Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Шокуюче завершення для чемпіонів (ФОТО)
15:02
Шокуюче завершення для чемпіонів (ФОТО)
Про те, як молодь «Оболоні» перетерпіла і вистрілила в останній момент, дізнавайтесь далі.

Шокуюче завершення для чемпіонів (ФОТО)
На початку першого тайму виноградівці, які атакували позиційно з використанням коротких та середніх передач, хоча й володіли незначною ініціативою, та до справжньої гостроти справа довго не доходила. Юні таланти з «Оболоні» віддавали перевагу середнім та дальнім передачам із рідкісними швидкими переходами від захисту до контратак. Утім, про серйозні наміри господарів щодо своїх опонентів говорить той факт, що, коли часомір вгамовувача пристрастей відміряв одну хвилину й близько одного десятка секунд від його ж стартового свистка, тоді Шеверя завершив контатаку по центру виходом на воротаря, та при цьому Артур відпустив м'яч і втратив чудову нагоду змусити фанів гостей проковтнути заспокійливу пігулку.
 
Набагато цікавішою була середина тайму. На 14-й хвилині гості провели непогану атаку лівим флангом зі зміщенням до центру за участю Яцкулинця, Чутори та Ороса. Роман цілив у верхній кут, та м'яч оминув ліву стійку з зовнішнього боку воріт. Через чотири хвилини на простріл із кутового з лівого флангу відгукнувся Кенийз і пробив низом поруч зі стійкою. На 20-й хвилині Яцкулинець опинився на завершенні наступу лівим флангом і з допомогою дриблінгу заробив штрафний метрах у двадцяти від воріт. Сергій сам виконав цей стандарт, влучивши в ближній кут. Зейкан у падінні зумів відбити, продемонструвавши чудову реакцію. Через дві хвилини Чутора підсумував атаку по центру ударом метрів із сімнадцяти поруч із стійкою.
 
У кінці першої половини матчу виноградівці теж мали кілька нагод повести в рахунку. На 28-й хвилині Орос виконав слаломний забіг лівим флагом і міг вибігати на воротаря, та Гузенко тактичним фолом і ціною жовтої карти зупинив Романа. Яцкулинець зі штрафного сильно й влучно пробив, та Віктор відбив цей м'яч кулаками. Уже на доданій до тайму хвилині Монда промчав уперед по лівому краю від краю штрафного майданчика до кута воротарської зони й прострілив у центр карної зони, на ділянку перед воротарським майданчиком. На цей пас відгукнувся Яцкулинець і пострілом з лету, метрів із восьми, спрямував плямистого повз ліву стійку, дозволивши «бубликам» стати офіційними символами першого тайму.
 
Друга половина поєдинку мало чим відрізнялась від першої, та все ж була щедрішою на голи. На 39-й хвилині Кенийз відгукнувся на простріл із лівого флангу й пробив поруч із лівою стійкою. Після цього спрацювало правило про незабитий гол. На подачу з кутового з лівого флангу на дальній стійці відгукнувся захисник Божан і головою вколотив м'яч у сітку – 1:0.
 
Тренерський штаб «Севлюша» зреагував на це двома замінами й це одразу спрацювало. Кенийз на завершенні атаки правим флангом прострілив у центр карної зони на Яцкулинця, який метрів із десяти вколотив круглого повз голкіпера – 1:1. Через шість хвилин метрів із п’ятнадцяти під ліву стійку пробив Левчук. Зейкан у стрибку зумів відбити цей дуже складний удар, продемонструвавши свій найкращий сейв.
 
Протягом 53-ї хвилини рахунок міг змінитись в обидві сторони. Спочатку на подачу з кутового з лівого флангу відгукнувся Гриджук і міг забивати із вбивчої позиції метрів із чотирьох, та Ерфан самовіддано кинувся в ноги й врятував ситуацію. Одразу після цього Орос завершив контратаку правим краєм дуже небезпечним ударом метрів із вісімнадцяти поруч із ближньою стійкою. Через дві хвилини Яцкулинець зі штрафного з лівого флангу, метрів із двадцяти п'яти, влучив у ближній кут, та воротаря підстрахував Гриджук, який самовіддано кинувся під м'яч.
 
На 59-й хвилині Орос потужно пробив зі штрафного в правий кут. Зейкан зумів відбити перед собою. Кенийз підбіг на добивання й із дуже вигідної позиції, метрів з шести, пробив поруч із правою стійкою. Через дві хвилини Яцкулинець отримав якісний пас від Левчука й метрів із вісімнадцяти влучно пробив, та м'яч рикошетом від захисника полетів повз ворота. Ще через дві хвилини Орос розрядив свою гармату й метрів із двадцяти влучно пробив. М'яч летів фактично в мертвій, для воротаря, зоні, а саме під його копусом, де ні руками ні ногами дістати було зась. Та Віктор якимсь дивом зумів зупинити цей політ лобди, врятувавши свою команду.
 
Надалі подібних моментів господарі супернику не дарували й здавалось бойова мирова так залишиться в історії цього поєдинку. Та іншої думки були господарі, які сповна використали свою останню атаку, заробивши кутовий. Шеверя від правого прапорця подав на лінію воротарського майданчика, спровокувавши цим самим паніку в захисних рядах суперника. Цією неузгодженістю виноградівського відбивача та його помічників сповна скористався Пилип який десь із шести метрів вколотив поліеританову кулю в сітку й спровокував неймовірні емоції як на полі, так і на трибунах – 2:1.
 
Як на мене, цілком заслужена з огляду на старанність дій «Оболоні» перемога, та й суддівство по великому рахунку не суттєво впливало на підсумковий рахунок. Звичайно у керівництва «Севлюша» можуть бути зауваження щодо обслуговування матчу, оскільки арбітр та асистент № 2 на їх виїзному матчі (поєдинки в гостях найскладніші для будь-якого колективу) представляли регіон прямого конкурента – «Бужори», що може вважатись конфліктом інтересів. Таких недопрацювань відповідальних осіб пересічному вболівальнику з населених пунктів, які у вирі боротьби за нагороди, чим ближче до вирішальних турів, хочеться бачити якомога менше. І хоча цього разу асистент арбітра Яцкович був із Виноградова й цим дещо врівноважував територіальний вплив на рефері, та все ж вирішальне слово завжди за головним, тому бажано, щоб у майбутньому вони були більш нейтральними щодо менталітету та місця проживання.
 
Спочивати на лаврах локальних переможців пивоварам не доводиться, бо вже наступної неділі доведеться зустрітись на виїзді ще з одним титулованим колективом – діючим володарем Кубка Ліги ФФЗ «Ужгородом», в поєдинку з яким навіть мирова стане дуже хорошим доробком для підопічних Мовчана. Виноградівцям буде не менш важко, ніж у Хусті, реабілітовуватись вже у Рахові, проти потужних однолітків із «Карпат», де навіть нічия була б достойним результатом, а перемога поверне їх у боротьбу за золото.
 
 
Арбітр – Іван Біров
Асистенти – Юрій Яцкович та Михайло Лялюк
Делегат ФФЗ – Василь Попович
 
30 вересня, м. Хуст, стадіон «Карпати», ясно, 90 глядачів
 
«Оболонь» U17 Хуст – «Севлюш» U17 Виноградів – 2:1 (0:0)
 
Голи: Божан, 40, Пилип, 70+2 – Яцкулинець, 41
 
«Оболонь» U17: Віктор Зейкан, Станіслав Божан (Зоран Фетько, 48), Олександр Гузенко, Валентин Гриджук, Дмитро Пилип, Василь Попович, Павло Улашин, Дмитро Хаджішвілі, Ярослав Буковецький, Денис Фляшко (Мартін Мішко, 52), Артур Шеверя.
Запасні: Станіслав Кисіль, Олег Фекете, Олександр Яким, Андрій Буковецький, Владлен Поп.
тренер – Юрій Мовчан.
 
«Севлюш» U17: Віталій Ерфан, Петро Монда, Віталій Козаченко (Валентин Віщак, 40), Сергій Яцкулинець, Роман Орос, Михайло Чутора (Ерік Нодь, 46), Марк Гоздог, Андрій Дербак, Володимир Левчук, Андріан Кенийз, Віктор Микулюк (Іван Микулюк, 41).
Запасні: Едгар Олашин, Сергій Кутняк, Євген Васильняк.
тренери – Петро Котубей та Юрій Чонка.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1411 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: