Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Роберт Гегедош: "Злагоджена гра приносить команді результат"
16:37
Роберт Гегедош: "Злагоджена гра приносить команді результат"
Форвард ФК Минай, який своїми двома голами змінив лідера, став героєм туру в Першій лізі.

Роберт Гегедош:

 

Герой дев‘ятого туру у Першій лізі Роберт Гегедош поділився своїми враженнями від перемоги над Агробізнесом (2:1), а також розповів про налаштування на матч з запорізьким Металургом.

— Був упевнений, що мінімум до збірної туру зможу потрапити, адже наша команда змогла обіграти лідера чемпіонату, — говорить Роберт. — Таким чином надали можливість своїм землякам ненадовго очолити турнірну таблицю, але запевняю, що у домашньому матчі зможемо створити достойну конкуренцію Руху. Супернику буде дуже непросто.

Надзвичайно приємно, що переміг у такій почесній номінації. Хочеться привітати вболівальників та керівництво клубу з перемогою.

Тривалий час рухалися до такого результату. Вважаю, що у матчах з Агробізнесом та Металістом 1925 нам удалося порадувати вболівальників, які завжди вірять у команду.

— У матчі проти лідеру сезону ваша команда грала першим номером. Можна сказати, що це така футбольна філософія Минаю?

— Василь Кобін лише починає робити свої перші кроки у тренерській кар’єрі. Зрозуміло, що йому надзвичайно непросто, але дякувати Богу у нашого тренера все виходить якнайкраще на даний момент. Команда на початку матчу грала за однієї тактичної схеми, коли рахунок став 2:1 дещо перебудувалися і це принесло результат. Вважаю, що тренерський штаб зробив вагомий внесок у підсумкову перемогу. Хочеться їм за це щиро подякувати

— Наскільки команда призвичаїлася до гри у три центральні захисники?

— При атаці грали у три захисники, коли захищалися, то у п’ять захисників. Важливо, що такі наші напрацювання принесли результат. Хочеться також подякувати нашим фланговим гравцям, які дуже здорово грали на атаку.

Команда показала свої найкращі якості. У захисті грали компактно, не давали супернику вільних зон і скористалися своїми нагодами. У Агробізнеса був один момент на 90+1 хвилині, але Сікорський його не реалізував. Як нападника, я його розумію, але у таких моментах треба забивати. Хочеться побажати Ігорю успіхів у майбутньому

— Минай у цьому сезоні виділяється тим, що команда вміє вчасно перебудовуватися по ходу матчу. Можна сказати, що це один із найголовніших ваших козирів?

— Дійсно, це наша сильна сторона. У Минаю 28 футболістів, тому після кожної гри тренер може проводити ротацію у складі, а також у заявці на матч на 30-40%. У нас є рівноцінні футболісти на кожну позицію і тренерський штаб всім однаково довіряє. На тренуваннях відпрацьовуємо різні моделі ведення гри. У цьому сезоні у нас дуже добре вдається перебудовуватися по ходу матчу, тим самим застаємо суперника зненацька.

Дивлюся інші матчі Першої ліги і вважаю, що у плані зміни тактичної схеми наша команда найкраща.

— У моменті з першим голом ви відправили м’яча у сітку після навісу Стасюка і скидання Жичикова. Награна комбінація?

— На тренуваннях велику увагу приділяємо атакам через фланги. Тренер постійно на цьому наголошує.  Дякувати Богу, нам вдалося втілити свої напрацювання у забитий м’яч і у підсумкову перемогу.

— За рахунком ви грали досить непогано, але не використовували свої нагоди і у підсумку пропустили. Пропущений м‘яч у психологічному плані негативно позначився на команді?

— Забитий м’яч Груші розізлив нас, адже пропустили на початку другого тайму. Бачили по малюнку гри, що маємо усі шанси перемогти Агробізнес, тому були надзвичайно мотивовані здобути три залікові пункти у цьому матчі, продовжували грати у свій футбол.

— У моменті з другим забитим м‘ячем ви отримали неймовірну передачу від Микуляка, на швидкості відірвалися від  захисників і пробили повз Воробея. Зіграли на своїх найбільш сильних якостях?

— На цей забитий м’яч працювала вся команда. Моє завдання — забивати м’ячі, доводити атаки до логічного завершення. Хочеться подякувати Владиславу, який відібрав м’яча у Сікорського і у потрібний момент віддав передачу. Знаємо сильні якості один одного, прекрасно взаємодіємо на полі. Микуляк знає, що я за рахунок швидкості можу обігнати захисників, а я розумію куди Владислав віддасть.  Така злагоджена гра приносить команді результат.

— За дев‘ять матчів ви забили пять мячів. Продовжуєте свій бомбардирський спурт, який розпочали ще у Другій лізі?

- Посперечався зі своїм батьком, який є справжнім фанатом футболу. Батько постійно радіє за мої особисті результати і успіхи Минаю. Перед сезоном сказав, що у Першій лізі заб’ю більше м’ячів ніж у Другій. Прагну досягти такого результату і забити більш ніж 13 м’ячів. Думаю всі помітили, що я не пробиваю одинадцятиметрові. Команда вирішила, що пенальті повинен виконувати Нурієв, у якого це найкраще виходить.

— Знаємо, що у вас був конфлікт з Кирилом Куренком і ви покинули Минай в літнє міжсезоння. Можете розповісти про цю ситуацію?

- У нас виникли певні непорозуміння після гри у Тернополі, коли Минай забезпечив собі участь у Першій лізі на наступний сезон. Після матчу переговорили з тренером і вирішили не продовжувати співпрацю. У кожного були свої плани на майбутнє.

Зазначу, що отримав пропозицію продовжити свою кар’єру в одному з європейських клубів. Потиснули руки з Куренком і розійшлися у нормальних відносинах. Коли був закордоном, мені зателефонував Василь Кобін. Прийняв рішення повернутися до команди і допомогти Минаю вийти до Прем’єр-ЛІги. Наш клуб за чотири роки свого існування досяг певного результату. Прагнемо повторити успіх Дніпра-1 і вийти до Прем’єр-Ліги. У нас хороший колектив, граємо один за одного.

 — Напевно, своєю грою прагнули віддячити вболівальників, які палко підтримують команду? До того ж Ужгород святкував День міста…

— Хочеться подякувати всім вболівальникам, які нас підтримують. На гру з Агробізнесом завітало 1300 вболівальників. У селі проживає 3000 людей і у нас навіть немає сільської ради.  На матчі приїжджає багато друзів, рідних. Вболівальники люблять футбол і нашу команду. Важливо, що нас щиро підтримують і поважають. Футбол як театр. У всіх матчах вболівальники стоячи аплодують команді і це надзвичайно приємно. Приносимо задоволення всім глядачам, які приходять на наші ігри. Прагнемо своєю грою і результатами віддячити нашим фанатам.

Можете подивитися кубкову гру з київським Динамо і побачите, як нас вітали трибуни, глядачі розуміли, що кожен гравець віддав всього себе у цьому матчі. Вважаю, що проти такого суперника зіграли достойно.

— Яка гра у сезоні вам найбільше запам‘яталася? Можливо, неймовірне протистояння з Металістом 1925?

— Хочеться відзначити гру з Інгульцем на виїзді. Команда у тій грі продемонструвала характер, бійцівські якості. Показали, що всі разом рухаємося до виконання своєї мети. Особисто для мене ця гра була найскладнішою, адже захисники Інгульця не давали вільного простору, було обмаль нагод щоб відзначитися.

Сподобалася гра з Агробізнесом, адже довели, що ми мужики і можемо перемогти кожного. Гру з Металістом 1925 не хочеться коментувати, адже мені соромно за останні 30-ть хвилин протистояння. Дякувати Богу, нам вдалося перемогти, але харків’яни вдев’ятьох грали краще. 1300 км їхали додому з таким відчуттям, наче програли. У цьому винні не тренерський штаб і керівництво, а футболісти. Розгубилися і не знали як діяти у ситуації, коли у нас було на два гравці більше. Зробили правильні висновки після цього матчу і уже у зустрічі з Агробізнесом грали зовсім по іншому.

— Відчуваєте, що спроможні поборотися за місце у першій п’ятірці? Чи поки зарано про це говорити?

— За кадровим потенціалом команда здатна досягнути такого результату. У нас всі гравці кваліфіковані, справжні професіонали. Здебільшого в нас грають молоді футболісти, які ще будуть прогресувати. У Минаю є декілька досвідчених гравців, наприклад Микуляк та Кополовець. Хочеться віддати належне цим гравцям.

Микуляк у грі з Металістом 1925 заробив пенальті і віддав гольову передачу. У матчі з Агробізнесом також відзначився результативною передачею. Вважаю, що саме ці гравці є лідерами колективу, які в роздягальні і на тренуваннях можуть налаштувати команду.

Також хочеться відзначити Василя Кобіна, який ще півроку тому грав з нами. Він досконально знає можливості кожного футболіста. Василь Васильович у будь-який момент можна визвати на розмову, підказати, вказати на помилки. У моральному плані це дуже допомагає.

— У наступному турі зіграєте проти останньої команди чемпіонату запорізького Металурга. Недооцінки суперника не може бути?

— Готуємося до цього матчу у звичному режимі, як і до кожного суперника. Їдемо у Запоріжжя виключно за перемогою. Розуміємо, якщо здобудемо три залікові пункти у цьому матчі, зможемо потрапити у трійку лідерів. Це буде велике досягнення для Минаю. Якщо відверто, прагну разом з командою підвищитися у класі і довести, що ми є єдиним цілим. Вважаю, що Металургу з нами буде надзвичайно непросто і ми зможемо перемогти.

Бліц

  • Народився у Сваляві Закарпатської області
  • Вихованець місцевої школи — закінчив 10-й клас в Київському РВУФК і потім перейшов до ОСК Закарпаття
  • Перший тренер — Юлій Юліанович Дідренел
  • Улюблена команда? Не можу себе назвати фанатом якоїсь команди, але якщо обирати між Реалом та Барселоною, то мені більше подобається мадридський Реал
  • Улюблений гравець — Кріштіану Роналду
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 916 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: