Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » "Тячів" бере гору над "Ізою"
11:41
"Тячів" бере гору над "Ізою"
Матч між одним із лідерів східної зони СК «Тячів» та командою – середнячком ФК «Іза» вийшов доволі цікавим.

Попри його кінцевий результат – 3:0 на користь господарів перемога тячівцям далася нелегко. Та й реалізуй в першому таймі свої нагоди гості могли цілком розраховувати на сенсацію.
 
Слід відмітити, що в складі «Тячева» виступають досить солідні футболісти, які мають за спиною досвід виступів за професійні клуби, зокрема Андріан Бабич. Команда також підсилилася досвідченим гравцем Павлом Оржеховським, який ще й за сумісництвом є тренером тячівського колективу. А в захисті діяв тандем ужгородців – фактурний Олександр Пакош та юркий Олександр Шимон.
 
В гостей також у складі діяли кваліфіковані футболісти – воротар Володимир Дядюк , який виступав у молодіжному складі ужгородської «Говерли». Задавав тон у грі «Ізи» ще один наддосвідчений футболіст Ярослав Мадяр через якого й будувалася гра в середній ланцї.
 
У першій двадцятихвилинці тячівці, хоч і мали перевагу в контролі над м’ячем, гострих моментів не було. Гості грамотно оборонялися й намагалися відповідати контратаками, які також захлиналися далеко до підступів карного майданчика «Тячева». А перший гол стався після виконання кутового. До цього нападник тячівців запресингував правого оборонця «Ізи», який випустив м’яч за лицеву лінії поля. Подачу з кутового на протилежному фланзі підбирає гравець господарів, повторно навішує на лінію воротарського майданчика, де верхову боротьбу в оборонців виграє Михайло Фіцай й реалізовує свою нагоду – 1:0.
 
Після цього прокинулися гості, які організували кілька небезпечних контрвипадів. Під час одного з таких – лівим краєм у карний майданчик господарів увірвався Дмитро Малунець і пробив у дальній кут. Воротар «Тячева» не зумів приборкати м’яча та його на лінії воріт підстрахував оборонець і виніс м’яч за межі поля. Наприкінці тайму ще одну нагоду мали господарі, перспективна атака завершувался передачею на кут штрафного, де Олег Менджул вирішив пробити зі сходу, та удар в хавбека «Тячева» вийшов зовсім невдалим і м’яч полетів у зворотньому напрямку в аут.
 
Друга частина поєдинку проходила в середній зоні поля. Обидві команди при розвитку своїх атак часто робили помилки під час передач на чужій половині поля. Та все ж кілька гострих моментів господарі таки створили, але тоді команду гостей виручав Володимир Дядюк. Ситуація змінилася після заміни в складі господарів , коли на поле вийшов Василь Гирич. Спочатку він не зміг увійти в гру – змарнував чудову нагоду, промахнувшись по м’ячу на лінії воротарського майданчика, двічі на фланзі втрачав м’яч у простих ситуаціях й привозив небезпечні «контратаки» для своєї команди, та в третій раз на 80-й хвилині таки зумів пройти оборонців на правому фланзі увійшов в штрафний майданчик і покотив м’яч під удар Оржеховському, а Павло пробив точно під ближню стійку – Дядюк хоч і дотягнувся до м’яча, але парирувати удар не зміг.
 
Далі гості вирішили врятувати ситуацію й великими силами пішли в атаку, намагаючись запресингувати господарів на власній половині поля, та тячівці доволі легко короткими передачами виходили з під тиску після чого організовували гострі атаки. На 89-й хвилині матчу після такого розіграшу, довгим пасом партнери знаходять Михайла Фіцая, який вміло прийняв м’яч, й зумів втекти від оборонців і пробив у дальній кут – 3:0.
 
Гості мали нагоду провести гол престижу – після штрафного воротар «Тячева» не зумів приборкати м’яч та на добиванні від суперника він знову заблокував удар і зберіг свої володіння недоторканими. Тож впевнена перемога господарів, які скорочують відставання від лідера ФК «Хуст» й боротьба за лідерство у східній зоні першої ліги в другій частині сезону стане гострішою.

 
Арбітр: Митровський Михайло,
Асистенти арбітра: Бабич Томаш, Сенишин Роман (Ужгород);
Делегат ФФЗ: Наскалов Віктор (Мукачево).
 
Стадіон ім. Л.Бийреша м. Тячів
 
СК «Тячів» - ФК «Іза» - 3:0 (1:0)
 
Голи: Фіцай М. 20, 89, Оржеховський 81
 
ФК «Тячів»: Пунько Богдан, Оржеховський Павло, Бабич Андріан, Григоренко Іван, Левко Євген, Манжос Василь, Менджул Олег (Гирич Василь 70) Пакош Олександр, Фіцай Михайло, Фіцай Василь, Шимон Олександр.
Запасні: Ердів Роберт, Магула Микола.
Тренер: Павло Оржеховський.
 
ФК «Іза»: Дядюк Володимир, Малунець Дмитро, Сарай Михайло, Келемен Василь, Довжанин Сергій, Павлій Михайло, Холод Степан, Джуган Віталій, Мадяр Ярослав, Дума Юрій.
Запасні: Вакаров Василь, Іваняс Юрій, Мандзюк Анатолій.
Тренер: Вучкан Віктор
 
Попередження Гирич 77 – Довжанин 22, Малунець 28
Семен МИХАЙЛИК
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 900 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: