Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Тренувались під "Говерлою", заграли над "Бужорою"
14:52
Тренувались під "Говерлою", заграли над "Бужорою"
Про нелегкий здобуток земляків Довбуша на Іршавщині дізнавайтесь далі.

Тренувались під
Один із найбільш конкурентних матчів дня на Закарпатті, незалежно від дивізіонів, відбувся в Іршаві. Хоча в минулі роки «Бужорі» зазвичай вдавалось вдало зіграти проти горян, та цього разу склади обох колективів у порівнянні з минулим сезоном суттєво змінились і хто пройшов цей етап безболізніше і корисніше щодо результату, той і міг дати відповідь щодо позитивного результату у даному очному двобої.
 
Перший тайм пройшов на зустрічних курсах. І хоча іршавці більше контролювали м’яч і атакували, та до реалізації нагод збірної України (мається на увазі двобій із Сербією) підопічним Цогли ще не один казан бограча треба ліквідувати, бо навіть сором’язливі «Карпати» їх за цим показником якимось боком все ж та й випередили. Єдиним світлим промінчиком у даній грі був такий собі послідовник Чедрика щодо гольового чуття – Бобик, який у одній із атак, після кількох намагань пробити від партнерів по атаці, встиг на добивання й відкрив рахунок – 1:0.
 
Здавалось ось вони друга поспіль перемога кується «бужорцями» впевнено й несамовито. Та до середини тайму гостям вдалось перехопити ініціативу й навіть на кілька хвилин притиснути суперника під саме «не можу». При цьому досить дошкульними для господарів були швидкі атаки рахівців по центру зі незначним зміщенням до флангів і знову до центру, із використанням коротких, та трохи меньше середніх, передач.
 
Намагались горяни виконувати й флангові подачі, не завжди вдало, та все ж завдяки однієї з таких передач із правого краю від досвідченого рахівського бійця Івана Микуличинського їм вдалось зрівняти рахунок. Папарига відгукнувся на цей пас і з досить близької відстані вколотив у сітку, без шансів на відбиття – 1:1.
 
Після цього господарі, завдяки старанням Василя Кормоша, Андрія Ломаги та Бандуровича, активізувались і до перерви створили мінімум три-чотири свої досить якісні нагоди як з гри, так і зі стандартів. Особливо хорошими були шанси у Бобика та Бандуровича, та Кудла перед свистком на перерву зловив кураж і тягнув усе, що рухалось в напрямку його брами й навіть гармату метрів із дванадцяти з правого краю штрафного майданчика від «залізного Івана» відбив не ризикуючи, а далі партнери винесли.
 
Другий тайм пройшов за схожим сценарієм. Першими на 49-ій хвилині, за наслідками дриблінгу Василинця, пробивали по воротах рахівці, та невлучно. Через дві хвилини Ломага подав із кутового в центр штрафного майданчика, де Костик метрів із семи цілив у правий кут, та полетіло повз праву стійку в неповному метрі. Ще через чотири хвилини ще одна подача з кутового від Андрія Ломаги, цього разу на дальню стійку. Предчук пробив головою й влучив у рамку, та Кудла у падінні зумів відбити. Утім, рикошетом від Мафтія м’яч перемістився йому за спину й голкіпер дивом зумів перегрупуватись і зупинити його в якомусь мінімальному метрі від лінії воріт. Ще через хвильку Бандурович метрів із тридцяти пробив із правого флангу, та знову в метрі над поперечиною. А забити гол вдалось рахівцям, які зробили це за наслідками атаки лівим флангом. Яремчук середнім пасом знайшов у штрафному майданчику Василинця. Василь влучив під ближню стійку. Русин стрибав і намагався відбити, та не дістав той м’яч, тому й виймав удруге – 1:2.
 
Господарі досить довго оговтувались від голу, бо ніяк не вдавалось за’вязати попереду більше двох-трьох передач. Добре, що у потрібний момент вдалось знайти у вигідній позиції свого джокера. Спрацювала атака лівим флангом, коли Василь Кормош віддав середній пас із флангу на Бобика й той пробив низом під праву стійку, без шансів на відбиття – 2:2.
 
Через дві хвилини Романюк підключився до атаки у колективу з Рахова. Микола змістився трохи лівіше й віддав на Папаригу, що пробивав у дальній правий нижній кут. Русин відбив, та Яремчук намагався додати й далі полетіло повз рамку. Ще через дві хвильки атака по центру від Бужори у відповідь. Бобик прорвався по центру крізь кількох опонентів й віддав уперед на Кормоша, а Іван несильно, та все ж досить підступно, пробив метрів із семи, цілячи в лівий кут. Хоча й полетіло небезпечно, бо Кудлі було неймовірно складно зреагувати, та все ж поруч зі стійкою.
 
Після прострілу Бандуровича з правого флангу, на 79-ій хвилині, захисник гостей намагався винести, та при цьому влучив у Кормоша й мяч рикошетом від Василя полетів у правий верхній кут воріт. Кудла зумів перегрупуватись і перевести на кутовий. Через хвилину Ломага подав із правого флангу й Іван Кормош пробив головою в ближній лівий кут, та Мафтій перевів на кутовий.
 
Ломага на 84-ій хвилині промчав по центру й віддав правіше на Бобика. Назар влучно пробив несильно низом метрів із сімнадцяти. Кудла вдало обрав позицію й забрав. За дві хвилини до завершення основного часу Бандурович промчав метрів на двадцять уперед, трохи змістившись до правого краю штрафного майданчика. Іван намагався сильно влучити у ближній кут. Кудлі було б важко відбити, та на його щастя цього разу полетіло поруч зі стійкою. Додані арбітром дві хвилини пролетіли неймовірно швидко для господарів, а фінальний свисток дав привід порадіти землякам Довбуша від чергового здобутку в поточному чемпіонаті.
 
 
Арбітр – Ярослав Козик
Асистенти – Мирослав Гала та Іван Грубінка
Делегат ФФЗ – Василь Козик
 
9 червня, стадіон «Авангард» – головна арена Іршавської обєднаної територіальної громади, ясно, + 31 градусів, 400 глядачів
 
«Бужора» Іршава – «Карпати» Рахів – 2:2 (1:1)
 
Голи: Бобик, 17, 70 – Папарига, 31, Василинець, 57.
 
«Бужора»: Василь Русин, Назар Бобик, Іван Бандурович, Іван Бровдій, Євген Костик, Мирослав Ломага, Василь Кормош, Андрій Ломага, Антон Предчук, Олександр Пахомов, Іван Костак.
Запасні: Іван Кормош, Михайло Бізіля, Артур Продан.
тренер – Віктор Цогла.
 
«Карпати»: Мафтій Кудла, Микола Романюк, Микола Вішован, Василь Мачек, Іван Микуличинський, Юрій Микуличинський, Роман Папарига, Микола Гаць, Василь Терпак, Василь Василинець, Юрій Яремчук.
Запасні: Іван Тулайдан, Юрій Пташник, Микола Козурак, Роман Лазарчук, Микола Савляк, Юрій Шемота, Василь Буга.
головний тренер – Андрій Панасюк.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 696 | Додав: lobda | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: