Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » "Талісман" Великі Береги переможець юнацького турніру на Берегівщині (ФОТО)
21:47
"Талісман" Великі Береги переможець юнацького турніру на Берегівщині (ФОТО)
25 червня, на стадіоні села Велика Бийгань, пройшов традиційний бліц-турнір серед юнацьких команд, присвячений Дню Молоді та Дню Конституції України.

Цей турнір , проходить щороку в останню неділю червня. І вже має свою історію і традиції.
 
Цьогорічний турнір, вирізняється з поміж попередніх, низькою явкою команд – учасниць чемпіонату. Як не дивно, на турнір не зявилися ФК «Зірка» Берегово, ФК «Артос» Гать, ФК «Запсонь» та ФК «Батьово». Ігнорування керівниками клубів юнацького турніру насторожує. Адже берегівська «Зірка» основним складом є беззаперечним лідером чемпіонату району, а юнаки на передостанньому місці в чемпіонаті. ФК «Артос» Гать, завжди ставить перед собою найвищі завдання. Але юнаки команди в останньому рядку турнірного становища. Складається враження, що керівникам лідерів чемпіонату, байдуже підростаюче покоління, майбутня зміна. Вони не зацікавлені в розвитку юнацького футболу. Жиють сьогоднішнім днем і очікують на пошуки талановитих футболістів вихованцями інших клубів.

ФК «Запсонь», як дорослі так юнаки, знаходяться в верхній частині таблиці. Але успіхи юнаків, в значній мірі залежить не від роботи, а від наявності талановитих дітей, які на цьому турнірі мали всі шанси поборотися за найвищі місця. Але байдужість керівництва клубу позбавила їх такої можливості. Що стосується ФК «Батьово», то як дорослі так і юнаки, не мають стабільності. Але саме такий турнір дає можливість юним футболістам набиратися досвіду, маючи можливість на одному стадіоні подивитися на гру своїх суперників і позмагатись з ними. Як не прикро, але такий підхід до розвитку футболу керівниками окремих клубів насторожує. Чи їх слова про підготовку та турботу про юних футболістів, то просто слова для піара.
 
Що стосується самого турніру, то в ньому взяло участь 5 команд. Він пройшов цікаво і напружено. Глядачі мали можливість спостерігати, цікаву, безкомпромісну боротьбу юних футболістів, які прагнуть вдосконалення і підвищення власної майстерності та досягнення футбольних вершин. В змаганнях брали участь футболісти 1999 року народження та молодші. Якщо поглянути на склади команд, то вони суттєво вирізнялися від складів, якими вони грають в чемпіонаті, що зіграло свою роль. Причина? Вона проста. В чемпіонаті району багато футболістів 18 років і молодші виступають за дорослі команди, а в цьому турнірі отримали змогу позмагатися зі своїми ровесниками поповнюючи юнацькі склади. Тому, в підсумку і результати цікаві.
 
У першій грі на поле вийшли футболісти великоберезького «Талісмана» та ФК «Кідьош». За результатом гри «Талісман» переміг 2:0. Наступними на футбольному майданчику, зіграли ФК «В. Бийгань» та берегівський «Юніор». «Юніор» грав практично основним складом дорослої команди, яка бере участь в чемпіонаті. Так як команда укомплектована юними футболістами. Досвід виступу «Юніора» в чемпіонаті позначився на результаті гри, і вони впевнено перемогли 4:0.
 
Чи не найцікавішим виявилося, протистояння того ж «Юніора» з лідером чемпіонату району серед юнаків ФК «Яноші». Як не дивно, футболісти «Юніора» нічого не змогли протиставити футболістам з Яноші і поступилися 0:3.
Здавалося, що фінальна гра просто формальність. ФК «Яноші» одноосібний лідер чемпіонату легко здолає опір великобережського «Талісмана». Але інакше думали футболісти з Великих Берегів. Вони з перших хвилин пішли в атаку і скористалися недооцінкою футболістами Яноші. Спочатку Іштван Балог головою пробив точно і відкрив рахунок. Згодом його подвоїв Томаш Леврінц. Тільки після другого пропущеного голу юнаки з Яношів намагалися взяти гру в свої руки. Але «Талісман» боровся і не бажав поступатись. Яношівцям, вдалося забити гол престижу зі штрафного у виконанні Іштвана Раца. Але, фортуна була на боці «Талісмана» і вони отримали заслужену перемогу в цьогорічному бліц-турнірі присвяченому Дню Молоді та дню Конституції України.
 
По завершенню турніру голова Берегівської районної федерації Олександр Чегіль, голова дитячо – юнацького комітету федерації Жолт Леврінц та член виконкому БРФФ Іштван Біров привітали учасників змагань та нагородили медалями та Кубками федерації футболу.
Прес – служба БРФФ
ФОТОРЕПОРТАЖ із матчу дивіться на сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 815 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: