Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Ті, що завжди другі, й такі, що здивували вперше
10:05
Ті, що завжди другі, й такі, що здивували вперше
Про проміжні підсумки першої ліги Закарпаття дізнавайтесь далі.

Ті, що завжди другі, й такі, що здивували вперше Вийшла зі звичних берегів 

Саме так сталось із «Боржавою» з Боржавського, яка зросила зливою голів свій стадіон та «привітала» спортивні майданчики недалеких Заріччя та Сільця й навіть перемахнула за сусідній невеличкий гірський хребет у колись славну футболом Копаню. «Клуб Бричів» здобув 77 % можливих залікових очок і за цим показником став третім у Західній зоні, при другій серед обох груп Заходу середній різниці голів (+ 2.2 за гру). Змогли вони це зробити завдяки потужній атакувальній ланці команди, яка забивала в середньому по 3.9 мячів за матч, що є кращим показником не тільки в Західній зоні, а й у всій першій лізі. Щоправда головний конкурент клубу з Виноградівщини «Нижній Коропець» продемонстрував аналогіну результативність. Головні бомбардирські якості «Бричі й компанія» продемонстрували в домашніх поєдинках, де забивали в середньому шалені 4.8 гола за гру, недосяжні для всіх клубів першої ліги. Це дозволило показати на своєму полі кращу середню різницю мячів усієї Західної зони (+ 3.2 за гру), бо поступились за цим показником тільки братам зі Сходу – «тячівцям» та «ізянцям». Із огляду на вищезгадане, можна визнати «боржавців» кращим домашнім колективом групового турніру Західної зони, та услід за «Тячевом» та «Ізою» внести їх до трійки кращих домашніх команд групових змагань першої ліги. 

«Бричі та іже з ними» стали не тільки єдиним клубом Західної зони, який вигравав удома з різницею в понад три голи, а й опинились серед двох команд (разом із «Ізою»), які здобули найбільше домашніх перемог з різницею в понад п’ять мячів – по дві. Вони опинились серед двох кращих команд першої ліги за кількістю перемог у гостях у понад два голи й поступились за цим тільки «нижньокоропівцям» – дві проти трьох. Більшість  цих звитяг увійшли до п’ятиматчевої серії перемог, яку «чингавці» втілювали в життя майже місяць, до середини жовтня. Вражає й чотириматчева серія домашніх перемог, яку розпочали творити з кінця вересня. 

Кращим матчем «боржавців» стала феєрична завершальна звитяга в Сільці. Також ще те видовище видали «чингавські комятці» чотирнадцятого жовтня для Невицького. Цінною була й перемога двадцятого вересня в Невицькому. Найгіршим матчем було мабуть фіаско 17-го жовтня в Нижньому Коропці. 
    

Стабільність і ще раз стабільність 

Старожил обласних змагань «Вишково» не вразив, однак і не надто розчарував своїх фанів, бо здобув мабуть те, що й очікував як вдома, так і в гостях, отримавши загалом понад 73 % можливих залікових балів і поступився за цим показником на Сході тільки «Тячеву» та «Ізі», при якісній середній різниці мячів (+ 2.4 за поєдинок). Дуже добре грали «вишківці» на виїзді, бо здобули майже 67 % можливих залікових пунктів, а це стільки ж як у «Боржавського» та краще, ніж у ще сімнадцяти команд першої ліги. Також на виїзді вони досягли дуже хорошої середньої різниці голів (+ 2 за гру), що є найкращим показником Східної зони та другим таким у всій першій лізі услід за нижньокоропівським. 

«Вишково», як і «Тячів» та «Нижній Коропець», здобуло на виїзді три перемоги з різницею в понад один м’яч, а решта команд мають таких менше або не мають взагалі. Також вони єдині в першій лізі, хто вигравав на виїзді з різницею в понад вісім голів, і одна з двох (разом з «Ізою»), хто взагалі вигравав у понад вісім голів. Досить пристойно виглядають їх триматчева переможна серія з різницею в понад один гол, яку вони творили з середини жовтня, та триматчева домашня переможна серія в понад один м’яч, на яку вони працювали від початку жовтня. Кращим матчем «Вишкова» безумовно є феєричний голепад дванадцятого вересня, який вони влаштували в Рокосові. Також дуже цінною була впевнена перемога двадцять сьомого вересня в Руському Полі. Ефектною була й домашня звитяга вісімнадцятого жовтня над «Гірником». Натомість, більшого очікували від «Вишкова» тридцятого серпня в Міжгірї та двадцятого вересня вдома з «Беркутом». 
   

Гей високая «Говерла», та все ж трохи нижче 

Кілька сезонів тому тривали дискусії чи підвищиться команда з Ясіня в класі. Та результати останніх років показали, що вони були зайвими, бо навіть в рамках Східної зони ставали все скромнішими. От і цього разу вони разом з «Карпатами» вважались фаворитами групи, однак здобули трохи більше 63 % можливих залікових очок, при досить сором’язливій середній різниці голів (+ 1.1 за матч). «Говерла» традиційно для себе трохи краще грала вдома й здобула на рідній арені в столиці Гуцулії трохи більше 73 % можливих залікових балів, поступившись за цим показником тільки трьом командах Східної зони. Також вони опинились серед трьох команд, які вдома жодного разу не програли. Про те, що вересень був для них кращим за жовтень свідчить той факт, що їх переможна серія з різницею в понад один м’яч відбулась саме в першій половині групового етапу. А от їх триматчева серія домашніх перемог, яку вони творили понад місяць і до самого завершення жовтня, свідчить про те, що вони не збавляли обертів вдома майже до завершення регулярних змагань. 

Кращим матчем «Говерли» була впевнена звитяга двадцять сьомого вересня у Великому Бичкові. Також дуже корисними були домашня перемога одинадцятого жовтня над Дубовим та мирова третього жовтня в Ізі. А от фіаско чотирнадцятого жовтня в Тересві цілком можна вважати їх найгіршим матчем. Також суттєвий удар по престижу клубу завдала домашня мирова першого листопада  з «Ялинкою. 


Засяяла яскравіше 

Одним з головних відкриттів групового етапу стала команда з Лінців, яка могла б конкурувати за прогресом з «Боржавським», якби не зняття однієї з команд групи й відповідно зменшення її конкурентності. А от якщо брати останні півтора року, то «Зірка» мабуть головне відкриття цього відрізку в нашій області, бо раніше ще й вигравали Лігу чемпіонів Закарпаття. 

Поєднання молодих та досвідчених гравців дозволило виставити досить збалансований склад, який здобув досить непогані, як для дебютанта більше 58 % можливих залікових пунктів. Набагато краще колектив із Лінців грав вдома, де здобув дуже достойні понад 83 % можливих залікових очок, посупившись за цим показником тільки «Тячеву», «Боржавському», «Ізі» та «Нижньому Коропцю». Непоганою була й різниця голів їх домашніх матчів (+ 2.5 за гру). «Зірці» не вистачило одного м’яча, щоб стати кращою домашньою командою групи, та третьою такою в Західній зоні. 

Саме вдома були здобуті дві з трьох їх перемог у понад один гол, а їх чотириматчева домашня безпрограшна серія, яку розпочали ще 30 серпня, буде суттєвим подразником для «Боржавського». Кращим матчем команди була впевнена виїзна звитяга чотирнадцятого жовтня в Кінчеші. Також велику вагу щодо турнірного стану справ мала добротна стартова домашня звитяга над «Боржавою» та домашня мирова сімнадцятого жовтня з «Колосом». А от найгіршою грою була мабуть нічия двадцять шостого вересня в Лалові, де мали вигравати від «Карпат» хоча б мінімально.                                                              
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 446 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: