Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » "Севлюш" вдало відвідав "Карпати" (ВІДЕО)
15:17
"Севлюш" вдало відвідав "Карпати" (ВІДЕО)
Про один із центральних та найбільш конкурентних матчів 15-го туру дізнавайтесь далі.

Після прикрої нічиєї в Хусті виноградівці прагнули будь-що довести випадковість тієї локальної невдачі. Довелось це робити без ключових виконавців – Чонки та Чедрика. Перший із зіркової двійки суперджокерів поки що приводить до ладу своє здоров’я. Щодо Михайла, то керівництво поки уточнює причину його відсутності, але схоже що там теж щось із функціональною готовністю гравця до матчів у горах, бо вже був прецедент невиїзду цього ударного центрфорварда на кубкову гру в Міжгір’ї, де також клімат специфічний як для гравців із південного Виноградова.
 
«Карпати» хоча й є дебютантом елітного дивізіону, та вже наробили чимало галасу в двобоях із колективами, які грають у вишці більшу кількість років. Наразі вони вже конкурують із «Вільхівцями» та певною мірою з «Оболонню», яку можна територіально віднести швидше до Південно-Східного Закарпаття, за символічне звання кращої команди Східного Закарпаття. Навіть нічия із «Севлюшем», від якого команда з Тячівщини програла двічі із загальним рахунком – 1:7, суттєво додала б балів у рейтинги колективу з найвищого міста України.
 
На відміну від поєдинку «Севлюша» в Хусті, де гра носила більше гандбольний характер із кількома рядами захисних порядків від одних і намаганням прорватись до воріт інших, цей двобій пройшов більш на зустрічних курсах. Певну роль у цьому відіграв швидкий гол від гостей, що змусив суперника йти вперед, даючи простір швидким Ковтуну, Реплюку, Вашкебі та Мішеніну. Свій перший гол виноградівці забили зі стандарту, коли на простріл із кутового із правого флангу відгукнувся Вайда й проштовхнув м’яч у правий нижній кут – 1:0.
 
Через три хвилини партнери виводили Ребрика на воротаря, та Кудла вибіг із воріт, скоротивши кут обстрілу, й у падінні відбив влучний удар низом від Дениса. Трохи згодом дала результат атака зліва направо від виноградівців, на завершенні якої Вашкеба коротко віддав лівіше й трохи вперед на Ковтуна й Василь переправив круглого в правий кут – 2:0.
 
Через шість хвилин після другого голу господарі створили свій найкращий момент тайму. Яремчук заробив право на штрафний по центру й сам пробив із цього стандарту трохи вище поперечини. У одній із наступних атак Ковтун оформив дубль, пробивши в стилі італійської серії «А» точно в кут, без шансів для Мафтія на відбиття – 3:0. Через сім хвилин м’яч, стараннями Остафійчука та його партнерів по атаці, ще раз влетів у сітку воріт «Карпат», та асистент арбітра підняв правпорець, зафіксувавши офсайд.
 
У другій половині господарі зуміли вирівняти володіння м’ячем та кількість створених можливостей для взяття воріт, що суттєво пожвавило місцевих уболівальників, які гнали своїх в атаку. На 50-й хвилині Брана пробив із лівого флангу в дальній правий кут. Козар у падінні відбив і одразу забрав м’яча до рук. Через дев’ять хвилин гості створили свій найнебезпечніший момент другого тайму, коли Вайда ударом із середньої дистанції пробив у сантиметрах поруч із правою хрестовиною, змусивши рахівських ультрас зітхнути з полегшенням, бо Кудла ніяк не міг зреагувати на цей постріл від Артура. Ще через шість хвилин Ковтун подав із кутового з правого флангу на ближню стійку на Гладиша й Андрій головою пробив поруч із дальньою стійкою.
 
Здавалось, гравці «Севлюша» спокійно доведуть справу до перемоги, та вони самі додали певної інтриги в поєдинок, коли дозволили Яремчуку вийти на хорошу ударну позицію й проштовхнути м’яч у правий кут, повз шокованого Козара, що вибіг із воріт на допомогу своїм захисникам – 1:3.
 
Через шість хвилин Вішован подав із кутового з лівого краю в центр штрафного майданчика. Гості винесли м’яч, та Яремчук підібрав його і другим темпом із дальньої дистанції пробив над поперечиною.
 
На 80-й хвилині Остафійчук прострілив із лівого флангу на ближню стійку на Чейпеша, який метрів із восьми досить небезпечно пробив поруч зі стійкою. Через чотири хвилини Лембак подав зі штрафного в центр карної зони. Козар не зміг заволодіти м’ячем на виході й той відлетів ближче до лівого краю штрафного майданчика, де Реплюк у пожежному режимі виніс його подалі, врятувавши свій колектив від потенційно дуже небезпечного моменту.
 
Останню нагоду скоротити відставання в цифрах на табло рахівці мали на 89-й хвилині, коли Вішован пострілом зі штрафного влучив у праву верхню дев’ятку. Козар у стрибку відбив і з другої спроби забрав поліеританову кулю до рук, зберігши для свого колективу досить упевнену виїзну звитягу.
 
Та спочивати на лаврах «Ковтуну, Реплюку, Вашкебі, Чумаку і компанії» не доводиться, бо далі вже в середу 18-го жовтня, на них очікує одне з головних протистоянь другого кола проти постійно прогресуючого в головному аматорському турінірі України – «Миная». Навіть нічия з підопічними Гибалюка буде достойним здобутком, а от перемога дозволить «Севлюшу» повернутись у боротьбу за золото.
 
«Карпатам» надалі буде досить важко реабілітуватись за останні невдачі, бо далі поїдуть у Хуст, де навіть нічия буде дуже достойним результатом, а перемога змусить бузумовно святкувавати всю Рахівщину. Якщо ж не вдасться досягти позитивного результату там, то для покращення настрою їм цілком згодиться остання гра з «Поляною», яку горяни прийматимуть після свого «матчу надії» в Минаї. Перемога над дуже сильним колективом із громади мінеральних джерел буде дуже принциповою для підопічних Савляка, адже зійдуться два мабуть кращі дуже молоді колективи дорослого чемпіонату Закарапаття.
 
 
Арбітр – Сергій Гецко
Асистенти – Андрій Сімку та Соболч Алмашій
Делегат ФФЗ – Іван Біров
 
8 жовтня, м. Рахів, стадіон «Карпати», ясно, 400 глядачів
 
«Карпати» Рахів – «Севлюш» Виноградів – 1:3 (0:3)
 
Голи: Яремчук, 70 – Вайда, 7, Ковтун, 25, 37.
 
«Карпати»: Мафтій Кудла, Йосип Ухаль, Юрій Микуличинський, Микола Вішован, Роман Фільшок, Микола Козурак, Анатолій Лембак, Павло Брана, Юрій Яремчук, Микола Романюк, Микола Савляк.
Запасні: Андрій Пукман, Іван Кокіш, Богдан Тимочук, Владислав Василенко, Михайло Грегорчак, Юрій Савчук, Роман Лазарчук.
тренер – Юрій Савляк.
 
«Севлюш»: Василь Козар, Андрій Ломага, Андрій Гладиш, Віктор Чумак, Артур Вайда, Василь Ковтун, Іван Бандурович, Василь Вашкеба, Михайло Реплюк, Дмитро Мішенін, Денис Ребрик.
Запасні: Віталій Гринишин, Віталій Чейпеш, Олексій Остафійчук, Борис Ковня, Віктор Микуляк.
старший тренер – Валентин Слюсар, тренер – Денис Ребрик.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1414 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: