Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Стефан Решко про новий формат Чемпіонату України
11:18
Стефан Решко про новий формат Чемпіонату України
Відомий в минулому закарпатський футболіст прокоментував зміну формату проведення національного чемпіонату.

Відомий в минулому закарпатський футболіст, який захищав кольори ужгородської "Верховини", вінницького "Локомотива", одеського "Чорноморця", київського «Динамо» та збірної СРСР Стефан Решко прокоментував зміну формату проведення національного чемпіонату.

- Враховуючи той факт, що у нас при всьому бажанні не набереться шістнадцяти команд, які здатні боротися у вищій лізі, так чи інакше доводиться щось вигадувати... До слова, система запропонована керівництвом прем'єр-ліги далеко не нова. Щось подібне вже було в 1969-році, коли чемпіонат Радянського союзу проводився за багатоступеневою схемою. Пам'ятаю тоді команди, зігравши два кола, поділилися на тих, хто бореться за медалі чемпіонату і тих, кому належить битва за «виживання».

Мені здається, що зараз, можливо, потрібно спробувати такий варіант проведення першості. Тим більше що за великим рахунком, у нас немає іншого виходу - якщо проводити чемпіонат в два кола, то є ризик того, що через тривалі паузи між матчами команди будуть попросту простоювати. З іншого боку, запропонована схема може призвести до того, що чемпіонат стане нецікавим. Якщо до того моменту як клуби розділяться на три групи турнір буде захоплюючий, то починаючи з весни увага вболівальників навряд чи буде такою ж пильною. В основному, всі будуть стежити за тим, в якому ключі проходить боротьба за медалі чемпіонату. Всі інші, за винятком реальних претендентів на місце в Лізі Європи, будуть попросту догравати сезон - вводити до складу молодь, експериментувати з різними схемами.

Давайте не будемо забувати також і про фактор «грози авторитетів». Всі знають, що претенденти на чемпіонство нерідко втрачають очки в матчах з аутсайдерами. У свою чергу, новий формат виключає таку можливість і позбавляє турнір захопливості, - цитує Решка «Спорт Експрес в Україні».


Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 758 | Додав: Лобда | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: