Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Швидкий виліт "Ужгорода" з Кубку
20:23
Швидкий виліт "Ужгорода" з Кубку
В 1/64 Кубка України з футболу підопічні Василя Варги поступились 2:0.

Швидкий виліт
У попередньому етапі других за значимістю змагань під егідою УАФ «Ужгороду» довелося подолати відстань у 1172 кілометри. Матч 1/64 відбувся на стадіоні «Ювілейний», що у Сумах. До слова, певно, це найкраща футбольна інфраструктура у Другій лізі. Суперником головної команди обласного центру Закарпаття став «Альянс» із Липової Долини. Підопічні Юрія Ярошенка у трьох матчах групи «Б» набрали 2 залікові пункти, що дозволило розміститись на сьомій позиції у турнірній таблиці. «Ужгород» посів ту ж сходинку із чотирма очками у групі «А». Отож уболівальники чекали запеклої боротьби. Хоча фаворитом, звісно, назвемо команду господарів.
 
І не даремно, уже на четвертій хвилині у штрафному майданчику “Ужгорода” виникла справжня пожежа. Спочатку подачу зліва з близької відстані замикав Олександр Медведєв. М’яч дивом опинився не у сітці, а пішов на корнер. Кутовий теж приніс багато клопоту в карній зоні. Серія ударів у ворота Михайла Готри успіхом для господарів не увінчалась.
 
Проте вже на 9-ій хвилині підопічні Юрія Ярошенка відкривають рахунок. Послідувала передача зі стандарту із правого краю. Перший удар прийшовся на захисників, а от на добиванні ворота ужгородського стража холоднокровно розстріляв Олександр Дугієнко. 1:0.
 
У наступній атаці подвоїти перевагу “Альянсу” міг Ярослав Піднебенний, проте не поцілив у рамку з вигідної позиції.
 
Склалось враження, що “Ужгород” не витримав психологічного тиску понад трьохтисячної глядацької аудиторії, яка просто гнала вперед свою команду на красені-стадіоні “Ювілейний”. Бо у першій 15-хвилинці господарі могли вирішити долю поєдинку, а підопічні Василя Варги не створили жодного напівмоменту.
 
У наступні 10 хвилин гра дещо вирівнялась. “Ужгород” навіть заробив право на стандарт метрів із 34-ох. Пуканич навісив, а Корольчук у боротьбі за верховий м’яч заробив гірчичник. Ось власне і все чим запам’яталась закарпатська команда у перші пів тайму.
 
Першого удару в рамку я і один вболівальник з Ужгорода – Віктор Понцір побачили на 32-ій хвилині. Машталір протягнув правим краєм і віддав на Корольчука. Артем під тиском двох захисників усе ж завдав удару, хоч і не сильного. А через дві хвилини підопічні Василя Варги уперше створили, по-справжньому, гольовий момент. Адріан Пуканич центром пройшов до штрафної, накрутив двох захисників і пробив – воротар парирував на кутовий.
 
У наступних двох атаках знову маестро заносить до свого активу два удари у площину. Спочатку зі штрафного – на висоті вдруге Ярослав Важинський. Далі Пуканич турбує стража пострілом у ближній кут. Важинський впорався.
 
Ініціатива повністю перейшла до гостей. На 40-ій хвилині затяжна атака “Ужгорода” закінчилась потужним ударом Стефана Федака метрів із 17. Голкіпер учетверте рятує команду від вірного голу.
 
Підопічні Василя Варги останні хвилини провели на половині суперника, проте відзначитись так і не змогли. “Ужгород” провалив перші пів тайму, а в другій половині переграв “Альянс” за всіма показниками, окрім забитих голів.
 
Старт другого тайму став аналогією першого. На 49-ій хвилині провал у захисті ужгородців ледь не привів до другого взяття воріт. Віталій Міклош віддав пас В’ячеслава Піднебесного, вивівши його віч-на-віч із Готрою. Михайло цього разу врятував. А от через дві хвилини вже не зумів. Владислав Шарай пройшовся штрафною “Ужгорода”, наче прохідним двором, вдруге на рандеву запросив Михайла Готру і вийшов переможцем дуелі. 2:0.
 
Підопічні Василя Варги могли скоротити відставання до мінімуму на 58-ій хвилині. Іменинник Сергій Машталір зробив хорошу передачу справа, але Артем Корольчук не влучив у площину воріт із метрів 8-ми. На 64-ій хвилині Віктор Ряшко, який вийшов на заміну, обрізався біля чужої штрафної, що призвело до контратаки і чергового рандеву з нашим воротарем. Андрій Анцибор пробив повз дальню стійку. Ужгородці відповіли стандартом із правого краю та ударом зліва від Стефана Федака з-за меж штрафної. Безрезультатно.
 
А от господарі вивели Станіслава Шарая на самотнього голкіпера, та в останній момент завдати удару завадили захисники. На 74-ій хвилині гостро прострілив Віктор Ряшко, проте Артем Корольчук у падінні до м’яча не дотягнувся. У наступній атаці Владислав Шарай міг відзначитись дублем – подача за спини захисникам, я вже збився з ліку, укотре вивела сьомого номера на самотнього воротаря. Шарай не влучив у рамку.
 
Машталір міг зробити собі подарунок на день народження на 81-ій хвилині. Сергій увійшов у штрафну, обіграв двох захисників і голкіпера, проте трохи забарився з ударом і страж забрав м’яч з-під ніг іменинника. Через дві хвилини на вістрі атаки опинився Артем Корольчук, він відкотив м’яч під удар Віктор Ряшку. Останній пробив під поперечину, але знову рятує Ярослав Важинський. Ендшпіль матчу за “Ужгородом”, але рахунок так і не вдалося змінити.
 
“Ужгород” закінчив свій виступ у Кубку, проте вже 24-го серпня на головну команду обласного центру Закарпаття чекає протистояння із рівненським “Вересом” на “Авангарді”.
 
 
ФК «Альянс» - ФК «Ужгород» 2:0
 
ФК «Альянс»: Ярослав Важинський, Олександр Дугієнко, Олександр Медведєв, Євген Меженський, Руслан Пісний, Олександр Лучик, В’ячеслав Піднебенний, Валерій Макаров, Владислав Шарай, Ярослав Сидоренко, Фарид Сулейман.
Запасні: Олександр Литвиненко, Костянтин Пікуль, Сергій Приходько, Владислав Зрібняк, Станіслав Шарай, Андрій Анццибор, Артем Шпирьонок.
Головний тренер – Юрій Ярошенко.
 
ФК «Ужгород»: Михайло Готра, Вадим Селещук, Станіслав Котьо, Віталій Міклош, Стефан Федак, Юрій Дрозд, Владислав Павленко, Сергій Машталір, Іван Русин, Адріан Пуканич, Артем Корольчук.
Запасні: Мирослав Лютнянський, Володимир Дуран, Віктор Ряшко, Віктор Масікевич, Вадим Ференцик.
Головний тренер – Василь Варга.
Прес-служба ФК “Ужгород”
 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 751 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: