Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » Суперкубок Іршавщини камбеком зрикошетив до чемпіона району (ФОТО)
22:59
Суперкубок Іршавщини камбеком зрикошетив до чемпіона району (ФОТО)
Про двобій двох дуже амбітних колективів, які зійшлись у підсумковому двобої року, дізнавайтесь далі.

Суперкубок Іршавщини камбеком зрикошетив до чемпіона району (ФОТО)
«Бужора» провела дуже сильний сезон у вищій лізі Закарпаття й уже до цього двобою проти колективу з Негрова цілком забронювала за собою символічне звання кращої любительської команди Центрального Закарпаття, у боротьбі за яке йому могли хоча б якось опонувати хіба «Боржава» з Довгого або «Бобовище». Жодний із згаданих двох колективів в цьому матчі не грав. Довжанці хоча й стали зимовими чемпіонами району, та цей трофей не дозволив їм поборотись, бо організатори віддали перевагу переможцю літнього кубка, а винороби з Мукачівщини взагалі не приймали участь у змаганнях на Іршавщині. Із огляду на це, мотивації на суперкубок районного рівня у «Мудри і компанії» трохи бракувало. А слід було налаштовуватись краще, бо їм опонувала, не мало не багато, одна з кращих районних команд того ж таки Центрального Закарпаття, яка цього року всерйоз налаштувалась перемогти в Лізі чемпіонів нашої області. Здобуття того кубка в комплексі з чемпіонством та суперкубком району може дати підопічним Пацкана звання абсолютно кращої районної команди всього Закарпаття.
 
Перший тайм звітної гри пройшов на зустрічних курсах, та все з перевагою господарів, які буквально шматували лівий край захисту опонентів. Так, уже на 4-й хвилині Стас Кохан продерся, як ніж крізь масло, по правому флангу й дуже якісно прострілив на ближню стійку. Мудра був готовий замкнути старання партнера, та його на якусь мить випередив Попик і хоча й виніс м’яч дуже небезпечно в лічених сантиметрах, та все ж поруч із ближньою стійкою. Та трохи згодом спрацював наступ по центру, на завершенні якого один із численних юних талантів Іршавщини Кинів ударом метрів із дванадцяти, не по роках майстерно, переправив м’яч у правий кут – 1:0.
 
Через сім хвилин після чергової подачі з правого флангу на ближню стійку від Жукова, гравці в синій формі виносили м’яч, та недалеко. Станіслав Кохан підхопив і метрів із десяти підступно пробив поруч із ближньою стійкою.
 
Та «Бужора» все ж змогла запалити двійочку за спиною Пуги зі стандарту. Мудра дуже добре подав у воротарський майданчик із лівого кута на Чубірку. Дмитро опинився сам перед воротами в двох метрах від заповітної смужки. Йому було важче не забити, ніж відзначитись голом, тому досвідчений «Чубі» легенько переправив у сітку – 2:0.
 
Утім, «Скалі» вдалось дуже швидко відігратись. Негрівська «Панда» (Попович) вочевидь уже давно уникла славнозвісного ютубовського переїзду через себе потяга. Вихід Олександра віч-на-віч із Русином став першою переломною миттю цього поєдинку й круглий без суттєвих проблем затріпотів у правому куті воріт – 1:2. Далі тайм проходив без подібних індивідуальних майстер класів. Та на 37-й хвилині рахунок міг стати рівним, коли на хорошу ударну позицію з меж штрафного майданчика, однак Костак зумів винести м’яч від Еріка з ударної ноги. Через хвилину Жуков подав із кутового з правого флангу на дальню стійку, де Кормош ударом головою цілив у ближній, від нього верхній кут, та постріл від Івана полетів трохи вище поперечини.
 
На 44-й хвилині вже інший Кормош пробивав низом у лівий кут. Пуга в падінні зумів зреагувати на удар Василя. Через хвилину відбувся ще один вихід один-в-один Поповича. Сашко пробив у сантиметрах поруч із лівою стійкою. Та при цьому прапорець Лялюка зафіксував у кращого бомбардира району 2017-го року офсайд.
 
Другий тайм мало чим відрізнявся від першого, та в цьому відрізку «Скала» виявилась міцнішою від цілої гори за рахунок перш за все настрою, з яким вийшли з роздягальні та неймовірної реалізації стандартів. На 47-й хвилині ледь не стала результативною атака правим флангом зі зміщенням до центру. Цю наступальну дію влучним ударом завершив Продан, та м’яч рикошетом від опонента полетів повз ближню стійку на кутовий. Після подачі Артура з цього стандарту з правого кута в центр карної зони, іршавці не змогли винести далеко. Ковач підхопив і спрямував поліеританову кулю точно під ліву стійку. Русин намагався дістати, та ці старання з уникнення паритету в рахунку виявились марними – 2:2.
 
Через дванадцять хвилин на удар метрів із двадцяти наважився Жуков і влучив у ближній правий кут. Іван у падінні зумів відбити. Ще через хвильку атака у відповідь по центру й Артур Продан влучно пробив трохи ближче до лівого, ніж до правого, кута. Русин мало чим міг зарадити своїй команді в цьому епізоді. Та на його стороні була поперечина, від якої м’яч зрикошетив за ворота.
 
На 69-й хвилині свою найкращу нагоду забити мав Мудра. Мирослав приклався метрів із двадцяти двох і влучив під поперечину. Пуга в стрибку зумів дістати цей складний м’яч і продемонстрував свій найкращий сейв. Через дві хвилини Майор підступно побив низом метрів із тридцяти п’яти, із прицілом у лівий кут. Русину було важко перегрупуватись, щоб дістати. На його щастя круглий оминув браму з зовнішнього боку стійки.
 
У кінці тайму гравці «Бужори» намагались іти вперед великими силами, даючи шанс супернику в контратаках. Скелясті вміло відбивались, а в одному з епізодів знову змогли видавити максимум зі стандарту. Здавалось не надто загрозливий штрафний з лівого флангу, та в ролі славнозвісного Шеви в цьому епізоді був Мкртичан, а статус горезвісного Філімонова була адресована його опоненту. М’яч після навісного удару від Генріха оминув всіх і влетів під дальню стійку. Стрибок відчаю Василя був тільки прелюдією святкування «Скалою» чергового голу, який доповнив камбек – 3:2.
 
До завершення матчу обидва колективи мали по кілька нагод відзначитись. У «Бужори найкращий шанс зрівняти був через вісім хвилин після пропущеного. Ломага дальнім пасом віддав по лівому флангу на Марковція. Даниїл прискорився, залишивши позаду всі можливі перепони й пробив повз воротаря, та при цьому спрямував круглого й повз ближню стійку, змусивши своїх численних фанів зітхнути в розпачі.
 
«Скала» додала до свого чемпіонства ще один трофей, який додасть клубу впевненості в наступних матчах у боротьбі за кубок чемпіонів Закарпаття. «Бужора» отримала невелику ложку дьогтю в загалом хороший сезон і має кілька місяців для покращення всього того, що не дозволило виступити в цьому році ще краще. Загалом же клуб на правильному шляху виховання своїх футбольних талантів, які в подальшому можуть принести трофеї.
 
 
11 листопада, м. Іршава, стадіон «Авангард», хмарно з проясненнями, часом дощ, 400 глядачів
 
«Бужора» Іршава – «Скала» Негрово – 2:3 (2:1)
 
Голи: Кинів, 7, Чубірка, 18 – Попович, 20, Ковач, 48, Мкртичан, 80.
 
«Бужора»: Василь Русин, Дмитро Чубірка, Юрій Кохан, Станіслав Кохан, Володимир Томич, Дмитро Жуков, Василь Кормош (Даниїл Марковцій, 83), Іван Костак, Іван Кормош (Ярослав Горзов, 63), Василь Кинів (Мирослав Ломага, 57), Мирослав Мудра.
Запасні: Петро Кляп, , Михайло Бізіля, Іван Довгінко.
тренер – Михайло Рацин.
 
«Скала»: Іван Пуга, Василь Ковач, Крістіан Попик, Генріх Мкртичан, Ерік Майор, Артур Продан, Крістіан Малеш, Василь Росул, Віталій Даночко, Олександр Попович, Іван Троян.
Запасні: Анатолій Батрин, Василь Веждел, Андрій Пацкан, Андрій Данканич, Євгеній Чобан, Дмитро Дудник.
Тренер – А. Пацкан.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 1563 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: