяця! Дубль у ворота тернопільської "Ниви" (3:1), асист в одному з голів Шестакова проти "Агробізнесу" (2:0), ну а вершиною успішного жовтня для Роберта став асистентський хет-трик в Херсоні, завдяки якому вдалося зламати опір аутсайдера Першої ліги, "Кристалу" (3:2). У останньому матчі з "Альянсом" Робі знову віддав гольову передачу.

За короткий проміжок часу Роберт Гегедош гармонійно вписався в колектив із Рівного та став незамінною фігурою на полі. До того ж він додав до арсеналу атакуючих скілів команди нові елементи, що не могло не принести результат. Той же "Металіст 1925" вже у листопадовому матчі дивом не пропустив від "Вереса", який з "темної конячки" поступово перетворюється на лідера дивізіону...

Найкращий гравець жовтня у Першій лізі Роберт Гегедош розповів про адаптацію у новому колективі, проаналізував свою гру, а також оцінив виступи команди на старті сезону.

- Роберте, наскільки важливим та несподіваним для вас є визнання найкращим гравцем жовтня?

- На максимум викладаюся на кожному тренуванні і намагаюся все напрацьоване перенести у гру. Таке визнання доводить, що я рухаюся у правильному напрямку. Якщо відверто, то не очікував, що мене визнають найкращим гравцем місяця. Приїхали вранці в Охтирку і під час сніданку партнери по команді повідомили цю новину. Зроблю усе можливе, щоб у наступних матчах своєю грою приносити користь команді.

- Коли переходили до Вересу розуміли, що нас вас очікуватиме серйозна конкуренція з Михайлом Шестаковим? Могли тоді подумати, що гратимете в парі з Михайлом?

- Коли ухвалював рішення про перехід до Вересу у нас відбулася розмова з Юрієм Віртом. Тренер сказав, що розраховує на мене і якщо буде така можливість, то команда гратиме за схемою 4-4-2. Проте, коли приїхав у розташування команди, у функціональному плані поступався конкурентам за місце в основі. Тяжко працював на тренуваннях, щоб довести свою спроможність грати в основному складі. Тренер у мене повірив, а я своєю грою йому за це віддячую.

- Наскільки швидко адаптувалися до нового колективу? З ким найбільше товаришуєте?

- Адаптація пройшла для мене непомітно. Можна сказати, що у Вересі відразу став своїм, адже раніше багатьох з гравців знав. У нас хороший, дружній колектив. З усіма хлопцями спілкуюся і когось одного не став би виділяти. Кожне тренування проходить на позитиві і це відіграє дуже важливу роль у результатах команди.

- Можна сказати, що саме Юрій Вірт розкрив у вас потенціал виконавця стандартів?

- До Вереса мені у командах не довіряли пробивати штрафні. Юрій Вірт довірив мені таку місію і я тренера не підвів. Спробував і в мене все вийшло.

- Ви взяли участь у 60% голів Вереса в жовтні. Очікували від себе такого результату? Напевно, голод до футболу допоміг вам?

- На жаль, у цьому році тривалий час не отримував стабільної ігрової практики. Для когось рік завершується, а для мене - лише починається. Перші п'ять-шість матчів не грав і це мене ще більше мотивувало проявляти свою бомбардирські якості і допомогати команді досягати результату. Задоволений своєю грою на даний момент, але ще є над чим працювати. Сподіваюся, що від матчу до матчу прогресуватиму і виходитиму на новий рівень у своєму розвитку.

- Матч у Херсоні, де ви відзначилися хет-триком, для вас поки найкращий у сезоні?

- Я б не виділяв гру в Херсоні. На мою думку, варто відзначити кубкове протистояння з Миколаєвом. Наша команда змогла переломити хід матчу. Всі хлопці проявили свої найкращі якості, продемонстрували змістовний футбол і досягли бажаного результату.

- Задоволені стартом сезону для команди? У яких компонентах гри на вашу думку треба додавати?

- Для дебютантів Першої ліги - це хороший результат. Проте, я максималіст по життю і завжди хочеться кращого. Прикро, що не змогли виграти у Металіста 1925. Переважали суперника, але на жаль, не змогли реалізувати свої моменти. Потрібно додавати в плані реалізації моментів. Якщо прагнемо боротися за найвищі місця, то такі матчі мусимо вигравати. Рухаємося від матчу до матчу. Аналізуємо свої помилки і намагаємося їх виправляти.

 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 468 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Мікітос  
0
Робі ніколи не був вихованцем Металіста, не пишіть дурницю, грав там 2 сезона за дубль і все.

الاسم *:
Email *:
كود *: