Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » "Севлюш" вириває перемогу в Ужгороді (ФОТО, ВІДЕО)
19:43
"Севлюш" вириває перемогу в Ужгороді (ФОТО, ВІДЕО)
Про дуже конкурентний матч на «Автомобілісті» дізнавайтесь далі.

Два принципові опоненти за будь-яких розташувань у таблицях, із огляду на суперництво минулих двох сезонів, зустрілись у другому турі кубка ліги на одному з кращих стадіонів Закарпатття. Чого ще потрібно шанувальникам футболу? Відсутність Луці та Чедрика змусила тренерський штаб гостей вдатись до експерименту й виставити на позицію центрфорварда опорного півзахисника Бандуровича. Універсальний солдат Іван хоча й не забив, та загострював і був постійно в центрі подій.
 
Перший тайм пройшов у рівній боротьбі. «Севлюш» трохи більше атакував і як наслідок частіше загострював, а ужгородці ще небезпечніше контратакували. Уже на 2-й хвилині господарі могли відкрити рахунок, коли Бобаля вивели на дуже хорошу ударну позицію з середньої відстані й він намагався влучити у лівий нижній кут. Гринишину було дуже складно зреагувати, та м'яч полетів зовсім поруч із стійкою, й все ж зробив це з зовнішньої сторони його брами.
 
Через три хвилини Мешинін опинився на правому краї штрафного майданчика й пробив обвідним ударом, цілячи в дальній верхній кут, та спрямував круглого трохи вище поперечини. Ще через три хвилини Бобаль опинився зовсім не прикритий у карній зоні й намагався замкнути простріл із лівого флангу ударом із лету, та експромт-видовище відверто не вдалось.
 
На 21-й хвилині Реплюк пробив зі штрафного неподалік лівого кута штрафного майданчика зовсім трохи вище поперечини. Славік хоча й контролював політ м'яча, та якби той залетів, то було б небезпечно. Через вісім хвилин Ковтун вибіг на ворота й, у боротьбі з опонентом на грані фолу, впав, пробивши перед цим зовсім не сильно. Хоча виноградівці апелювали до арбітра щодо можливого одинадцятиметрового, та Юрій дав продовжити епізод, а його тезка Славік зреагував на політ поліеританової кулі.
 
На 41-й хвилині Соскида, який регулярно отримував довгі верхові передачі від Славіка та кілька таких же від захисників, віддав хорошу передачу на лівий край штрафного майданчика на Бобаля, а Матвій скористався з того, що Гринишин вийшов трохи вперед і влучно пробив ударом-метеликом. Вочевидь, Віталій залишив свій сак для мисливства за подібними «крилатими створіннями» вдома, тому супроводжував політ м'яча тільки поглядом. Та гостей від голу врятувала поперечина, тому «Мотя» й фатальний каркас отримали свої цілком заслужені оплески та емоційні ухи-ахи з трибун. Через три хвилини Мешинін влучив у лівий кут, та Славік у падінні зреагував на постріл Дмитра.
 
Другий тайм пройшов за переваги гостей, тренер яких провів вдалі заміни. Повернуті з-за кордонів закарпатської реальності Мешко й Остафійчук та один із найталановитіших проспектів нашого краю Ковня суттєво пожвавили гру в атаці. Початок другого тайму пройшов у рівній боротьбі, та ближче до середини тайму гості почали в певних, незначних по часу, відрізках демонструвати суттєву перевагу. Саме ці часові атакувальні спалахи й вирішили долю трьох балів. На 57-й виноградівці створили свій найнебезпечніший момент від стартового свистка. Чонка опинився по центру в зоні на вході до штрафного майданчика й віддав коротко вперед та лівіше на Мешиніна, а Дмитро влучив під поперечину. Славік продемонстрував чудову реакцію й кінчиками пальців зміг переправити м'яч за ворота. Через дві хвилини Ковтун вчергове загострив ситуацію на лівому краї карної зони й активним дриблінгом змусив Лазаря виставити ногу на шляху Василя. «Кутя» перечепився за імпровізований шлагбаум і впав. На цю ситуацію миттєво зреагував арбітр і вказав на центр карної зони, чим довів до нервового кипіння тренера господарів. Реплюк із одинадцятиметрової позначки влучив упритул під праву стійку, тому Славік хоча й вгадав напрямок, та відбити було складно й фани «Севлюша» суттєво пожвавішали на трибунах «машин-арени» – 1:0.
 
Ужгодці спробували зіграти першим номером, та опоненти дозволяли комбінувати тільки в центрі поля. Натомість, підопічним Слюсара вдалось знову використати креативність Мешиніна на правому фланзі. Дмитро вчергове звільнився від опікунів і зумів прострілити в центр штрафного майданчика на Ковню, а Борис метрів із восьми підкорегував м'яч у правий кут, без особливих шансів на відбиття – 2:0.
 
Через шість хвилин після цього ужгородці створили свій найнебезпечніший момент тайму. Бобаль здійснив слаломний рейд з правого флангу з поступовим зміщенням до центру штрафного майданчика, залишивши по ходу позаду себе з четвірочку гравців у салатово-фіолетовій формі. При цьому Матвій презентував «кошик щедрості» для Соскиди, коли не пробив, а віддав на Руслана. «Руля» завдав не менш чудового удару в правий кут, який відбити було на межі фантастики. Та Гринишин зумів перегрупуватись і все ж переправити поліеританову кулю на кутовий, зірвавши оплески з трибун, які були заготовані фанами господарів для іншого гравця із зачіскою Ілліча.
 
Розуміючи, що якщо б відбулось ще кілька подібних нагод, то довелось би їхати додому «на щиті», виноградівці надалі вирішили не випробовувати долю й задіяли надійну тактику тримання м'яча з рідкісними загостренннями. Вона дозволила не тільки фізично відпочити воротарю «Севлюша», а й бути ближчими до розгрому, ніж до інтриги. Так, на 86-й хвилині Мешко віддав по лівому краю на хід Вайді. Артур прострілив на ближній кут воротарського майданчика, де Ковня в дотик додавав у дальній кут. Славік у стрибку відбив. Через п'ять хвилин Реплюк завершив сольний прохід по центру пострілом з середньої відстані в той же кут. Та воротар «Ужгорода» й цього разу довів, що разом із Бобалем, Соскидою та Стегурою був одним із кращих у цьому поєдинку в своєму колективі й знову зреагував на чергову спробу Михайла.
 
«Севлюш» здобув чергові три бали в підтвердження того, що є головним претендентом на здобуття трофею. Та спочивати на лаврах підопічним Слюсара не доводиться, бо далі вже наступної середи дуже складний та надвідповідальний виїзд у Миколаїв, що на Львівщині, де команда з «Закарпатської Анталії» буде відстоювати честь усього крайового футболу на всеукраїнській арені аматорського футболу – Кубку України.
 
 
Арбітр – Юрій Бобаль
Асистенти – Ілля Вовчанський та Томаш Бабич
Делегат ФФЗ – Іван Головко
 
19 серпня, м. Ужгород, стадіон «Автомобіліст», ясно та спекотно, 500 глядачів
 
«Ужгород» – «Севлюш» Виноградів – 0:2 (0:0)
 
Голи: Реплюк, 60, з пенальті, Ковня, 69.
 
«Ужгород»: Юрій Славік, Руслан Соскида, Юрій Каганець, Степан Буксар, Олександр Назаренко, Володимир Дуран, Матвій Бобаль, Олександр Пахомов, Василь Бонтей, Михайло Стегура, Андрій Лазар.
Запасні: Станіслав Трофіл, Іван Варваринець, Богдан Галик, Роман Білінський, Антон Предчук, Юрій Мандич, Вячеслав Пінковський.
Головний тренер – Тарас Тулайдан.
 
«Севлюш»: Віталій Гринишин, Андрій Ломага, Андрій Гладиш, Віктор Чумак, Артур Вайда, Василь Вашкеба, Михайло Реплюк, Юрій Чонка, Дмитро Мешинін, Василь Ковтун, Іван Бандурович.
Запасні: Василь Козар, Борис Ковня, Олексій Остафійчук, Богдан Котляр, Роман Орос, Віталій Чейпеш, Юрій Мешко, Михайло Чедрик, Віктор Микуляк.
Старший тренер – Валентин Слюсар.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ із матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.

 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1647 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: