Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Штрафним камбеком по одинадцятиметровому (ФОТО)
13:39
Штрафним камбеком по одинадцятиметровому (ФОТО)
Про те, як усе шаленство річкових хвиль зупинилось у шелесті високих «Карпат», дізнавайтесь далі.

Штрафним камбеком по одинадцятиметровому (ФОТО)
Поєдинок пройшов на зустрічних курсах із незначною перевагою у володінні м’ячем за гостями. Уже на 2-й хвилині Лембак прострілив із правого флангу в центр штрафного майданчика й Козурак пробив над поперечиною. Через п’ять хвилин Козурак опинився на завершенні наступу правим краєм і віддав уперед на Яремчука. Юрій влучно пробив. При цьому м’яч рикошетом від Василя Боднара, який самовіддано намагався заблокувати його політ, попрямував у ближній кут. Та Баран все ж зумів дістати його в падінні.
 
Далі господарі зуміли трохи перехопити ініціативу й на 13-й хвилині відповіли аналогічною атакою правим флангом, за активної участі в ній Бровдія, Симканича та Івана Боднара. Останній із них пробив у правий нижній кут. Кудла в падінні відбив. Через чотири хвилини Симканич прострілив із лівого краю правіше, на ділянку метрах у тридцяти п’яти від воріт, на Батрина, а Михайло з ходу пробив у сантиметрах від правої стійки.
 
На 19-й хвилині Ганчич опинився на завершенні атаки по центру. Віктор вибіг віч-на-віч із воротарем і намагався завершити все ударом у лівий кут, та Мафтій продемонстрував чудову реакцію й у падінні зумів дістати цей м’яч, видавши «в народ» свій кращий сейв. Через хвилину Симканич підступно пробив метрів із двадцяти восьми поруч із лівою стійкою.
 
На 22-й хвилині Брана влучно пробив метрів із двадцяти семи, та Дмитро знову зреагував. Через тринадцять хвилин Яремчук опинився на завершенні наступу правим флангом і віддав вперед на Козурака. Микола подав у центр карної зони на Брану й Павло головою підкорегував м’яч трохи вище поперечини. Через хвилину Боднар був на завершенні атаки по центру. При цьому Іван своїми активними діями метрах в дванадцяти від воріт змусив суперників порушити проти себе правила. Митровський вказав на позначку. Батрин змусив Кудлу прилягти ближче до лівого кута, а сам спрямував поліеританову кулю під праву стійку – 1:0.
 
Через хвилину Бровдій завершив ще один наступ по центру влучним пострілом метрів із чотирнадцяти. Мафтій виставив кулаки й відбив цю «гармату» від Івана. Ще через чотири хвилини після розіграшу кутового з правого флангу Лембак опинився з м’ячем майже біля правого кута штрафного майданчика та відддав уперед і лівіше на Микуличинського. Юрій метрів із десяти влучив під поперечину, трохи ближче до лівого, ніж до правого, кута воріт. Баран зумів відбити, продемонструвавши свій кращий сейв. Уже на доданій до тайму хвилині Микуличинський добре подав із кутового з лівого флангу. Якуб із потугами виніс. Та Фільшок підхопив і другим темпом пробив поруч із правим верхнім кутом.
 
Початок другої половини матчу мало відрізнявся від тайму першого. На 47-й хвилині Бровдій прострілив із правого флангу в центр, на ділянку перед штрафним майданчиком, де Боднар поборовся за перспективи свого клубу. Активність Івана дозволила Батрину потужно пробити метрів із двадцяти з прицілом у правий кут, який був геть вільний від будь-якої захисної противаги. Та на щастя для Кудли м’яч полетів поруч зі стійкою. Через чотири хвилини Микуличинський заробив право на кутовий із правого флангу й сам непогано подав у карну зону. Василь Боднар зумів у пожежному режимі винести загрозу за рамки штрафного прямокутника. Василенко підхопив і з середньої дистанції другим темпом додавав у правий кут. Баран у падінні зумів зреагувати. Та вже після наступної подібної перевірки на профпридатність і Дмитро був безсилим відтермінувати карпатівську ейфорію на Іршавщині. Фільшок заробив право на штрафний метрів із сорока від воріт. Утцюський із цього стандарту влучив у правий кут. Довжанський воротар, за плечима якого тільки активне атакувальне минуле, стрибав, та все ж не дістав цей м’яч – 1:1.
 
Через п’ять хвилин Фільшок опинився на завершенні наступу лівим флангом зі зміщенням до центру й цілив у правий, вільний від будь-якого захисту, кут воріт. Та круглий полетів трохи вище поперечини. Ще через дві хвилини Роман вже влучно пробив зі штрафного з лівого флангу. Та Баран зреагував на цей постріл рахівського Фільшочка. Ще за мить господарі відповіли не менш гідно. Бровдій загострив ситуацію на правому фланзі й віддав уперед у карну зону на Михайлюка. Володимир пробив у дальній кут, та Кудла відбив, а захисники винесли. Іван Боднар зумів підібрати поліеританову сферу й знову влучити в той же кут. Та Мафтій і цього разу підтвердив свій статус одного з кращих голкіперів у грі на лінії воріт.
 
Після цього спрацював ще один стандарт. Микуличинський прострілив із штрафного з лівого флангу в центральну зону перед карним майданчиком, де Утцюський поборовся й віддав на лівий край воротарського майданчика. Яремчук опинився в потрібний момент у потрібному місці й «вирвав омріяну двійочку» на непорушному довжанському табло з ближнього кута воріт, змусивши виймати господарів звідти вдруге – 2:1.
 
Василь Фірка намагався внести корективи в дії підопічних, та його візаві рядом своїх замін та вказівками конкретним персонам вдало збивав темп наступальних поривів господарів. Перша нагода вирівняти матиматичні показники сталась через дев’ять хвилин, коли Батрин на завершенні наступу по центру заробив право на штрафний удар метрів із сімнадцяти. Михайло сам влучно пробив трохи ближче до правої, ніж до лівої, стійки, та Кудла зумів відбити. Останній шанс витіснити фатальну одиничку в графі очок у «Боржави» був на 88-й хвилині, коли Михайлюк із кутового розіграв на Батрина, а Михайло непогано подав. Гості винесли, та Бровдій підхопив і другим темпом сильно й дуже небезпечно пробив метрів із двадцяти двох зовсім трохи вище правого верхнього кута, дозволивши «Карпатам» випередити «Бужору» й поїхати додому «зі щитом», яким уже за кілька днів зустрінуть у рідному Рахові середнянську «динамо-машину», яка нещодавно вихрем проїхалась по «Севлюшу».
 
Навіть нічия з підопічними Василя Варги буде дуже достойним підсумком для горян, а перемога взагалі може стати головною сенсацією другого кола. А от «Боржаві», з огляду на реальний стан справ, навряд чи вдасться змінити очковий запас у найближчі три тури у протистояннях із минайцями, полянцями та іршавцями, де тільки гучна «сенсейшн» може дозволити їм на щось розраховувати. А от у 16-му турі вдома з «Ужгородом» підопічні Василя Фірки можуть мати хороший шанс реабілітуватись за попередні невдачі й видавити злощасну одиничку зі своєї новітньої історії.
 
 
Арбітр – Михайло Митровський
Асистенти – Валерій Шкура та Ілля Вовчанський
Делегат ФФЗ – Василь Попович
 
21 вересня, с. Довге, стадіон «Боржава», хмарно, 400 глядачів
 
«Боржава» Довге – «Карпати» Рахів – 1:2 (1:0)
 
Голи: Михайло Батрин, 37, з пенальті – Утцюський, 52, Яремчук, 65.
 
«Боржава»: Дмитро Баран, Іван Фулей, Василь Боднар, Віктор Ловга (Іван Роман, 67), Іван Штефко, Михайло Якуб (Володимир Михайлюк, 60), Василь Симканич, Іван Боднар, Віктор Ганчич, Іван Бровдій, Михайло Батрин.
Запасні: Михайло Грабар, Ярослав Кертис, Ярослав Батрин, Ярослав Шандра, Василь Керечанин.
тренер – Василь Фірка.
 
«Карпати»: Мафтій Кудла, Йосип Ухаль (Богдан Тимочук, 70), Юрій Микуличинський, Микола Вішован, Владислав Василенко, Роман Фільшок, Микола Козурак (Микола Савляк, 82), Анатолій Лембак, Павло Брана, Юрій Яремчук (Кирило Шевельов, 79), Юрій Утцюський (Іван Кокіш, 87).
тренери – Юрій Савляк.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1231 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: