Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » Топ власників футбольних клубів Берегівщини
19:17
Топ власників футбольних клубів Берегівщини
У Берегівському районному футболі завжди було багато непересічних особистостей: футболісти, тренери та ін, хто причетний до розвитку футболу в районі.

Топ власників футбольних клубів Берегівщини

Хочеться зупинитися на президентах футбольних клубів, які в новітній історії досягли найбільших успіхів у змаганнях, що проводилися під егідою районної федерації футболу, адже роль президента футбольного клубу переоцінити важко. Вони, прикладаючи максимум зусиль, витрачаючи власні кошти, час, енергію на організацію роботи футбольних клубів. Завдячуючи саме їм, футбол у районі розвивається і тисячі вболівальників мають змогу відвідувати футбольні матчі та вболівати за улюблені команди. На плечі президентів лягає великий обсяг роботи: фінансування, організація роботи, створення сприятливих умов для тренувального процесу, утримання інфраструктури, організація футбольних матчів тощо.

Якщо говорити про Берегівщину, то, звичайно, виступ «Берегвідейка» на обласних і Всеукраїнських змаганнях під керівництвом Ігоря Свища та Іштвана Гойдоша на перший погляд затьмарює роботу інших президентів. Але хочеться поговорити про президентів, команди яких виступали та виступають у районних змаганнях. Хто з них найкращий? Такого рейтингу немає і не варто його робити. То ж підемо по хронології, починаючи з 2010 року.

27591512 1928857350764424 642773897 nІван Емілович Войтович – почесний президент ФК «Зірка» (Берегово)
Павло Павлович Іваньо – президент ФК «Зірка» (Берегово)

Ставши біля керма «Зірки», цей тандем президентів за короткий термін вивів клуб із середнячків районного чемпіонату в лідери. У 2009 році вони вперше виграли чемпіонат, ведучи боротьбу за лідерство з бадалівським «Феніксом» у всіх районних змаганнях. У 2010 році «Зірка» знову стала чемпіоном. Того ж року саме ФК «Зірка» вперше в історії району перемогла в Лізі Чемпіонів Закарпаття, проклавши шлях до перемог інших команд району в цьому турнірі.

gyuriЮрій Юрійович Кноблох – президент ФК «Фенікс» (Бадалово)

Безперечно, до сезону 2011 року Ю. Кноблох уже певний час очолював клуб із Бадалова. Але саме в 2011 році його команда виграла практично всі титули в районі: чемпіонат у складній боротьбі з головними суперниками ФК «Зірка» (Берегово), ФК «Дийда». Перемога в Суперкубку району та Кубку «Берег-Фест». За роки виступів до 2016, коли команда припинила виступи в районних змаганнях, очолюваний ним клуб чемпіоном району ставав тричі – в 2011, 2013 та 2015 роках. Три перемоги також в Суперкубку району – 2011, 2014 та 2015 роках. У Кубку району команда, очолювана Юрієм Кноблохом, перемагала також 2012 та 2015 року. До того ж у 2015 році бадалівський «Фенікс» переміг у Зимовому кубку.

kemeny csabaЧобо Габорович Кемень – президент ФК «Дийда»

На початку 2000-х, після кількарічної перерви в Дідові відродили футбольний колектив. Це сталося завдяки місцевому підприємцю, меценату, небайдужому до долі власного села і любителю футболу Чобо Кеменю. З самого початку ставка робилася на місцеву перспективну молодь. До того ж у селі запрацювало відділення футболу районної ДЮСШ. Першої великої перемоги футболісти з Дийди досягли в Зимовому Кубку 2011 року. Той сезон для клубу був успішним. Адже команда грала в фіналі Кубку району «Берег-Фест», а за результатами чемпіонату вибороли бронзові медалі. У тому ж році клуб грав в фіналі Ліги Чемпіонв Закарпаття.У 2011 році ФК «Дийда» перемогла в Суперкубку району, де зуміли переграти бадалівський «Фенікс».З 2014 року команда з Дийди стартувала в першості Закарпаття. І відразу виборола бронзові медалі серед команд Західної зони. Пропустивши перед собою географічних сусідів ФК «Велика Бийгань».

У 2015 році команда з Дийди стартувала у вищій лізі чемпіонату Закарпаття, стрімко увірвавшись на лідерські позиції. Того ж року ФК «Дийда» сенсаційно перемагає в зимовому Кубку Закарпаття обігравши ФК «Ужгород». Грає в фіналі Кубка області, де вже поступається ФК «Ужгород». Наступного сезону в Суперкубку області, в серії післяматчевих пенальті переграє все той же ФК «Ужгород». А за результатами чемпіонату виборює бронзові медалі чемпіонату області.
27496282 1928857344097758 1116782339 nОлександр Миколайович Гоздог – президент ФК «В. Бийгань»

ФК «В. Бийгань» – постійний учасник чемпіонату району. Клуб завжди був середнячком чемпіонату. У середині 2011 року біля керма команди став Олександр Гоздог. Сезон команда провела посередньо – посіла п’яте місце в чемпіонаті району. А з початком сезону 2012 року про команду з Великої Бийгані заговорили всі. Уже в Зимовому кубку команда отримала яскраву перемогу, чим заявила про свої серйозні наміри. За результатами чемпіонату ФК «В. Бийгань» вперше за багато років виграв чемпіонат, отримавши яскраву перемогу в останньому чемпіонському турі (ця гра стала вирішальною) в лідера попередніх років бадалівського «Фенікса». Наступного, 2013 року, команда Олександра Гоздога перемогла в Суперкубку району, Кубку району «Берег-Фест» та Лізі Чемпіонів Закарпаття. У сезоні 2014 року команда взяла старт у першості області. Він виявися вдалим. Команда провела його на одному диханні, посівши перше місце без єдиної поразки, а в грі за звання абсолютного чемпіона першої ліги легко переграла переможця Східної зони рахівські «Карпати». У сезоні 2015 року клуб виступав у вищій лізі чемпіонату Закарпаття. За результатами першого кола команда лідирувала. Кадрові проблеми другого кола позначилися на грі, що в результаті призвело до п’ятого місця.

lokitaІштван Федорович Локіта – президент ФК «Артос» (Гать)

Президентом одного з лідерів районного футболу ФК «Артос» Гать Іштван Локіта став у 2012 році, коли його було обрано сільським головою в Гаті. Сезон 2012 року команда провела не зовсім успішно – намагалися зачепитися за призове місце, але в результаті тільки шоста позиція в чемпіонаті. І жодного трофею в районі. І все ж назвати неуспішним той сезон не можна, адже його завершення заклало основу майбутніх перемог. Завершивши чемпіонат району, молодий президент не опустив руки і заявив команду на Лігу Чемпіонів Закарпаття. Мало хто з футбольних експертів сподівався на успіх «Артоса», але президент зі своїми однодумцями ставили найвищі завдання й отримали перемогу в обласному турнірі.

У сезоні 2014 року «Артос» після кількох років перерви повернув собі звання чемпіона району. Того ж сезону вдруге команда перемогла в Лізі Чемпіонів Закарпаття. Старт сезону 2015 року став успішним. Команда перемогла в Зимовому кубку і здобула чергове чемпіонство. Сезон 2016 року – перемога в Зимовому кубку та Суперкубку району.

bakosЙосип Йосипович Бакош – президент ФК «Зірка» (Берегово)

Коли в 2014 році «Зірка» припинила свої виступи в чемпіонаті району і всі опустили руки, саме Йосип Бакош взявся за справу. У 2015 році команда відновила свої виступи у змаганнях. Перший рік під його керівництвом команда посіла 5 місце в чемпіонаті, а на завершення сезону стала переможцем «Кубка Федерації». Із наступного сезону «Зірка» заявила про себе в повний голос. Команда зіграла ц фіналах Зимового кубка, Кубка району «Берег-Фест» і виграла чемпіонат району. Сезон 2017 року підопічні Йосипа Бакоша розпочали більш ніж успішно, так як перемогли в зимовому Кубку району, перегравши у фіналі великоберезький «Талісман». Навесні отримали звання володаря Суперкубку району. А за результатами чемпіонату другий рік поспіль стали чемпіонами Берегівського району.

kariКарло Карлович Горват – президент ФК «Талісман» (Великі Береги)

Роботу в клубі в якості президента Карло Горват розпочав у 2015 році. Сезон пройшов успішно, адже як і дорослі, так і юнаки за результатами чемпіонату отримали бронзові медалі. Наступний сезон для його підопічних не був вельми успішним. Основний склад посів тільки п’яте місце в чемпіонаті, але юнацький склад переміг у чемпіонаті.

Найуспішнішим для президента був сезон 2017 року. Хоча за результатами чемпіонату команда опинилася поза призерами, але завоювала два престижні трофеї. Першим став Кубок району «Берег-Фест», а по завершенню чемпіонату команда виборола Суперкубок району. До того ж у цьому сезоні виборола срібні медалі Зимового кубку та «срібло» в чемпіонаті серед юнаків.

Джерело
 

Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 967 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: