Головна » Усі публікації » на Закарпатті » Свалявське "Сузір'я" U11 завоювало срібло на UTMOST CUP 2019 (ФОТО)
11:36
Свалявське "Сузір'я" U11 завоювало срібло на UTMOST CUP 2019 (ФОТО)
З 8 по 11 травня пройшов п’ятий за ліком Utmost cup у віковій групі u-11, де взяло участь 24 колективи з України, Молдови, Білорусі та Румунії.

Свалявське
Команди за результатами жеребкування були розподілені на чотири групи по 6 команд у кожній. Після групової стадії змагань юні футболісти продовжували свої змагання у стадії плей-офф, де у підсумку кожна команда отримала своє підсумкове місце у рейтингу. Серед учасників і два представники Закарпаття - це ужгородський СДЮСШОР та свалявське Сузіря.
 
До вашої уваги склади усіх відбіркових груп:
 
Група А: Прем'єр-Нива (Вінниця), Столиця (Київ), Шахтар (Донецьк), Дачия (Кишинёв), Барса (Суми), СДЮСШОР (Ужгород).
 
Група В: Оболонь (Київ), Волинь (Луцьк), Кремінь (Кременчук), Блохіна-Бєланова (Вінниця), Молодь (Полтава), ЦОР (Брест, Білорусь).
 
Група C: Чорноморець (Одеса), Чемпіон (Київ), Десна (Чернігів), Сузір'я (Свалява), Стяуа (Бухарест, Румунія), Зірка (Кропивницький).
 
Група D: ДЮСШ 26 (Київ), ФК Одеса (Одеса), Металург (Запоріжжя), ДЮСШ 1 (Хмельницький), Освіта (Херсон), Карпати (Львів).
 
Сам турнір проходив на кращих штучних полях міста Вінниці: спортивному комплексі «Нива» та стадіоні «Вінницького міського палацу дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної». Ігри проходили на майданчику розміром 70х50м.
 
 
Результати закарпатських команд:
 
Группа A
 
Барса (Суми) - СДЮСШОР (Ужгород) 2:1
СДЮСШОР (Ужгород) - Дачия (Кишинёв) 2:0
Шахтар (Донецьк) - СДЮСШОР (Ужгород) СК "Нива" 2:1
Дачия (Кишинёв) - Прем'єр-Нива (Вінниця 0:5
Прем'єр-Нива (Вінниця) - СДЮСШОР (Ужгород) 2:0
СДЮСШОР (Ужгород) - Столиця (Київ) 0:0
 
 
Группа C
 
Десна (Чернігів) - Сузір'я (Свалява) 0:4
Чемпіон (Київ) - Сузір'я (Свалява) 0:2
Стяуа (Бухарест, Румунія) - Сузір'я (Свалява) 1:1
Зірка (Кропивницький) - Сузір'я (Свалява) 1:1
Сузір'я (Свалява) - Чорноморець (Одеса) 1:1
 
 
Плей-офф за 17-24 місця
Чемпіон (Київ) - СДЮСШОР (Ужгород) 3:1
СДЮСШОР (Ужгород) - Освіта (Херсон) 2:0
 
Матч за 21-22 місце
Карпати (Львів) - СДЮСШОР (Ужгород) 1:1 (2:1)
 
 
1/4 фіналу
Прем'єр-Нива (Вінниця) - Сузір'я (Свалява) 1:1 (1:3)
 
Півфінал
Сузір'я (Свалява) - ДЮСШ 26 (Київ) 1:0
 
Фінал
Шахтар (Донецьк) - Сузір'я (Свалява) 1:0

ФОТОРЕПОРТАЖ з турніру дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.

 
Наставник свалявського "Сузір'я" Іван Грубінка поділився враженнями від турніру та розповів про найважливіші моменти у вирішальних матчах своєї команди:
 
"Умови на турнірі були прекрасні: два штучні стандартні поля були поділені на дві половини, тобто було 4 поля 50×70 м. Грали вже з офсайдами, 2 тайми по 18 хв. Все чітко по часу, автобус секунда в секунду, ігри хвилина в хвилину. Рівень казковий. Валерій Золотухін приїхав сам особисто, щоб представити цей турнір під егідою ДЮФЛ України і відмітив, що це найсильніший дитячий турнір в Україні.
 
На груповому етапі так склалося, що у таблиці три команди набрали по 9 балів - Сузіря, Чорноморець і Стяуа, і кожен між собою зіграв внічию. Найважчим і вирішальним у групі вважаю гру проти Стяуа, бо в цій грі на початку травмувався наш лідер і капітан команди. І відразу ж ми пропустили гол. Це був серйозний удар по психології наших юніорів. І я вважаю, що саме ця гра показала наскільки у футболі важливим є характер. Ми зрозуміли, що якшо ми програємо румунам - ми вилітаємо. І часу залишалось 7-8 хв. як хлопці почали йти ва-банк. Це був один з кращих наших відрізків на турнірі. За ці 7 хвилин ми показали шо не лише словами "один за всіх, і всі за одного!", а і діями на полі. І за 20 секунд до закінчення матчу ми забиваємо гол і виходимо до 1/4 фіналу з першого місця, де нас вже чекали господарі і один з фаворитів Прем'єр-Нива Вінниця.
 
В 1/4 гра була приблизно рівною з трішки більшим володінням мяча у господарів. Але ми теж не відстоювались в обороні і гостро атакували. Пропустили гол у швидкій контатаці за 6 хв. до кінця матчу. І знову продемонстрували силу волі та характер в завершальні хвилини матчу. Забили гол після удару з штрафного, захисники заблокували удар в штрафній, а найспритнішим виявився наш нападник, який ударом з 12 метрів зльоту в девятку не залишив шансів воротарю. Нива включила пресинг на останніх хвилини зустрічі, але гол забивати на останніх секундах могли і ми. Далі гра перейшла в серію пенальті. Ми свої два удари реалізували без шансів, а вони свій другий удар влучили у стійку. Вирішальний удар взявся пробивати наш воротар Кобилинський Дмитро і холоднокровно розстріляв воротаря.
 
Через годину нас вже чекала півфінальна гра проти ДЮСШ 26 Київ (вони ж Зірка Київ). Ця команда, за думкою багатьох тренерів, є точно в трійці кращих в Україні по 2008 р.н.. Але скажу відверто, що після гри з Премєр-Нивою я мав відчуття шо ми виграємо півфінал і бачив в очах своїх хлопців, що вони не бояться їх і налаштовані тільки на фінал. Нам вдалося забити швидкий гол у хорошій контратаці - наш нападник втік один в один і спокійно забив гол в кут воріт. Після цього ми ще раз пораз у 1 таймі мали хороші нагоди. А от 2 тайм видався для нас надзвичайно важким. Знову потрібно було включати характер і морально-вольові якості, щоб відстояти цей рахунок, тому що кияни нас притисли на своїй половині. Але ми тактично перебудувались і грамотно відіграли 2 тайм. В результаті чого ми виграли і пройшли в фінал, де нас чекав гранд і фаворит турніру донецький Шахтар.
 
Мене приємно вразило те, що хлопці вийшли на поле без крапельки мандражу. Фінал видався напруженим. Звичайно Шахтар володів ініціативою. Я би поділив фінал на 2 тайми: 1 тайм - з більшою ініціативою Шахтаря і декілька дуже небезпечих ударів у їх виконанні, але наш голкіпер був у цьому матчі на висоті. У нас також були два моменти: дальній удар і вихід фактично 1 в 1 - нападник у боротьбі з захисником проткнув мяч під воротарем, однак захисник гірників встиг вибити мяч з лінії воріт. Як потім мені казали багато тих, хто дивився цей матч, що мяч лінію пересік і був гол, але спорити з цим не буду, оскільки був далеко від епізоду і стверджувати що там був гол - не можу.
 
А от другий тайм ми зрозуміли де саме ми програємо позиційно і я вніс деякі корективи. Друга половина матчу була абсолютно рівна, ми грамотно перекрили всі проблемні місця, але все ж пропустили після дальнього удару в дальній кут - нападник підставив ногу і мяч рикошетом полетів у зовсім інший кут воріт. Потім у нас були ще 2 удари здалеку і один небезпечний кутовий, де наш гравець закрутив мяч у дальню девятку, але воротар відбив мяч і він скользнув по перекладині. Тож 0:1. Але я пишаюся за такий фінал. Бачив попередні ігри Шахтаря в плей-оф і у всіх вони каменя на камені не залишали від суперників. Після гри приємно було чути компліменти в сторону нашої команди від тренерів Шахтаря та президента ДЮФЛ України Валерія Золотухіна."
 
Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 1059 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: