Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Стартовий покер від земляків Шандора Варги
16:31
Стартовий покер від земляків Шандора Варги
Про те, як діючим бронзовим призерам Східної зони відвантажували в прикордонні Хустського району, дізнавайтесь далі.

Стартовий покер від земляків Шандора Варги
Минулий сезон став феєричним для «Тернова», яке вихрем увірвалось у когорту фаворитів першолігового закарпатського футболу й досить тривалий термін вважалось головним претендентом на золото Східної зони. Та не так важко завоювати високий статус, як втриматись на одному рівні певний відрізок хоча б трьох-п’яти років, а не кажучи вже про десятиліття. Показовим у цьому плані є нещодавній виступ діючого чемпіона чемпіонів «Ужгорода» в цьогорічній зимовій першості Закарпаття. Що стосується «Вишкова», то воно в першій половині 2016-го року пережило кризу зміни складу, від якої трохи відійшло до кінця минулого сезону. Участь у цьогорічній зимовій першості області хоча й не дала очікуваного результату та дозволила набути неоціненного практичного досвіду й зіграності.
 
Початок матчу пройшов на зустрічних курсах і не віщував великої переваги однієї з команд. Трохи активнішими в центрі поля були гості, які намагались прорватись по центру та правим флангом. Їх опоненти атакували переважно лівим краєм. Один із таких наступів із поступовим зміщенням до центру, що відбувся на 6-й хвилині, завершився ударом низом із середньої відстані Зейкана поруч із лівою стійкою. Через дві хвилини тернівці прорвались по центру й заробили право на штрафний удар із 17-ти метрів. Дикун пробив в обвід стінки, та м’яч полетів поруч із правим верхнім кутом. Такий обмін ударами, деякі з яких летіли навколо брами, а інші «метелики» – потрапляли в рамку воріт, тривав до середини тайму.
 
Перший злам стався після здавалось не надто загрозливого штрафного удару з лівого флангу, який активним дриблінгом заробив Орос. Та не знали підопічні Каптоли, що у їх опонентів у когорті є послідовник «Шеви–жаху для Філімонова». Після удару прострілу від Василя Мацунича м’яч оминув із десяток гравців обох команд і влетів під дальню стійку – 1:0.
 
Гості намагались йти вперед, щоб виправити ситуацію та підопічні Борбеля досить уважно діяли під час руйнування наступальних дій суперника. Як наслідок, до перерви «Терново» мало змогу забити тільки хіба раз-два й стільки ж пропустити. На 34-й хвилині Мацола та Глибчук розіграли комбінацію лівим флангом й заробили право на штрафний удар у 44-х метрах від воріт. Солома навісив на дальній край штрафного майданчика, де Василь Мацунич із ходу пробив повз ліву стійку. Через три хвилини черговий наступ по центру мав завершувати Дикун, та з дуже вигідної ударної позиції спрямував круглого повз стійку, від чого сам Євген хвильку був у великій розпачі.
 
Ще небезпечніше було на 41-й хвилині, коли Василь Маркуц виконав хороший простріл із лівого краю в штрафний майданчик. На м’яч набігали Дикун та Роман Каптола, та їх випередив Солома й намагався в пожежному режимі винести будь-куди, та влучив у рамку воріт. Михайло Мацунич був не готовий до такого повороту подій, та його врятувала поперечина, рикошетом від якої круглий відлетів у поле. Через три хвилини на черговий простріл зліва у карній зоні відгукнувся Орос і влучив у лівий нижній кут. Ференчук у падінні відбив просто від себе. Василь Мацунич другим темпом додавав м’яч, та спрямував його над поперечиною, підсумувавши мінімальну перевагу в першому таймі.
 
Другу половину гри трохи активніше знову розпочали гості, та трохи згодом стався другий злам у двобої. Після якісного вкидання Глибчука з-за бокової, з лівого флангу на ближній край штрафного майданчика, Орос другим дотиком вколотив м’яч під дальню стійку – 2:0. Через шість хвилин на простріл з правого флангу на дальньому краї штрафного майданчика відгукнувся Роман Каптола й з лету пробив над поперечиною. Ще через дві хвилини Мункачі розпочав наступ по центру, на завершенні якого Петрич коротко віддав під удар Глибчуку й Василь влучно пробив. Ференчак зреагував.
 
На 65-й хвилині тернівці завершили атаку правим флангом влучанням у сітку, та Печунка при цьому зафіксував фол у нападі й не зарахував взяття воріт. Через три хвилини на завершенні атаки по центру Петрич віддав правіше на Мацунича й Василь пробив над ближнім верхнім кутом. Та в одній із наступних атак його партнери вчергове реалізували вкидання з-за бокової лінії з лівого флангу, після якого опоненти хоча й винесли м ’яч, та недалеко й Мункачі ударом із 30-ти метрів влучив у лівий нижній кут – 3:0.
 
Доповнив побиття фаворита Орос, який завершив влучним ударом атаку по центру. Воротар зачепив м’яч і той легенько покотився до лінії його обрами. Десь в метрі від заповітної смужки Ференчак наздогнав його рукою й намагався вибити кулаком, та додав його в сітку – 4:0. «Вишково» досить несподівно громить титулованих гостей чим змушує з усією серйозністю ставитись до себе наступного гранда ще вищого розливу – «Середнє».
 
Враженнями від побаченого з сайтом «Lobda.at.ua» поділився відомий закарпатець Шандор Варга:
 
– Мені дуже сподобався сам поєдинок, рівень показаної гри, красиві голи, атмосфера на трибунах, тому дуже радий, що я сьогодні в рідному Закарпатті.
 
 
Арбітр – Віктор Печунка
Асистенти – Ігор Граб та Михайло Мучичка
Делегат ФФЗ – Симко Кагач
 
19 березня, смт Вишково, стадіон «Гойра Віск», +9 градусів, ясно, 230 глядачів
 
«Вишково» – «Терново» – 4:0 (1:0)
 
Голи: Василь Мацунич, 17, Орос, 55, 85, Мункачі, 75.
 
«Вишково»: Михайло Мацунич (Ярослав Гайович, 80), Олександр Бонгар, Олександр Пацкан, Олександр Солома, Мирослав Мацола, Йосип Мункачі, Крістіан Петрич, Василь Мацунич (Іван Шимоня, 81), Василь Глибчук (Станіслав Слава, 64), Віктор Зейкан.
Запасні: Михайло Попович, Руслан Деяк, Лайош Феделеш, Василь Ковач.
Тренер – Адальберт Борбель, почесний президент – Шандор Варга.
 
«Терново»: Петро Ференчук, Юрій Мушка, Віктор Парада, Вільям Проданець, Роман Маркуц, Василь Маркуц, Роман Каптола, Василь Шкорка, Олександр Горський, Євген Дикун, Іван Кіра.
Запасні: Іван Габор, Михайло Мазур.
Тренер – Іван Каптола.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ із матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1475 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: