Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Сup оf the League FFZ go to the Sivlush (ФОТО)
14:44
Сup оf the League FFZ go to the Sivlush (ФОТО)
Про драматичну розв'язку вирішального матчу дізнавайтесь далі.

Сup оf the League FFZ go to the Sivlush (ФОТО)
Саме так, «Cивлюш», іменують мешканці Виноградівщини своє рідне місто в повсякденному житті, а от сам клуб із Виноградова носить вже більш осучаснену, можна сказати літературну, назву – «Севлюш». Так чи інакше, та фінальний поєдинок був, як і очікувалось дуже рівним, бойовим, а звідси й не надто щедрим на феєричні моменти. Натомість, справжню насолоду отримали любителі боротьби на кожному клаптику поля. Головним завданням для виноградівців було нівелювати активність Нурієва, таке ж завдання було в середнянців щодо Чонки. Обом постійно опонували по два, а іноді й по три супротивники. Слід відзначити, що це колективам майже повністю вдалось, бо Анатолій та Юрій тільки епізодами показували те, на що вони здатні вже в таймі другому, коли їх команди намагались трохи більше атакувати з огляду на поточний рахунок.
 
Половина першого тайму пройшла без особливих загострень і чи не перша відносна небезпека принесла номінальним (та зовсім не реальним, із огляду на кількість вихованців мукачівської футбольної школи навіть при врахуванні більш гучної підтримки від фанів «Севлюша») господарям результат. На завершенні атаки лівим флангом один із кращих гравців першого тайму виноградівської команди Ковтун виконав здавалося б неважкий удар-навіс в напрямку воротарського майданчика. Кундрик метрах у двох від воріт був першим на м'ячі й намагався винести його головою орієнтовно за ворота, та Сергій трохи не розрахував свої можливості й круглий, після контакту з його інтелектуальною частиною тіла, полетів у рамку. Партнери намагались виправити огріх свого захисника, та при цьому винесли круглого подалі вже коли той десь півметра перетнув лінію воріт. Митровський вказав на центр – 1:0.
 
Виноградівці, на куражі, продовжили трохи переважати в контролі м'яча й створювати свої напівмоменти. Так, через чотири хвилини Реплюк прострілив із правого флангу й Ребрик міг пробивати, та не наважився й віддав трохи назад. Чонка завдав хоча й влучного та не надто сильного удару з-за меж штрафного майданчика. Кучінка зреагував. Ще через дві хвилини Ребрик завершив атаку лівим флангом ударом в ближній кут. Павло знову вдало обрав позицію й впорався з цією загрозою.
 
На 36-й хвилині Чонка скинув під удар Вашкебі й Василь метрів із п'ятнадцяти пробив над поперечиною. Через дев'ять хвилин середнянці створили свою найкращу нагоду вирівняти ситуацію на табло. Горський зробив слаломне забігання лівим краєм і подав на дальній край штрафного майданчика в розрахунку на активність Качура. Та Іван одразу не побіг на м'яч і втратив свій шанс на сатисфакцію, чим змусив своїх партнерів піти до роздягальні в досить сумному настрої.
 
Другий тайм пройшов майже в тому ж ключі, що й перша половина гри. Та середнянцям вдалось забити досить швидкий гол, чому посприяли заміни, зроблені Варгою в перерві. Підопічні Василя, підсилені Гуловичем та Якимою, на початку другого тайму змушували з певним острахом спостерігати за ситуацією на полі численних виноградівських ультрас. Спрацювала одна з атак лівим флангом зі зміщенням до центру за участю Гуловича, Бако та Якими. Мирон та Олександр змусили опонентів відтискатись ближче до своїх воріт, а Василь метрів із двадцяти п'яти влучив точно в ліву дев'ятку, забивши гол-красень – 1:1.
 
Через сім хвилин Чонка міг перевершити подвиг свого опонента, коли метрів із тридцяти п'яти пробивав із прицілом у аналогічну частину воріт, та м'яч полетів зовсім трохи вище хрестовини воріт. Ще через п'ять хвилин Вашкеба заробив право на штрафний по центру метрів із тридцяти трьох, а супер-дюрі ще влучніше пробив із цього стандарту. Кучінка стрибав, та не дівстав і його від голу врятувала поперечина воріт, від якої м'яч зрикошетив у поле.
 
На 70-й хвилині «Чона» завершив атаку правим флангом зі зміщенням до центру точним ударом у лівий кут, та один із кращих гравців «Середнього» другого тайму Кучінка й цього разу відбив. Ще небезпечніше було через три хвилини біля протилежних воріт, коли Нурієв ударом із штарфного метрів із вісімнадцяти влучив у правий кут. Гринишин у стрибку зумів відбити постріл від Анатолія. Спромігся Віталій парирувати й постріл від Бако з-за меж штрафного майданчика в лівий кут уже на 90-ій хвилині й тим самим перевів справу до ще більш непередбачуваних післяматчевих пенальті. Незадовго до фінального свистка середнянці, можливо на фарт, а може вважали свого запасного більш «відбивним», змінили воротаря. З іншої сторони, зміна Кучінки, який був увесь у вирі боротьби, на нерозігрітого Блоха могла зіграти злий жарт із досить фартовим у минулому в післяматчечих серіях «Середнім».
 
Перший дуже важливий! Це розумів лідер виноградівців Чонка, який хитнув Артема вправо, а сам спрямував м'яч у лівий кут – 1:0. Бако зробив аналогічний трюк із Гринишиним із тією тільки відмінністю, що влучив під праву стійку – 1:1. Реплюк пробив туди ж, куди й попередній виконавець від «Севлюша». Цього разу Блох зреагував, та зовсім трохи не дістав м'яча – 2:1. Кундрик пробив туди ж, куди і Михайло, та Гринишин у падінні зумів трохи зачепити й після цього круглий влучив у стійку – 1:2. Микуляк пробив без шансів для голкіпера. При цьому Віктор хитнув Блоха в правий, а сам влучив у лівий кут – 3:1. Удар від Бундаша в правий кут Гринишин потягнув ще впевненіше – 1:3. Ковтун пробив не гірше, ніж «дядя Вітя» й влучив під ту ж стійку, попередньо присоромивши Блоха його падінням до протилежного кута – 4:1.
 
«Севлюш» у післяматчевій лотареї здобув почесний трофей і в хорошому гуморі готується до досить складного, з огляду на графік поєдинків, для виноградівців продоження другого кола чемпіонату Закарпаття.
 
«Середнє» хоча й вдруге в сезоні й програло в фіналі виноградівцям, та цього разу своєю настирністю дало опонентам суттєві роздуми перед їх виїзною зустріччю в чемпіонаті вже за тиждень на чудовій середнянській футбольній арені. Саме в той чудовий недільний день, сімнадцятого вересня, на певний відсоток уже вирішуватиметься доля головних нагород головного турніру Закарпаття 2017-го року, тому найкращі футбольні миттєвості ще попереду.
 
 
Арбітр – Михайло Митровський
Асистенти – Валерій Шкура та Юрій Шимон
Четвертий арбітр – Ян Рогач
Делегат ФФЗ – Віктор Наскалов
 
10 вересня, м. Мукачево, стадіон «Авангард», ясно, 500 глядачів
 
«Севлюш» Виноградів – «Середнє» – 1:1 (1:0), по пенальті – 4:1
 
Голи: Кундрик, 25 (автогол) – Якима, 54.
 
«Севлюш»: Віталій Гринишин, Андрій Ломага, Віктор Чумак, Василь Вашкеба, Юрій Чонка, Василь Ковтун, Віктор Микуляк, Артур Вайда, Михайло Реплюк, Дмитро Мішенін, Денис Ребрик.
Запасні: Василь Козар, Андрій Гладиш, Борис Ковня, Іван Бандурович, Юрій Мешко, Михайло Чедрик, Віталій Чийпеш.
тренер – Валентин Слюсар.
 
«Середнє»: Павло Кучінка, Василь Куделко, Сергій Кундрик, Станіслав Котьо, Василь Горський, Юрій Дрозд, Дмитро Рацин, Іван Качур, Олексій Хоменко, Олександр Бако, Анатолій Нурієв.
Запасні: Артем Блох, Михайло Трухан, Василь Якима, Мирон Гулович, Петро Зийнич, Мирослав Бундаш.
тренер – Василь Варга.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1275 | Додав: lobda | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: