Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Шахтар" завдає поразки минайцям
19:55
"Шахтар" завдає поразки минайцям
У 12-му турі чемпіонату «Шахтар» у Києві приймав новачка УПЛ «Минай».

Як і мадридський «Реал», так і закарпатський «Минай» поступився чемпіонам України. Пропустили відразу 5, але на відміну від іспанців, принаймні забили у їх ворота гол.

Звісно, порівнювати трохи не логічно, але і посипати попелом голову від 5:1 від «Шахтаря» не варто. Хоча б тому, що ще 3 роки тому ми грали у Другій лізі, а «Шахтар» в цей час впевнено грав у Лізі чемпіонів. І ця поразка стане тим досвідом, який так потрібен для майбутніх звершень.

Тренерський штаб «Минаю» вирішив не грати у цій грі виключно «автобусом», як багато хто прогнозував. Як зазначив перед грою Василь Кобін, «у захисті відсидітися не вийде». Тому з перших хвилини грали в 4 захисники – 2 центральних та 2 флангових, та із насиченим центром поля.

Те, що буде важко, «Шахтар» почав доводити вже з перших секунд. Вони дуже високо пресингували нашу команду, швидко наближалися до чужої штрафної і змусили нас сісти доволі глибоко. Швидкість «гірників» була набагато вищою за нашу. Це не тільки створювало тиск на захисників, а й призвело до проблем при виході з оборони в атаку.

«Минайці» трималися до 20 хвилини. А тоді спочатку досвідчений Олег Допілка не зумів попередити удар Фернандо і зрізав м’яча у власні ворота, а потім вже сам Фернандо вчасно втік від наших оборонців і таки забив свій гол.

22 хвилина і ми вже програємо 2:0, а «гірники» не збиралися зменшувати обертів. Звісно, нашим хлопцям довелося складно. Тому проґавили і ще один момент через 7 хвилин від Соломона…3:0.

Тільки пропустивши 3-ій ми змогли повернутися в гру. Нарешті заволоділи м’ячом та почали будувати свої позиційні атаки, а «Шахтар» відійшов назад. На 30-ій хвилині Пиняшко вперше попав у площину воріт, а через 5 хвилин закарпатці заробили штрафний. І його блискуче виконав Анатолій Нурієв! Прямо як рік тому, коли голкіпери Першої ліги з жахом згадували його стандарти. Це 5-ий гол Анатолія в чемпіонаті.

Після цього голу могли забивати ще. За 4 хвилини до перерви Ткачук елегантно навісив у штрафну на Кожанова, той уник офсайду, але пробити не вдалося – Трубін вчасно викинув ногу. Шкода. Забий ми 2-ий, гра могла піти зовсім інша…

На другий тайм закарпатці виходили з бажанням відігратися, але наш пил швидко остудив захисник збірної України Матвієнко. На початку тайму він був першим на стандарті і вколочує 4-ий.

Проте через 5 хвилин ми знову могли повернутися в гру. Нурієв заробив пенальті, пішовши сам на 4-ох захисників «Шахтаря» у штрафній і заробив пенальті. На жаль, Анатолій не забив – виконав «паненку», яка по-зрадницьки потрапила у поперечину…

Звісно, цей момент не додав настрою команді і вже після цього подібних шансів у воріт Трубіна не було. А ось «Шахтар» обертів не зменшив. Забив 5-ий (знову автогол), могли забивати ще. У підсумку – 5:1.

Наша команда програє вдруге поспіль в чемпіонаті. Проте це не привід розчаровуватися – у  цьому матчі будь-якій команді України (та й світу) здобути очки було вкрай складно. Тим не менше, наша команда старалася і могла забивати не один гол. Що далеко не кожному вдається.  

Попереду ще один матч  - заключний в цьому році. 12 грудня зіграємо на виїзді із «Ворсклою».
 

«Шахтар» - «Минай» 5:1

Голи: Фернандо, 22, Соломон, 29, Матвієнко, 49 - Допілка, 20 (автогол), Нурієв, 35, Лопирьонок, 72 (автогол).

«Шахтар»: Трубін, Болбат, Бондар, Вітао (Степаненко), Матвієнко, Майкон, Маркос Антоніо (Тете), Алан Патрік (Коваленко), Тайсон (Вьюнник), Соломон, Фернандо (Марлос)

«Минай»: Каніболоцький, Саків (Малепе), Допілка (Матіч), Лопирьонок, Маємбе, Голодюк (Сніжко), Ткачук (Хахльов), Нурієв (Карноза), Пиняшко, Кожанов, Шиндер
Інформаційний департамент ФК «Минай»
Фото ФК "Шахтар" 


 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 320 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: