Головна » Усі публікації » ДЮФЛ » Тячівські юніори найсильніші у свому районі
23:31
Тячівські юніори найсильніші у свому районі
У Буштині зіграли завершальні матчі першості ДЮФЛ Тячівського району.

29 серпня на стадіоні «Тиса» в селищі Буштино відбулись завершальні матчі першості Дитячо-юнацької Футбольної Ліги Тячівського району. Змагання пройшли за сприяння керівництва райдержадміністрації та районної ради. Співорганізаторами спортивного дійства виступили сектор молоді та спорту державної адміністрації, Тячівська районна федерація футболу та Тячівська ДЮСШ. Як розповів голова федерації футболу Тячівського району Іван Грабар, ціль даного чемпіонату - підготовка дітей і створення збірної району для участі в першості України серед ДЮФЛ. За його словами, такі ігри проводяться в районі вже багато років, але ніколи не було чіткого графіку матчів, положення, вікового цензу та фінансової підтримки, вони проходили на загальних засадах, хоча були тренери та меценати, які допомагали розвиватись командам. Цього року район вийшов на новий рівень,при федерації футболу діє сектор ДЮФЛ (відповідальний Приходько Федір Павлович), який і займається організацією таких змагань.

На сьогоднішній день в ДЮФЛ Тячівського району щоденно займаються 140 юнаків. Крім того, мова йде не тільки про виховання футболістів, в іграх ДЮФЛ до суддівства залучаються молоді арбітри, це сприяє розвитку навичок та вмінь спортсменів в питаннях арбітражу, що наразі залишається серйозною проблемою не тільки в нашому районі.

До того ж, команда Тячівщини виборола 5-е місце в Україні в замаганнях на приз клубу «Шкіряний м’яч», тож перспективи у юних футболістів району є і показати наших дітей у Дитячо-Юнацькій Футбольній Лізі України буде також хорошим показником, - наголосив Іван Грабар.

Розпочалась першість ДЮФЛ Тячівського району у червні цього року. Участь прийняли 7 команд з різних населених пунктів Тячівщини, зокрема Тячева (тренер Іванчов П.), Солотвина (тренер Ціпле Ю.), Тересви (тренер Габорець В.), Буштина (тренер Болог Ю.), Руського Поля (тренер Попілканич Й.), Бедевлі (тренер Приходько Ф.П.) та Нижньої Апші (тренер Венерин Г.). Першість проходили за коловою системою, кожна команда зіграла із всіма іншими учасниками, а переможці визначились за набраною найбільшою кількістю балів.

В завершальних матчах першості всі команди намагались по-максимуму використати останній шанс покращити свої результати, тому юні футболісти показали хорошу спортивну майстерність, впевненість та волю до перемоги. Цього дня на полі зустрілись команди Бедевля – Солотвино, які зіграли в «нічию» 2:2, матч Тячів – Тересва завершився з рахунком 2:1. Не обійшлось і без непорозумінь – команда Руського Поля у грі з Нижньою Апшою покинула поле до суддівського свистка. Така неспортивна поведінка була засуджена присутніми, юнакам слід було продовжити матч та показати свої вміння на полі.

По завершенню всіх матчів проведено урочисту церемонію нагородження переможців, участь у якій прийняли представники райдержадміністрації, районної ради, організатори та тренери змагань. За підсумками всіх матчів на третьому місці опинилась команда Солотвина, почесне друге місце посіли футболісти Бедевлі і омріяну перемогу та кубок першості ДЮФЛ Тячівського району виборола команда юних спортсменів міста Тячів.

На завершення спортивного дійства хлопців закликали активно тренуватись, оскільки вже у вересні збірна команда району представлятиме Тячівщину на першості ДЮФЛ України.

За матеріалами прес-служби Тячівської райдержадміністрації




Категорія: ДЮФЛ | Переглядів: 748 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: