Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Шалений середньотравневий "Колос"
20:07
Шалений середньотравневий "Колос"
Про те, як важко відчувати футбольні іванівські традиції, довелось відчути й кращій команді Північної Виноградівщини

Шалений середньотравневий Перший домашній поєдинок діючого чемпіона Західної зони виявився неймовірно результативним, і це при тому, що суперником була команда, що в 2020 році увірвалась до провідного квартету західного першолігового дивізіону. Можливо саме це й змусило Мирослава Бундаша дуже серйозно готуватись до суперника й постійно, навіть уже за комфортного рахунку,  тримати своїх підопічних у тонусі. Та про все по порядку. 

Цього разу не було славного місцевого імпровізованого бубна, гуркоту якого колись жахався не один гранд закарпатського футболу, та уболівальників зібралось чимало. Стартові хвилини хоча й пройшли за переваги господарів із володіння м’ячем, та не віщували чогось трагічного для суперників. 

Кривка, Стець, Напуда, Лозинець та партнери з інтервалом у кілька хвилин накочували хвилі традиційних широких позиційних атак із використанням обох флангів. Захисники гостей не завжди встигали їх накривати навіть у власному штрафному майданчику й Сірку довелось із надлишком працювати на виходах, що не могло згодом не позначитись на його діях. 

Гості, що намагались відповідати швидкими контрвипадами з використаннями трохи довших передач і намагались виконувати флангові подачі. Трохи перспективніше виглядали навіси з правого флангу від Цібеленка та Шкірі, які до самої перерви шукали попереду Лацка та Василя Брича. Утім, «Калій та партнери» грали на випередження. На 10-й хвилині м’яч таки дістався до Василя, який для цього змістився трохи назад. Брич фінтами залишив позаду кількох опонетів і віддав на Лацка на хорошу ударну позицію, та Іван пробив, у боротьбі з Савчинцем та Ковачем, не надто точно й не так сильно як потрібно для Гудивка. Трохи згодом подібна передача Василя на Івана. Та після ще кращого пострілу м’яч рикошетом від захисника все ж полетів лівіше брами.

Значно краще, поруч із правою стійкою, на 15-й хвилині метрів з чотирнадцяти пробив Кривка, який завершив комбінацію, яку суттєво покращили Лозинець і Напуда. Далі поруч з воротами пробивали ще Лозинець, Напуда, Стець, Кривка. А на 30-й хвилині Лозинець зумів фінтом залишити поза грою кількох захисників і фактично вийшов на воротаря, пробив з прицілом у правий кут, та Сірко зумів ногою парирувати, показавши свій кращий сейв. Та вже за мить Владислав помилився на виході, а захисники навіть не спробували його підстрахувати. Цим скористався опорний півзахисник господарів Ільницький, який головою метрів із семи підкорегував м’яч за лінію воріт – 1:0.

При цьому Мирослав досить надійно працював персонально проти лідера суперників Юрія Брича, що дозволило йому претендувати на звання кращого гравця матчу й разом із Лозинцем та Калієм мати право увійти до символічної збірної туру Західної зони. Перед перервою Гичка пробив з передачі Стеця і м’яч рикошетом від захисника полетів поруч із брамою.     

На старті другої половини Кривка якісно подав із кутового. Гості не тільки не винесли, а й залишили без нагляду Ільницького. Мирослав метрів із одинадцяти ударом ножницями через себе влучив у ліву дев’ятку, забивши найкрасивіший гол туру й мабуть один із найвидовищніших шедеврів першого кола – 2:0, тому не мав права не прокоментувати це після гри. 

Досить швидко нова атака за участю Кривки та Гички. Другий із них добре віддав на Стеця й Юрій метрів із п’яти підправив у ворота – 3:0. Боржавцям вдалось скоротити рахунок, коли Цібеленко вчергове подав із правого флангу й Гудивок повернув «боржок» Сірку, помилившись на виході. Юрій Брич був першим і метрів із п’яти підправив у сітку – 3:1.  

Далі Василь Брич заробив право на штрафний метрів із вісімнадцяти з лівого флангу, а Юрій Брич влучив у ближній верхній кут. Гудивок зреагував. Одразу стався баш-на-баш. Клочанка та Ковач протягом другого тайму віддавали дуже хороші дальні паси на Лозинця. Після одного з таких й реалізували швидку контратаку, коли Михайло ударом у лівий кут повернув розгром – 4:1.

Далі Цібеленко в атаці правим флангом увірвався в штрафний майданчик і змусив Калія до фолу. Шимон показав на позначку. Михайло Михайлович Брич поклав Гудивка в лівий, а сам влучив у протилежний кут. Та Василя врятувала стійка, від якої зрикошетило за ворота й він магічно люблячи покопав її буцою. Далі на удар Василя Брича господарі відповіли пострілами Лозинця та Пінджолі. Згодом Пінджоля добре подав із кутового на дальню стійку. Ільницький метрів з чотирьох головою у падінні поклав м’яч у ближній кут – 5:1. 

Потім після ще однієї дальньої передачі захисники збивають Лозинця й сам Михайло з позначки поклав воротаря в правий, а сам переправив м’яча в лівий кут – 6:1.

Керечан у відповідь метрів із чотирнадцяти влучив під ліву стійку. Гудивок парирував. Пінджоля за мить до фінального свистка наважився на удар метрів з двадцяти й влучив у лівий вехній кут – 7:1.   

Мирослав Ільницький не приховува радості від своїх дій та результату своєї команди:

– На тренуваннях відпрацьовуємо подібні удари, однак у іграх за майже чотири роки за Іванівці так забив вперше, та й до того не пам’ятаю чогось такого. У момент цього епізоду не надто помітив, що я там зробив. Зі сторони уболівальникам мабуть видніше, що там було, коли стало – 2:0. Радий, що здобуваємо результат у перших турах, адже завдання маємо незмінне – чемпіонство у всіх його проявах. Добре, що до 80-ти % гравців залишились у команді, та й інших тренерський склад додав нам досить непоганих для комплектування команди. Сьогодні ми очікували гострих контратак суперника, та все ж мені вдавалось навіть вибігати в атаку й доповнити дії партнерів у графі забитих м’ячів.   


«Колос» U-17 Іванівці – «Боржава» U-17 Боржавське – 1:1 (1:0)

Голи: Андрій Герц, 34 – Юрій Мудра, 55.


Арбітр – Юрій Шимон,
Асистенти – Валерій Волошин та Ростислав Молнар,
Делегат ФФЗ – Іван Кампов,

15 травня, с. Іванівці, ясно, + 20 градусів

«Колос» Іванівці – «Боржава» Боржавське – 7:1 (1:0)

Голи: Ільницький, 31, 47, 70, Стець, 49, Лозинець, 57, 81 (з пенальті), Пінджоля, 90 – Юрій Брич, 52.

На 60-й хвилині Михайло Михайлович Брич не реалізував пенальті.

«Колос»: Василь Гудивок, Михайло Калій, Віктор Савчинець, Михайло Ковач, Сергій Клочанка, Мирослав Ільницький, Сергій Гичка, Василь Кривка, Валентин Напуда, Юрій Стець, Михайло Лозинець.
Запасні: Олексндр Пінджоля, Олександр Меденці, Валерій Тенгиричан, Сергій Русин, Мирослав Бундаш.
тренер – Мирослав Бундаш.

«Боржавське»: Владислав Сірко, Михайло Михайлович Брич, Юрій Юрійович Брич, Василь Юрійович Брич, Олександр Керечан, Михайло Мошкола, Василь Стільник, Іван Лацко, Едуард Шкіря, Юрій Цібеленко, Юрій Яцкулинець.
Запасні: Михайло Іванович Брич, Іван Боршош, Іван Гербик, Олександр Чекан, Михайло Жабко, Михайло Кіш, Ярослав Гербик.
тренер – Михайло Іванович Брич.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»

 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 922 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: