Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Сергій Машталір: "Емоції, після забитого м’яча, звісно, зашкалювали"
08:46
Сергій Машталір: "Емоції, після забитого м’яча, звісно, зашкалювали"
Напередодні другого домашнього поєдинку в Другій лізі поспілкувалися з автором історичного м’яча в складі ужгородців.

Сергій Машталір:
ФК «Ужгород» вдало дебютував у другій лізі, здобувши виїзну перемогу в протистоянні з чернівецькою «Буковиною». Перший м’яч у складі ужгородців провів 21-річний Сергій Машталір. Тож напередодні другого домашнього поєдинку в другій лізі вдалося поспілкуватися з автором історичного м’яча в складі ужгородців
 
- Сергію, ти дебютував в професійній лізі, цікаво є різниця в якості футболу в аматорській та професійній другій лізі?
 
- У другій лізі рівень значно вищий. Наш перший суперник був непростий, гравці «Буковини» боролися, відмічу, що футболісти на цьому рівні більш кваліфікованіші.
 
- Тим не менш, ти став автором першого історичного голу в складі «Ужгорода» в професійній лізі, які враження?
 
- Гол вийшов завдяки якісній взаємодії партнерів – я добре відкрився партнер по команді віддав своєчасну передачу, в свою чергу побачив, що воротар господарів вийшов задалеко від воріт, тож просто перекинув його. Емоції, після забитого м’яча, звісно, зашкалювали.
 
- Як взагалі почав грати у футбол? Чи не стояв перед вибором – футбол, або ж якийсь інший вид спорту?
 
- Ні, такої дилеми в мене не було. Змалку любив дивитися футбол по телевізору, тому просив батька, щоб він мене записав в футбольну секцію. Першими моїми тренерами стали Роберт Бабич та Валентин Одинцов в ужгородській ДЮСШ №1, а потім перейшов у СДЮСШОР, де займався під орудою Миколи Фанти та Віктора Зубанича.
 
- Раніше ти виступав в складі «Говерли U- 19», потім з «Ужгорода» перейшов до «Минаю». Чому знову вирішив повернутися в аматорський «Ужгород»?
 
- В той час у складі «Минаю» я був одним із наймолодших гравців, тим паче, на мою позицію була гостра конкуренція, тож знав, що більшість часу в команді Ігоря Харьковщенка проводитиму на лаві запасних, тому вирішив, що для мене краще буде грати, аніж гріти лаву, тому й прийняв рішення повернутися до «Ужгорода». Я зробив крок назад, але це для мене в той час було позитивним рішенням, як бачите, не прогадав.
 
- Після одного зі спарингів почув від одного тренера твою характеристику «У Машталіра, що два серця – він «носиться» по полю всі 90 хвилин». Як вдається тобі зберігати темп упродовж цілого матчу?
 
- Змалку з батьком займався легкою атлетикою, постійно тренувався, хоч у той час – це не любив, але тепер ця підготовка дається взнаки. Та й навіть під час відпусток тримаю себе в тонусі, постійно ходжу на пробіжки, тож можливо ці складові дозволяють мені тримати темп упродовж усього ігрового часу.
 
- Тренер Василь Варга зазначив, що конкретних цілей перед командою поки немає, але цікаво, щоб ти хотів домогтися разом з ФК «Ужгород»?
 
- Хочу, щоб наша команда потрапила до призової трійки та навіть поборотися за вихід до першої ліги.
 
- З ким найбільше товаришуєш в «Ужгороді»?
 
- З Адріаном Пуканичем – досвідчений гравець, який має за спиною досвід виступів за вітчизняні гранди та збірну України, в нього є чому повчитися.
 
- У тебе є кумир серед інших відомих футболістів?
 
- Так. Мені подобається манери гри атакувального півзахисника Едена Азара, який цього сезону перейшов з лондонського «Челсі» до мадридського «Реала».
 
- Власне тобі до вподоби, який футбол, атакувальний, захисний або ж комбінований?
 
- До вподоби, коли команди грають у відкритий футбол, гадаю, що така гра подобається і вболівальникам.
 
- На твоєму ліку чимало м’ячів, як в у виступах в аматорських командах так і на професійному рівні. Який з них найбільше запам’ятався?
 
- Так найбільш вкарбувався в пам'ять мій гол у складі ужгородської «Говерли U-19», коли грали на виїзді з луганською «Зорею». Мені вдалося обійти трьох гравців «Зорі» і метрів з 20 наважився на удар з правої – м’яч влетів точно в дев’ятку, навіть наш тренер Валетин Слюсар підколював після поєдинку мене, як м’яч за такою неймовірною траєкторією влетів у ворота. До слова, тоді нам вдалося переграти луганчан на виїзді з рахунком – 2:1, ще один м’яч у тому поєдинку провів Дмитро Рацин.
 
- Вже в суботу, 3 серпня «Ужгород» у рідних стінах відкриває домашній сезон у другій лізі поєдинком з «Поліссям», що скажеш про майбутнього суперника?
 
- Досить непростий поєдинок очікує на нас, адже «Полісся» в минулому сезоні показувало якісний футбол, навіть конкурували за потрапляння до когорти команд, які боротимуться за першу лігу, однак, їм не пощастило. Тому для нас це буде доволі складне протистояння, але сподіваюся, що продемонструємо хороший футбол і порадуємо наших вболівальників перемогою. Але звісно, розраховуємо від них на палку підтримку.
 
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 868 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: