Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » "Спарта" - серед найкращих на Воловеччині
22:07
"Спарта" - серед найкращих на Воловеччині
Після першого кола воловецькі спартанці йдуть на вершині турнірної таблиці чемпіонату району.

Вона неодноразово виборювала призові місця у районних і обласних турнірах, кращі футбольні традиції верховинців передаються з покоління у покоління. Організатором діючої нині команди став молодий спортсмен із Воловця Юлій Юлійович Варга, навколо якого у 2014 році об’єдналась молодь, друзі, родичі і просто любителі цього наймасовішого виду спорту. Команда постійно зростає, поповнюється футболістами, які грають з великим бажанням, відстоюючи честь спортивного клубу. Цього літа «Спарта» відзначає три роки створення.
 
Працюючи за кордоном у чеській столиці, Юлій знаходив можливість відвідувати матчі улюбленої команди «Спарта» Прага, яка заснована 1803 року групою молодих людей на чолі з братами Рудл (Вацлав, Богумил і Рудольф). Хлопці вирішили створити спортивний клуб, який зараз є найпопулярнішим і успіщнішим серед всіх чеських футбольних клубів. Тоді у Юлія зародилася думка створити вдома футбольний клуб під такою ж багатообіцяючою назвою «Спарта».
 
- На такий важливий та відповідальний крок як створення футбольної команди мене наштовхнуло бажання активніше займатися спортом, популяризувати футбол та здоровий спосіб життя серед мешканців району, а також прагнення об’єднати однодумців за допомогою захоплення спортом. Спочатку у нас був кістяк команди, який складався з кількох гравців Василя Матяша, Романа Цицика, Василя Григи, Івана Балана, Ігора Басараба, Стаса Фулитки, Сергія Кислякова. Зараз нас разом із юнаками налічується близько 30, які нині долучаються і до гри, і до різної роботи пов’язаної із тренувальним процесом та організацією підготовки до різних матчів й змагань,- каже Юлій Варга.
 
Три роки тому волівчани – футболісти «Спарти» вперше взяли участь у чемпіонату району зігравши перший матч зі спортсменами із Скотарського. А далі все пішло дуже стрімко. Вже із самого початку спортсмени почали демонструвати неабиякі успіхи посідаючи призові місця у турнірних таблицях районного чемпіонату та спортивних змагань, і до сьогодні гравці команди продовжують цю позитивну тенденцію.
 
За цей час команда згуртувалась, здружилась, гравці додають у майстерності та впевненості, цьому сприяють щотижневі тренування, постійна робота над собою, всебічна підтримка наших фанатів, спонсора Івана Федоровича Бирака. На футбольному полі у дорослому складі достойно виступають півзахисник Роман Цицик, нападник Станіслав Фулитка, воротар Сергій Кисляков, капітан і лідер команди Іван Балан. За юнаків – Богдан Іванов, Ярослав Семененко, Віктор Бігарій, Роман Романець, Віктор Парфенюк та інші.
 
Хочу наголосити, що ми не виділяємо нікого із гравців у нашій команді, адже усі гравці ФК «Спарта» рівні між собою, усі ми працюємо задля спільного результату та однієї мети, - відзначає організатор команди Василь Матяш.
- У команді здорова атмосфера, друзі-гравці по-братськи дають один одному поради, допомагають підвищити результативність та ефективність тренувань і футбольних матчів. Разом прогумовуємо правильну розстановку гравців, організаціє поїздок на футбольні матчі, вирішення різних організаційних та фінансових питань тощо. З капітаном команди Іваном Баланом обдзвонюємо усіх наших гравців напередодні тренувань та ігор, з’ясовуємо хто з них буде. А тим часм в уяві вже вибудовуємо склад футболістів ФК «Спарта» на майбутню гру,- продовжують талісмани команди Іван Фуцур та Михайло Мадяр.


 
- Наші спортсмени грають для власного задоволення, це заняття для душі. Нам дуже хочеться принести якусь користь і своїй команді, і громаді Воловця. Ми робимо усе для того, щоб розвивався спорт і односельчани приходили на стадіони дивитися цікаві матчі. Наша команда власним прикладом закликає дорослих займатися спортом і прищеплювати любов до нього своїм дітям. Бо якщо цього не робити, молодь просто сидітимуть вдома, гратимуть у комп’ютерні ігри, проводитимуть час у соціальних мережах та інтернеті, не будуть розвиватися ні фізично, ні духовно,- зауважує капітан спартівців Іван Балан.
 
- Особисто я вважаю, що футбол – це саме та гра, яка розвиває як фізично, так і духовно, даруючи незабутні хвилини спілкування гравців команди, вболівальників під час футбольних матчів та за межами поля. До того ж, не варто забувати. Що футбол сприяє й розумовому розвитку, розвиває логічне мислення, адже під час тренувань та ігор футболісти обдумують свої кроки, прораховують дії суперника тощо. Я дуже пишаюся своєю командою. Нам було приємно змагатися зі такими сильними і гідними суперниками, як ФК «Воловець», ФК «Смерічка», ФК «Маяк» та інші. Зазначу, що наша команда налаштовується на кожну гру, ретельно готується до кожного змагання, адже ми розуміємо, що від того, як ми себе проявимо у конкретному матчі, залежить весь кінцевий результат чемпіонату.
Звісно ж, не забуваємо і про фанатів ФК «Спарта», які разом із нами їздять на футбольні матчі та спільно з командою щиро радіють кожній її перемозі й співпереживають за кожний нереалізований момент. Вони – справжня підтримка і опора для нас.
 
За три роки наша команда два рази грала у Лізі чемпіонів Закарпаття, два рази боролася за Кубок області, грала в 1/8 кубку Закарпаття, виборола кубок району й суперкубок Воловеччини. У цьому році ми не програли жодного матчу і мріємо вибороти чемпіонство району. Для цього постійно рухаємось вперед, працюємо над собою, хочемо залучити до спорту якомого більше молоді. Плануємо й надалі розвиватися і не зупиняємось на досягнутому. Лише спільна, злагоджена робота небайдужих людей сприяє тому, що сьогодні ФК «Спарта» має можливість грати у футбол, представляти своє селище у цьому виді спорту на теренах району та області,- підсумував Юлій Варга.
Розмовляв В. Пагутяк
 
Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 1034 | Додав: lobda | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: