Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Slumpbuster для "Сільця" (ВІДЕО)
19:33
Slumpbuster для "Сільця" (ВІДЕО)
Про першу перемогу та прем'єрні голи у сезоні команди із Сільця читайте далі.

Slumpbuster для
Ніхто не очікував чогось особливого від матчу команд, які до 8-го туру підійшли впевненими аутсайдерами західної зони першої ліги. До гри, винесеної на неділю, в принципі було лише одне питання: хто з суперників першим зуміє вийти з чорної смуги невдалих виступів. І якщо мукачівська команда зайшла в піке після гостьової перемоги над ракошинським «Колосом», то для сільчан повернення до обласної першості взагалі виявилося жахливим — жодного забитого голу в перших семи турах. Єдине чим могли хоч якось заспокоюватись господарі, що всі попередні суперники були з чільної «вісімки».
 
Враження, яке склалося під час попереднього матчу з «Заріччям» підтвердилось: «Сільце» виглядає слабшим за команду минулорічного зразка. Не реалізувавши кілька моментів на початку матчу, підопічні Сергія Білана досить легко віддали ініціативу в ноги супернику, і, принаймні протягом першої половини верхньокоропчани почувалися на полі по-домашньому. Гол на 30-ій хвилині виглядав цілком логічним підсумком подій на полі: Вадим Мельник швидко вкинув з-за бокової на Юрія Бубряка, який виграв забіг проти Михайла Жабура та з кута карного майданчика навісив на дальню стійку, де ніким не прикритий Роман Чоря відкрив рахунок — 0:1.
 
Гості мали ще кілька нагод, однак досить впевнено на останньому рубежі зіграв голкіпер юнацького складу «Сільця» Іван Сабов.
 
Та ключовим у матчі став безперечно епізод на 60-ій хвилині, а саме розіграш кутового біля воріт гостей. В американських бейсболістів є цікаве повір’я: для того, щоб перервати чорну смугу в кар’єрі та повернути прихильність фортуни, гравець має переспати з найнепривабливішою дівчиною, яку тільки зможе знайти. Не знаю, чи практикували сілецькі гравці щось подібне перед матчем, однак сам гол, яким вдалося зрівняти рахунок, ніби став своєрідною «мимрою удачі» — некрасивим епізодом, через який треба було пройти, щоб скинути тягар невезіння з ніг форвардів. З центральної трибуни момент виглядав непривабливо — справжня знахідка для хейтерів та образа почуттів віруючих у фейр-плей: після навісу з кутового від Еріка Івашка, за м’ячем вистрибнули захисник «Сільця» Ростислав Матіко та воротар «Карпат» Микола Плачинта. Після боротьби в повітрі голкіпер впав, сигналізуючи про пошкодження, а м’яч відскочив до нападника господарів Василя Білака, який неквапливо пробив у ворота між захисниками. Спірний момент, в якому багато хто угледів фол у нападі, хтось кивнув на арбітра матчу Петра Котубея, який зі свого ракурсу можливо бачив момент по іншому, а хтось просто тицьнув пальцем у Серхіо Рамоса, як новий тренд світового футболу.
 
Гол вплинув на команди з протилежним ефектом: господарі забігали в нападі, а гості втратили контроль над м’ячем. Особливо відмітився сілецький «джокер» Богдан Сиксай, гравець юнацького складу, якому лише за кілька днів перед матчем зняли гіпс з руки: спочатку він продовжив головою пас на Еріка Івашка, який справа перед карним майданчиком гостей наважився на дошкульний удар в дальній кут — 2:1. Потім сам Богдан, отримавши паса від Василя Костелеби, продерся крізь фол захисника та скопіював гол Івашка, лише з гострішого кута — 3:1.
 
Юний нападник встиг оформити ще й дубль: Івашко прорвався лівим флангом та віддячив Богдану ідеальною передачею для замикання — 4:1.
 
З протилежним настроєм чекатимуть команди наступний тур: сільчани спробують розвинути успіх у Шишлівцях, а верхньокоропчани прийматимуть сильного суперника з Іванівців.
 
У грі юнацьких складів гостям доволі довго вдавалося стримувати атаки господарів, які навіть не реалізували пенальті. Однак другий все розставив по місцях — 4:0. За прикладом дорослої команди, виїзд у Шишлівці буде визначальним для юнаків «Сільця», однак вони свою боротьбу ведуть у верхній частині турнірної таблиці.
 
 
Арбітр: Петро Котубей (Виноградів)
Асистенти: Юрій Яцкович, Йосип Теремта (обоє з Виноградова)
 
ФК «Сільце» - «Карпати» Верхній Коропець 4:1
 
Голи: Білак ’60, Івашко ’70, Сиксай ’75, ’79 — Чоря ’32
 
ФК «Сільце»: 1. Іван Сабов, 23. Михайло Жабур, 7. Юрій Юркович, 5. Ростислав Матіко, 14. Василь Сочка, 6. Ерік Івашко, 4. Сергій Білан, 3. Михайло Брич, 9. Василь Білак, 10. Юрій Глеба, 16. Василь Костелеба.
Запасні: 2. Василь Мошкола, 12. Богдан Сиксай, 33. Іван Терпай, 11. Іван Кляп, 16. Василь Орос, 7. Микола Фущіч, 20. Олександр Сабов.
Тренер: Сергій Білан
Президент: Сергій Лупак
 
«Карпати» Верхній Коропець: 94. Микола Плачинта, 3. Руслан Жавко, 14. Микола Обицьки, 16. Артур Шепа, 6. Сергій Маняк, 4. Валерій Воробйов, 9. Вадим Мельник, 11. Василь Бирак, 5. Юрій Бубряк, 8. Сергій Орос, 7. Роман Чоря.
Запасні: 71. Віктор Рішко, 13. Василь Машіка, 10. Андрій Пфайфер, 15. Едуард Данканич, 17. Ярослав Пекар.
Тренер: Артур Шепа
Президент: Володимир Химич
Святослав Симканинець
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 819 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: