Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » «Севлюш» мудро розгромив «Оболонь»
21:22
«Севлюш» мудро розгромив «Оболонь»
Перед стартом поєдинку відбулась традиційна церемонія відкриття чемпіонату.

Перед стартом поєдинку відбулась традиційна церемонія відкриття чемпіонату.

Під звуки гімну України капітани команд Олександри Міца та Браєр підняли прапори України та Ферерації футболу Закарпаття. Сам поєдинок передбачався доволі конкурентним. Зважаючи на те, що матч відбувся на виноградівському стадіоні «Юність», можливості клубів розцінювались як близько 57 на 43 %. Найреальнішою мала стати перемога господарів у 1-2 голи.

Матч обслуговував арбітр – Мирослав Гала. 1-й тайм проходив скоріше за хустським, ніж за виноградівським, сценарієм. На його початку господарі хоча й домінували за володінням м’яча, та особливого зиску з цього не мали. Єдиного влучного удару на 9-й хвилині завдав Мешко, який завершив багатоходівку за участю Міци, Чейпеша, Марушки та Мудри. Та удар у лівий кут був несильним і воротар впорався.

Середина тайму стала найспокійнішим відрізком поєдинку. Оболонці, які вміло діяли як по позиціях, так і по гравцях, пригальмовували швидкі атаки «Севлюша». Позиційні наступальні дії господарів ні до чого путнього не призводили. Виноградівці нервували та робили спонтанні навіси, які летіли значно вище. Нудьгуючи від такого футболу, місцеві ультрас видали (хоча й не так голосно як на «Дніпро-арені») кричалку «Путін х...бол ла, ла, ла, ла». До свого активу виноградівці можуть занести те, що вони кілька разів залишали в положенні поза грою нападників суперника.

Кінцівка тайму була трохи цікавішою. На 35-38 хвилинах господарі притисли опонентів до воріт. Чого тільки вартий удар Чейпеша з 20-ти метрів у лівий кут на 35-й хвилині. Драгула стрибав, та м’яч пролетів біля його рук. Від голу гостей врятувала стійка. За мить, після удару Варги, відбулась нова небезпека. М’яч зрикошетив від захисника і полетів у непередбачуваному напрямку. На щастя шкіряний полетів у сантиметрах над поперечиною. Та як тільки пивовари перейшли центральну лінію, то створили найнебезпечніший момент 1-го тайму. Влучний удар вдався Браєру, який замкнув прострільну передачу від Вурсти. Шкіряний снаряд опускався під поперечину. Гринишин якимось дивом зреагував і перевів на кутовий. Сашко в розпачі схопився за голову. Удари Микуляка та Вурсти полетіли вище брами. Тайм завершився всуху – 0:0.

У перерві публіку імпровізованими гімнастичними трюками розважав місцевий ром, який суттєво додав настрою. Та найбільша радість чекала на фанів далі. 2-й тайм пройшов на зустрічних курсах. Якщо підрахувати всі небезпеки та врахувати перебіг подій, то найсправедливішою була б перевага господарів максимум у два м’ячі, та підопічні Білака показали традиційно високу домашню реалізацію.

Початок тайму став найкращим відрізком виноградівців. Вже на 47-й хвилині стався провал в центрі захисту гостей. Мудра підхопив м’яч, і немов на сноуборді оминув руки Драгули та переправив круглого в рамку – 1:0. Гра набула жорсткого характеру. Особливо діставалось Браєру, якого опікало по два гравці, які при потребі фолили. Виноградівці скористались реваншистським настроєм суперника на 52-й хвилині, коли знову вивели Мудру віч-на-віч з Драгулою. Славко не схибив – 2:0. На 54-й хвилині другу жовту картку і вилучення з поля отримав Луцак. Заради справедливості слід відзначити, що гірчичник, якби він був першим, звичайно був би заслуженим. Та зважаючи на те, що «Оболонь» поступалась із суттєвою різницею, то арбітр міг обмежитись і усним зауваженням. А так, цим вилученням, мізерна інтрига була ліквідована остаточно. Протистояти вдесятьох домашньому «Севлюшу» рідко кому вдавалось в останні роки.

Середина тайму пройшла під диктовку господарів. Підопічним Білака вдалось реалізувати одну зі свох швидких контратак, на завершенні якої Чейпеш вивів на ударну позицію Марушку і той вколотив м’яч у верхній лівий кут – 3:0.

У кінці тайму клуби просто догравали. Найнебезпечніше біля воріт Драгули було на 85-й хвилині, коли Марушка накрутив фінтами кількох гравців і пробив у лівий кут. Воротар перевів м’яч на кутовий. Удари Варги, Браєра, Мудри та І. Пилипа не досягли цілі. Господарі здобули заслужену перемогу, однак настрій їм суттево погiршив епізод в кінці 2-го тайму, коли під час зіткнення головами з Браєром травмувався Міца. Сашка намагались привести до тями гравці обох клубів. Його забрала швидка і всі чекали звісток з лікарні. На щастя, як і нещодавно з Олегом Гусєвим, обійшлось без трагедії. Та для «Севлюша» травма незмінного капітана останніх років вагома втрата, яка може позначитись на результаті.

«Севлюш – Оболонь – 3:0 (перший тайм 0:0)

Голи: Мудра, 47, 52, Марушка, 63

«Севлюш»: Віталій Гринишин, Артур Дорі (Ерік Віщак, 64), Олександр Логойда, Мирослав Мудра, Юрій Мешко, Золтан Варга (Степан Січ, 77), Андрій Ломага, Себастьян Шопота, Олександр Міца (Дмитро Жуков, 75), Віталій Чейпеш (Василь Симканич, 65), Віталій Марушка

«Оболонь»: Віктор Драгула, Сергій Панця (Юрій Фотан, 80), Віктор Микуляк, Віталій Міллер (Тарас Форкавець, 88), Микола Вурста, Олександр Браєр, Ярослав Мадяр, Микола Росоха (Михайло Томишин, 64), Ігор Пилип, Іван Луцак, Василь Пилип (Антон Вайнраух, 82)

Євген Свищо для Lobda.at.ua

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1144 | Додав: Лобда | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: